vineri, aprilie 12, 2024
AcasăOpiniiCe PNL mai e și ăsta? Să fii dat afară de un...

Ce PNL mai e și ăsta? Să fii dat afară de un fost pușcăriaș și de o adeptă a scoaterii infractorilor din pușcării…

-

S-a virusat oficial și PNL-ul tandemului Iohannis – Cîțu. Nu mai e Crinuțu, dar e „Florinel Puștiu”. A tras CovPSD pe nas până s-a transformat, în termeni jurnalistici, într-o subredacție a partidului condus de exmatriculatul Ciolacu.

Da, la cum stă situația în prezent, PNL arată exact ca o subredacție din teritoriu a „marelui” PSD.

Un PSD cu „mari” incompetenți și iresponsabili, administrat de ăla cu o „mare” facultate făcută pe genunchi, neacreditată în anii ’90, de ăla dat afară din Academia SRI și tot de ăla care nu purta mască în plină pandemie în spațiu închis la ședințele PSD, alături de rictus Grindeanu cu a sa OUG 13.

Amândoi, Ciolacu și Grindeanu, râdeau pe seama acestui virus mortal ce se instalase în lume. Ba chiar, prin vocea infectă a Olguței Vasilescu, aprobau faptul că „virusul e invenția lui Iohannis”. Că n-am văzut/auzit s-o excludă cineva din partid pentru această declarație de Spitalul 9…

- Advertisement -

Pe Orban l-a dat afară un fost pușcăriaș. Pe Paleologu – o apărătoare a infractorilor trimiși după gratii

Pe Ludovic Orban a ajuns să-l dea afară, după 29 de ani de prezență în PNL, tocmai un fost pușcăriaș al anului 2000, încarcerat 48 de ore în SUA pe vremea când era doctorand, la 28 de ani, pentru că a condus beat la volan: Florin Cîțu. Acum e prim-ministru (demis) și președinte al PNL.

Pe Theodor Paleologu l-a pus pe făraș în 2016 taman Alina Gorghiu, cea care, să nu uităm, a promovat anul trecut, în stare de urgență, o lege a scoaterii din pușcării a infractorilor cu condamnări de până la 7 ani cu executare. Acum e senator și vicepreședinte al PNL.

„Legea Gorghiu” a fost susținută intens chiar de monstruoasa coaliție PSD–ALDE (Dragnea – Tăriceanu) și combătută atunci cu aplomb de inițiatoarea ei. Doar inflamarea societății a făcut ca legea să moară… sau să fie pitită prin vreun sertar, în așteptarea altor „marțe negre”…

- Advertisement -

Parcă am vorbi despre PSD, nu despre PNL. Dar e totuși vorba de ceea ce se întâmplă în PNL! Cum e să fii dat afară din partid de un fost pușcăriaș și de o fostă adeptă a eliberării deținuților de după gratii? Doar Orban și Paleologu ar ști cel mai bine să explice asta. Iar cei care s-au dezis de ei fac parte și-n prezent din „guvernul meu”, devenit „guvernul miau”. Adică, miaună mult și nu produce nimic memorabil pentru societate.

Aceste personaje, Cîțu și Gorghiu, erau în anii trecuți ca niște dulăi. Lătrau la gardul PSD din epoca Dragnea, dar și după ce moșierul din Teleorman a fost trimis la „răcoare”.

Pozau în eroii salvatori ai națiunii, se lipeau cu obstinație de protestatarii din Piața Victoriei, când aceștia erau gazați și bătuți de jandarmii lui Carmen Dan. O luaseră la țintă și pe Viorica Vasilica Dăncilă, continuatoarea politicilor dezastruoase implementate de Dragnea.

S-a dovedit însă că ei erau de fapt, ca mulți alții, niște profitori de conjunctură și că, într-un timp mai scurt sau mai lung, n-au ezitat să treacă de la faza lătratului „fioros” la cea a linsului pe picioare. Unde-au scuipat (cum zicea Cîțu: „Nu vreau să vină socialiștii la putere!”), au început să lingă.

Proiectul de lege semăna izbitor cu OUG 13. Dar nu fusese validat „noaptea ca hoții”, ci în stare de urgență, când oamenii erau speriați de virus 

Speculând efectele pandemiei asupra oamenilor și starea de urgență, Alina Gorghiu a dat semnalul puternic de reluare a mariajului cu PSD prin acea mizerie de proiect de lege: scoaterea deținuților din peniteciare și trimiterea lor în „arest la domiciliu”, pentru executarea pedepselor.

Culmea e că nimeni nu s-a opus: toate partidele semnaseră acel act barbar. Numai după ce presa scrisă a relatat pe larg despre acest lucru s-au luat cuvenitele măsuri. Proiectul de lege semăna izbitor cu sinistra Ordonanță 13. De data asta, nu fusese validat „noaptea ca hoții”, când lumea doarme, ci în stare de urgență, când oamenii erau de-a dreptul speriați de ravagiile produse de virus, inclusiv în vestul Europei.

În lege se stipula că infractorii condamnați pentru acte de corupție sau fapte de violență nu beneficiază de acest „cadou”. Cam ce infracțiune „măruntă” trebuia să comită un cetățean ca să primească „doar” până în 7 ani de pușcărie și ca să poată fi lăsat la „vatră”? Nu există așa ceva. Nu era vorba de 7 luni, ci de 7 ani, nici măcar de 48 de ore, atât cât a stat Cîțu după gratii în SUA! Era fără doar și poate o găselniță pentru a scăpa politicienii și camarilele lor de anii de pușcărie.

Încă de pe-atunci, alunecoasa Gorghiu s-a dat cu PSD-iștii, încercând, pare-se, să-l discrediteze pe Orban în calitate de șef de partid. La aflarea veștii, Orban a reacționat dur: „Este o aberație. E un proiect de lege care a fost inițiat de un senator al nostru fără a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fără a avea acordul conducerii PNL. PNL nu susține acest proiect de lege, Guvernul pe care-l conduc este categoric împotriva acestui proiect de lege. PSD s-a discreditat iremediabil în fața românilor prin preocuparea bolnăvicioasă pentru cei certați cu legea”.

Iar despre Alina Gorghiu a spus: „S-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sancțiune”.

Și iată cum, un an mai târziu, această persoană, „autodescalificată” cum e, a pus umărul la eliminarea lui Orban, la ani buni după ce îi făcuse vânt și lui Paleologu. Ea, susținătoarea infractorilor, cea care a lansat și fraza idioată „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alții”! Nu numai că a rămas în PNL, dar e și vicepreședinte în acest partid.

Nu bănuiam că poate fi ceva mai rău decât regimul Dragnea. Dar știți ce zice Drulă că a vrut Cîțu? Să închidă definitiv transportul public pe calea ferată!

Din acest moment, PNL-ul condus de Iohannis și Cîțu este absolut toxic. Nu mai are nicio credibilitate. Cele două personaje și multe altele din staff-ul lor sunt compromise ireversibil. Pentru acești oameni, în care lumea a crezut, acordându-le votul, trebuie manifestată o toleranță zero.

Au dezamăgit? Mai mult: au trădat. Și-au trădat alegătorii. Dacă mâine ar fi alegeri, probabil că „aripa Cîțu” ar suferi un eșec zdrobitor. Ar dispărea practic din arena politică, la fel cum s-a întâmplat cu ALDE, Pro România sau PMP.

După cum ați putut vedea, până și Rareș Bogdan a fost aspru taxat de conaționali. Într-un sondaj realizat de Ziaristii.com, „number one”-ul lui Iohannis s-a clasat pe primul loc în topul jurnaliștilor care i-au dezamăgit cel mai mult pe români în ultima perioadă. Deci, prăbușirea sa e una vizibilă.

În aceste zile, prezent la o conferință pe tema apărării, un fost general de armată al SUA ne lansează o întrebare: „Podurile – aveți poduri peste multele râuri ale României, mai ales Dunărea? Autostrăzi, tuneluri care permit deplasarea rapidă spre și în România, când aliații trebuie să vină rapid – susține infrastructura așa ceva?”. Și asta în contextul în care Rusia ne suflă-n ceafă: după ce a luat cu forța Crimeea, amenință să invadeze întreaga Ucraină.

În primul rând, la întrebarea generalului Ben Hodges ar trebui să răspundă Liviu Dragnea. El declarase, la ieșirea din pușcărie, că a lăsat țara în prosperitate. Care prosperitate? Cu „zero kilometri noi începuți și terminați”? Cu doar „94 de kilometri deschiși pe loturi începute anterior, dar și un tronson-muzeu”, așa cum scriau la obiect jurnaliștii de la Hotnews în 2019?

Mai adăugăm: cu niciun tronson modernizat de cale ferată care să lege principalele orașe ale țării, provinciile istorice? Cu nicio locomotivă achiziționată din 1980 încoace? Alea circulă și-n prezent. Ba chiar alea din 1973, 1976, fabricate la Electroputere Craiova.

Mai rău decât regimul Dragnea nu bănuiam că poate fi altul. Dar, culmea, e chiar regimul Cîțu. Știți ce-a vrut Cîțu? Să închidă definitiv transportul public pe calea ferată. A zis-o Cătălin Drulă, de la USR, fost ministru al Transporturilor:

„Calea ferată e lăsată în paragină de 20 de ani cel puţin. Această decapitalizare şi demoralizare a domeniului se rezolvă doar capitalizând, cu bani. CFR Călători a fost preluată cu 1,3 miliarde datorii, dintre care jumătate la furnizori privaţi, şi a făcut eforturi să plătească salariul de la o lună la alta. Au fost luni în care, în domeniul feroviar, au întârziat salariile o săptămână – pentru mine asta e ceva îngrozitor, să nu poată oamenii să-şi ia banii -, s-au plătit în două tranşe. Totul este într-un mega-faliment pe calea ferată, iar statul, dacă vrea să facă ceva, trebuie să pună banii. Astea au fost discuţiile mele repetate cu Florin Cîţu, care la un moment dat mi-a şi sugerat: «Hai s-o închidem!». Adică să renunţăm la transportul ăsta public de călători pe calea ferată. CFR Călători transportă 50 de milioane de călători. Ca să-l scoatem din starea în care este, se poate capitaliza”.

După aproape un an de mandat la Palatul Victoria, cel de-al 69-lea premier al României, Florin Cîțu, a trecut de la stadiul beției la volan la cel al „beției de cuvinte”, dorind să desființeze transportul public pe calea ferată. Asta-i marea sa „realizare” în legătură cu infrastructura țării.

Florin Cîțu n-a înțeles un lucru în calitatea sa de premier vremelnic: ca să ai profit sau măcar eficiență în orice domeniu, trebuie mai întâi să investești, nu să direcționezi banii spre atârnătorii de partid.

Nu ai bani? Cum să nu ai? De fonduri europene ai auzit? România e membră a UE, nu a CSI!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Klaus Iohannis, acum doi ani: „Să nu uităm nicio clipă cât de periculos este PSD pentru viitorul României!” / „A călcat în picioare statul de drept, i-a umilit pe români” / „S-a făcut scut în fața corupților și penalilor” / „A vrut ca România să deraieze de la parcursul său european, pentru beneficiul unei clici de infractori”

* Theodor Paleologu: „Îl felicit pe Orban pentru excluderea din PNL. Este o onoare. Eu însumi am fost exclus în 2016 de Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Welcome to the club, my friend!“

Cîțu le-a sugerat PSD-iștilor că, dacă nu-l acceptă pe el, atunci să pună premier de la ei, numai să nu fie Ciucă sau alt PNL-ist! Se teme că pierde șefia partidului

Cum s-a hotărât în PNL guvernarea cu PSD: „Foarte mulți n-au votat deloc, dar s-a socotit că au fost «pentru»! Unii ridicau mâna să nu se vadă, la nivelul scaunului”

* PNL a votat „fuziunea prin absorbție” cu PMP, dar președintele PMP neagă că s-ar preda! Următoarea țintă a lui Cîțu: ALDE

* Ilie Năstase a ajuns în spital de furie că nașul său, Ciprian Marica, l-a lăsat fără „afacerea Voința”, tunul imobiliar de 50.000.000 de euro pe care fostul tenismen l-a dat cu ajutorul a trei politicieni: Crin Antonescu, Adrian Năstase și Tăriceanu

* Încă un dosar pentru „Diamantul” PSD! DNA a cerut de la Primăria Sectorului 1 lista locuințelor sociale date de fostul primar Tudorache

* Oreste a fost prins de polițiști conducând mașina drogat. S-a ales cu dosar penal, la 3 ani după ce a fost cercetat de DIICOT

Fiul lui Ion Rațiu este chemat să-și asume un rol politic de prim-plan, „în încercarea de a dezrobi de impostură și rușine PNȚCD-ul de astăzi” și „a da curaj românilor sabotați de o clasă politică iresponsabilă”

* PSD îi trimite în conducerea TVR pe Georgică Severin și pe protejata Olguței Vasilescu, iar la Radio pe Radu Herjeu. AUR vine cu rusofilul Iulian Capsali

* Nu te răzgândi, Rădoisson! Ești pe drumul cel bun: pleacă! E ceva să te elimine de două ori, în 13 luni, o țară cu populație cât cartierul Ghencea!

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Buna intrebarea din titlu!O citesc oare si colegii care l-a urmat pe citu orbeste sa duca partidul si tara spre prapastie?M-as mira…Cand citesti ce reactie a avut citu la propunerea lui Drula,de a salva CFR calatori,te freci la ochi de zeci de ori si iti spui ca esti int-un cosmar,ca nu se poate asa ceva! Omul asta e periculos,pentru ca e din ce in ce mai instabil psihic!!Doamne fereste!!

  2. Da. Infiorator. Ei, politicienii, de treizeci de ani niste mizerabili ordinari. Fara exceptie. Dar noi? Noi ce-am facut. Am ales in toti acesti ani aceleasi partide. Ne-am uitat cu jind cum fura cu totii intr-un concubinaj promiscuu. Prea putin. Poate acum sa ne ridicam. Azi la Cluj si la Sibiu. Si ce m-as bucura sa inteleaga romanul ca, dupa asta, exista un partidulet mic pe care trebuie sa-l facem mare.

  3. Domnilor apărători a lui orban, dar e mai bine să fi dat afară de un așa zis pușcăriaș, a băut și el la tinerețe un pahar în plus și acelea au fost legile din sua Pentru așa ceva multă lume e arestat, dar oare cum era mandolină cân afugit de la locul accidentului, probabil băut despre asta nu spun nimic fanii trădătorului barna, și e bine că l-au exclus, ăsta nu-i un om cu caracter, e un terchea berchea care pentru doi lei sau o funcție e în stare să vândă tot !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -