VIDEO. Cel mai scârbos dintre pianiști: „Să-i încercuim şi să le tăiem curentul”. Rusul e repudiat de Occident: „Insportabil!”

3
2546
Pianistul Boris Berezovski

Războiul sângeros din Ucraina produce eroi, personaje și gesturi admirabile, dar scoate la lumină și indivizi de coșmar. Cel mai scârbos personaj al săptămânii nu e nici politician, nici militar ori jurnalist, ci artist. Mai exact, pianist. Unul pe cât de celebru, pe atât de ticălos.

Boris Berezovski (53 de ani), pianist rus de renume mondial, a spus la TV că vrea să vadă mai multă presiune pusă de armata țării sale asupra oraşului Kiev, potrivit ziarului francez „Le Figaro”.

„Înţeleg că ne e milă de ucraineni, că înaintăm încet, dar ar trebui să fim mai fermi, să-i încercuim şi să le tăiem curentul electric”, a propus Berezovski joi, la postul naţional de televiziune Pervîi Kanal.

Mesajul muzicianului, prea radical chiar şi în contextul mass-media ruse, a încurcat şi un ofiţer invitat în emisiune. Acesta l-a întrerupt pe Boris Berezovski ,amintind de necesitatea de a evita „o catastrofă umanitară” în Ucraina.

„Important este să câştigăm războiul opiniei publice în Rusia, după care toată lumea ne va înţelege”, a comentat ofiţerul.

VIDEO: Emisiunea în care s-a compromis celebrul pianist

Propunerea lui Boris Berezovski, pe care a făcut-o având grijă să amintească că nu este militar, ci pianist, a provocat indignarea colegilor săi de scenă artistică.

Lars Vogt, pianist şi dirijorul german, care în prezent dirijează Orchestra de Cameră din Paris, a scris pe Twitter: „Sunt uluit de aceste declaraţii ale fostului meu prieten Boris B. Dar le aud din gura lui. Această prietenie este oficial încheiată”.

Pianistul francez François-Frédéric Guy s-a revoltat la France Musique: „Ceea ce văd şi aud este insuportabil”.

Ca reacţie la anularea, la începutul lunii martie, a mai multor concerte internaţionale ale tânărului pianist rus Alexander Malofeev, directorul Folle Journée şi al Festival de La Roque d’Anthéron, René Martin, a solicitat ca artiştii ruşi care nu au legături şi nici nu-l susţin pe Vladimir Putin să nu fie stigmatizaţi. „De aceea ni se pare esenţial să continuăm această bogată colaborare cu artiştii ruşi”, a scris el pe facebook, pe 11 martie, alcătuind o listă de muzicieni care începe cu Boris Berezovski.

Acum, brusc, Brezovski a devenit nefrecventabil. Toate angajamentele sale pe scene din occident au fost anulate.

Produs al Conservatorului de la Moscova, laureat în 1990 al Concursului Internaţional „Ceaikovski”, Boris Berezovski a devenit celebru pentru virtuozitatea sa ca pianist, şi nu pentru opiniile politice. El nu s-a exprimat până acum despre conflictul ruso-ucrainean și nici nu s-a afirmat ca un mare susținător al lui Putin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

* Barbarii putiniste: cetățenii din Mariupol sunt deportați forțat în Rusia, cei din Donbass sunt obligați să lupte contra Ucrainei!

* Încă un fake istoric: „Putin pe stadion”! Imaginile cu cei 100.000 de spectatori, din 2022, ar fi, de fapt, de la sărbătoarea din 2021. Doar discursul sceleratului e actual, „mufat” pe imagini de arhivă

* „Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

* A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

* Ucraina și-a anihilat cel mai mare trădător de la începutul invaziei ruse. „Omul lui Ianukovici” a fost arestat la Kiev. Asupra sa s-au descoperit arme automate, pistoale, muniție și grenade

* Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

* Artileria ucraineană l-a spulberat pe maiorul rus care bombardase casele civililor. Bestia a făcut crime și în Georgia (2008), și în Siria (2015)

A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

VIDEO. Putin se teme: într-un discurs „à la Ceaușescu”, le-a spus rușilor că „Occidentul îi va folosi pe trădători” ca să „provoace confruntări civile”. Trădători sunt rușii cu vederi occidentale, democratice, dar și cei care „își câștigă banii aici și trăiesc acolo”. Soarta acestora va fi cruntă, anunță Putin: „îi vom scuipa ca pe o gânganie care-ți intră în gură”

* VIDEO. Cecenii lui Kadîrov se laudă cum, în strigăte de „Allahu akbar!”, mitraliază un bloc în care se află femei și copii

* A fost lichidat și comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră, un ucrainean care-și trădase țara

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

Povestea teribilă a unei mame-eroină. Olga avea 12 copii, dar a plecat la război. A murit împușcată de ruși, la 48 de ani. Alți 5 membri ai familiei luptă cu arma în mână

* Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Femeia care a vrut să-l dea afară pe Vladimir Putin! De ce a fost acuzat liderul de la Kremlin

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

* Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

* „Antena 3 și-a bătut joc de mine!” Tristul destin al unei propagandiste anti-justiție: Roxana Ciucă – folosită și abandonată

3 COMENTARII

  1. Vedeti de ce e bine ca tot ce e rusesc sa fie scos de peste tot?
    Inteleg ca federatiile de sport si alte astfel de organisme sunt puse in situatii poate ciudate. Dar de ce un sportiv accepta sa se dueleze cu un sportiv rus? Sunt banii mai presus de valorile morale si decit viata celor ucisi in Ucraina?
    Se pare ca da. Pentru asta intreaga umanitate va plati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here