Ciolacu „s-a enervat“ și a spus ce gândește despre Iohannis, Ciucă și Bode: „Văd doar incompetență și strategie depășită. Apoi n-au curaj să iasă să zică: «Da, eu sunt de vină, atâta m-a dus capul»”

3
1542
Iohannis, Ciucă și Ciolacu dau o lovitură de stat prin așa-zisa comasare a alegerilor, pentru că le iau românilor dreptul la vot informat, acuză profesorul Dumitru Borțun

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus într-un moment de aparentă enervare ce gândește, de fapt, despre eșecul intrării României în Spațiul Schengen, pe care președintele Iohannis, premierul Ciucă, ministrul de Interne Bode și ministrul Justiției Predoiu nu l-au recunoscut și nu și l-au asumat nici azi. Fără să-i nominalizeze direct, Ciolacu i-a acuzat pe liberali și pe șeful statului de incompetență și de faptul că „nu i-a dus capul“.

Aparenta ieșire nervoasă a viitorului premier – conform înțelegerii cu PNL, Ciolacu ar urma să fie instalat în locul lui Ciucă la Palatul Victoria pe 23 mai, dar nu mai târziu de 1 iunie – a avut loc în timpul emisiunii „La final“, difuzată la Prima News. Omul de casă al PSD, moderatorul Ionuț Cristache, a insistat pe subiectul marelui eșec reprezentat de aderarea României la Spațiul Schengen.

Marcel Ciolacu a replicat, la un moment dat: „Ce vreți să vă spun? Cred că tot ce s-a gândit și s-a făcut pe tot parcursul demersului de aderare la Schengen a fost greșit. (…) Văd doar incompetență și strategie greșită. Apoi, n-au curaj să iasă și să zică: «Da, eu sunt de vină atâta m-a dus capul!». Trebuie să ies eu să dau explicații și pentru incompetența lor“.

Cam aceeași strategie a avut Ciolacu și la întrebările legate de așa-zisa taxă de solidaritate: „Eu n-am acum o decizie a ANAF, dacă pot sau nu să iau bani de la OMV“. Șeful PSD s-a prefăcut că uită de faptul că ministru de Finanțe e tocmai omul pus de partidul său acolo, masonul Adrian Cîciu, cel care a împrumutat anul trecut, de pe piața externă, cele mai mari sume și la cele mai înalte dobânzi din istoria României.

După ce a aruncat aceste petarde în liberali, Ciolacu a refuzat să meargă mai departe și să nominalizeze explicit persoanele vinovate, spunându-i moderatorului „să-i luați pe ei în emisiune, să-i întrebați“.

În acest moment, în interiorul coaliției se petrece exact fenomenul descris de scriitorul și istoricul Stelian Tănase anul trecut, la aniversarea a 147 de ani de la înființarea PNL. Stelian Tănase, cunoscut ca fiind apropiat de liberali, a urcat pe scena unde se ținea festivitatea și i-a avertizat că vor deveni sacul de box al PSD și că vor deconta toate nereușitele, deși cele două partide sunt împreună la guvernare. PSD le va pasa toți cartofii fierbinți și-i va scoate țapi ispășitori, transformându-i într-un partener de mâna a doua de care se va dispensa, dacă va avea ocazia, după alegerile din 2024, a avertizat Stelian Tănase.

După acest episod, scriitorul a relatat că liderii PNL l-au evitat, în timp ce delegații din teritoriu s-au înghesuit să-i strângă mâna și să-l felicite, spunându-i că exact așa gândesc și ei, dar nu pot să spună nimic din cauza conducerii de la București.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* POZA TRĂDĂRII. Șoșoacă, lipită de obraznicul ambasador Kuzmin, sub steagul Rusiei! În plin război, putinista s-a lingușit din nou la ambasada statului-agresor

* Destinul României în afara UE și a NATO: „Ocupație rusească, orașe bombardate, violuri, răpiri, torturi, gropi comune” / „Toți românii pro-europeni ar fi fost declarați «naziști»”

* Monstruos: Bode și Ciucă promovează proiectul de lege al lui Dragnea și Carmen Dan prin care protestele sunt pedepsite cu închisoarea până la 7 ani! Reacția societății civile

* Firea a închiriat un etaj întreg la World Trade Center pentru Ministerul Familiei, unde statul plătește 500.000 de euro anual. Ofertele RAAPPS pentru sediu gratis au fost considerate „necorespunzătoare“

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

* Spânzuratul din sediul PSD: fost maistru militar, omul baronului Buzatu și al „deputatului Șaorma”. Își părăsise nevasta și „se încurcase” cu o colegă de partid. Era șef la pensionari, în trecut fusese trezorier la PSD Bârlad

* Peste 25.000 de morți după cutremure. În Turcia au început arestările. Erdogan se apără, încercând să evite propria-i prăbușire

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.