Nu te răzgândi, Rădoisson! Ești pe drumul cel bun: pleacă! E ceva să te elimine de două ori, în 13 luni, o țară cu populație cât cartierul Ghencea!

1
3896
Mirel Rădoi

Un rezultat rușinos: România – Islanda 0-0, în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar (noiembrie-decembrie 2022). Toate fițele selecționerului Mirel Rădoi (40 de ani), de parcă trăgea Real Madrid de el, i-au explodat acum în nas. Dar ne-a explodat și nouă capul de furie, pentru că ne-am împiedicat ca ultima rață din coteț.

În acest meci decisiv nici măcar nu trebuia să jucăm ca o mare echipă, pentru că nu suntem o mare echipă. Ne trebuia doar 50% din tonusul arătat în meciul cu Armenia, de luna trecută (1-0). Sau 25% din cel etalat contra Germaniei, tot în octombrie (1-2). Atât, nimic mai mult! Iar responsabil cu tonusul echipei, cu nivelul de mobilizare al jucătorilor, cu băgarea lor în transă, era selecționerul.

Asta era principala lui misiune. A ratat-o cu brio. A „n”-a ratare stupidă în aceste preliminarii care, pentru cei ca noi, care încă de la tragerea la sorți avem interzis la locul 1, oricum nu duc în Qatar, ci în niște baraje aproape imposibile.

Gata cu iluziile! Macedonia de Nord va bate Islanda mai ușor decât vom bate noi Liechtensteinul

Ce șansă mare am ratat! Înaintea ultimei etape puteam fi pe locul 2, dar suntem pe 3. Am fi avut asigurată, practic, prezența la baraj, dar acum ne rugăm de Islanda să nu piardă nici în Macedonia de Nord.

Vă dau o veste proastă: Macedonia de Nord va câștiga fără probleme meciul cu o Islandă atât de modestă! Aceeași Macedonie care astă-seară a avut puterea de a bate cu 5-0 în Armenia, într-un meci de „care pe care”. Dacă băteau caucazienii, acum erau ei pe loc de baraj.

Clasamentul Grupei J

Macedonia de Nord va merge la baraj, noi vom sta din nou acasă. Nu uitați: Macedonia de Nord a fost și la Campionatul European din această vară, a jucat chiar la București; noi i-am privit la televizor.

Atenție: Macedonia de Nord are o populație de 2,08 milioane de locuitori, mai mică decât cea Bucureștiului! România, oficial, e la 19,3 milioane.

Doar diaspora română e de 3-4 ori mai mare decât populația Macedoniei de Nord!

Dar pe noi, în actualele preliminarii, ne-a bătut și Armenia – 2,96 milioane!

Iar astă-seară, pe stadionul Steaua, ne-a încurcat Islanda – 366.000 de locuitori! O țară cu populație masculină sub 180.000, de la copii cu țâța-n gură până la moșnegi cu barba sură. Știți ce înseamnă 180.000? Populația cartierului Ghencea, de la balcoanele căruia se vede nocturna stadionului Steaua.

Iar această țară cu 180.000 de băieți, bărbați și moșnegi, dintre care jumătate sunt pescari, ne-a eliminat de două ori la rând, din cele mai mari competiții la care tânjește echipa națională:

  • Campionatul European: Islanda – România 2-1 (8 octombrie 2020)
  • Campionatul Mondial: România – Islanda 0-0 (11 noiembrie 2021).

În ambele „finale”, selecționerul României a fost Mirel Rădoi, cel care luna trecută ne teroriza cu iminenta și ireveresibila și imprescriptibila lui plecare de la echipa națională, căci îl așteaptă toate Real Madridurile lumii.

Să fie clar: Islanda de azi a fost o echipă foarte slabă! Nicio asemănare cu cea care bătea Anglia, Olanda, Cehia și Turcia în urmă cu 5-6 ani. Între timp s-a schimbat garda, acum nu mai pescuiesc pescarii, ci copiii pescarilor. Pescarsson.

Câteva cifre: Johannesson – 18 ani, Olafsson – 21 de ani, Brynjar Bjarnason – 21 de ani, Torsteinsson – 22 de ani, Tordarson – 23 de ani, Sampsted – 23 de ani, Svein Gudjohnsen – 23 de ani, Gudmundsson – 24 de ani. Toți 8, titulari! Plus trei din cele cinci rezerve: Andri Gudjohnsen – 19 ani, Helgason – 21 de an, Ellertsson – 21 de ani.

Bilanț: dintre cei 16 islandezi care au jucat în Ghencea, 11 au între 18 și 24 de ani (10 până-n 23 de ani).

Fraților, Islanda a venit la București cu echipa de tineret!

Echipa de tineret a unei țări de 366.000 de locuitori, dintre care sub 180.000 populație masculină!

Acum realizați cine ne-a deraiat din drumul care ar fi trebuit să ducă la barajul pentru Campionatul Mondial?

Acum vă e clară, în toată splendoarea ei, mojicia selecționerului care se dădea cu fundul de pământ că nu, nene, el nu mai rămâne la baraj, că e prea valoris pentru noi, că gata, s-a săturat?!

Întrebarea e: care baraj???

P. S. Păcat de Ianis Hagi (23 de ani), care ar fi putut salva naufragiul național prin câteva sclipiri de mare jucător. Bara din minutul 85 (ce ghinion, să dai o așa bară interioară și totuși să nu fie gol!), pasa minunată către Maxim spre finalul disperat (ce bâlbăială penibilă a „turcului” care a jucat mulți ani în Germania!) și câteva mingi aruncate „în gura porții” adverse (din nefericire, n-a avut cine să le atace bărbătește). Tot Ianis a degajat de pe linia porții noastre o minge pe care scria 0-1, undeva după minutul 80. Finalul de meci și lacrimile lui Ianis ne-au arătat clar cine va fi liderul echipei naționale în următorul deceniu.

România – Islanda 0-0

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Gigi Becali îl jignește pe Edi Iordănescu, pentru a-l face să plece singur, ca să nu-i achite clauza de 500.000 de euro. Antrenorul are rezultate excelente, 7 victorii și un egal în ultimele 8 etape, deși Becali anti-vaccinistul i-a băgat echipa în carantină

* VIDEO. Cursa de aur a unui campion de vis: la 17 ani, înotătorul David Popovici câștigă titlul european la seniori, la 200 de metri liber!

Anti-vaccinistul Becali și-a făcut praf și echipa de fotbal: 9 jucători de la FCSB au fost doborâți de Covid! Și antrenorii au intrat la izolare

România – Armenia 1-0. Suntem pe culoarul spre Mondiale! Am urcat, în sfârșit, pe locul 2 și avem program mai ușor

Speranțe spulberate în minutul 81: Germania – România 2-1 (0-1). Ianis Hagi, dezamăgit după ce a marcat un gol fabulos

Seara de coșmar a lui Răzvan Lucescu. Conducea cu 4-1 la pauză, a avut penalty la 4-3, dar a ratat victoria și a pierdut locul 1!

„Perla lui Hagi”, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 la fotbal: 15 ani și 6 luni. Născut în Canada, pregătit un an la Barcelona

Olăroiu și-a recuperat în Dubai ceasul de 180.000 de dolari furat la Milano. Dar din țeapa dată de chinezi – 10 milioane de dolari – n-a recuperat nimic!

* FOTBAL. Câștigătoare a Ligii Campionilor, lovită cu ranga peste picioare la comanda colegei care-i vâna locul în echipă. Agresoarea a fost arestată

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here