Raed Arafat vorbește despre reintroducerea unor restricții zonale după explozia cazurilor de Covid. Despre protestatarii din Piața Victoriei: “Ne vedem la spital!”

1
1506

Medicul Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul de Interne care coordonează lupta împotriva epidemiei de Covid-19, a afirmat duminică seara, la Digi24, că e posibilă reintroducerea unor restricții zonale după ce numărul infectărilor a crescut exponențial.

Principalele focare invocate de Arafat sunt București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița și Galați.

„Restricții se pot pune. Poate nu național. Dar s-ar putea să ajungem să aplicăm restricții zonale, locale

Oficialul guvernamental a explicat că nu mai există pârghiile legale necesare pentru a lupta cu epidemia: „Știți care este treaba? Nu știu dacă mai e posibil să spunem «Stop la mare!» acum. În primul rând, nici legislația nu permite acest lucru. Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”.

PSD a demolat sistematic, în ultimele luni, prin intermediul Curții Constituționale și al Avocatului Poporului (instituții controlate de acest partid), toate prevederile existente în legislație pentru cazuri de urgență precum cel de acum. CCR a declarat neconstituționale legi vechi și de 16 ani – una dintre ele, făcută și promulgată chiar de Valer Dorneanu, actualul președinte al CCR, pe vremea când era parlamentar PSD și președintele Senatului. Ultima măsură a CCR a fost desființarea posibilității ca autoritățile să rețină în spitale sau la domiciliu bolnavii contagioși de Covid. Guvernul a făcut o nouă lege, dar social-democrații, care au majoritatea în Parlament alături de ALDE și Pro România, o blochează de 4 zile, astfel că acum e vid legislativ.

Raed Arafat spune că eventuala reintroducere a unor restricții, în anumite zone, va depinde tot de oameni și de felul în care vor înțelege să se protejeze: „Dacă continuă această creștere, dacă continuă situația așa, este posibil să se ia anumite măsuri, pe alocuri, pe anumite zone. Asta nu s-a discutat, dar normal că trebuie discutat și în cadrul Grupului tehnico-științific, și la toate nivelurile, ca să se vadă de fapt ce trebuie făcut pentru a opri răspândirea mai departe”.

Despre luptătorii cu Oculta Mondială din Piața Victoriei: “O parte dintre ei, fără discuție, se vor îmbolnăvi. La câți au fost acolo, e imposibil să nu fie câțiva care pot transmite fără să știe

După ce a văzut imaginile din Piața Victoriei, unde circa 300 de persoane s-au înghesuit duminică seara, fără să poarte măști de protecție, la un miting unde s-a susținut că Satana, Oculta Mondială și Guvernul vor să transforme oamenii în sclavi, Arafat a replicat sec: “Ne vedem la spital!”.

Acesta a detaliat apoi: „Ce să spun? Fără discuție, ei se expun, se expun să se îmbolnăvească, îi expun și pe alții și o parte dintre ei, fără discuție, se vor îmbolnăvi, pentru că la o astfel de cifră de oameni acolo, nu există să nu fie cel puțin câțiva care pot transmite fără să știe. Nici ei, poate, nu știu că au virusul. Acest lucru e posibil”.

Secretarul de stat afirmă că majoritatea cazurilor apar prin molipsire de la purtători ai virusului care nu știu că îl au: „Știm că există studiul de la Universitatea Yale, care s-a publicat recent și zice foarte clar că peste 50 la sută din infecții au loc de la persoane asimptomatice. Știu că pentru persoanele care nu sunt din domeniul medical ce spun eu și ce spun colegii mei pare ceva ciudat, ceva anormal, dar asta este realitatea”.

Raed Arafat a completat: „Nu pot să spun la fiecare ce vrea să audă și să fie foarte mulțumit că uite, a zis că e totul OK. Nu e totul OK, virusul există. Le place, nu le place, asta este. Virusul este periculos, ucide un anumit procent de oameni și poate să ducă sistemul sanitar să stea pe loc, dacă avem un număr foarte mare de infectați și un număr foarte mare de pacienți în terapie intensivă. Și acest lucru vedem că se întâmplă: crește numărul, crește numărul pacienților în terapie intensivă, la un moment, pot să apară probleme. Deci, asta este realitatea”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Unii cu mintea la fel ca a celor din piata Victoriei acuza ,,Elita Mondiala,,altii ,,Oculta Mondiala,, dar de prostia si golania mondiala nu spune nici unul nimic. De ce…? pentru ca se deconspirau si afla lumea cine sunt .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here