vineri, martie 29, 2024
AcasăNewsPNL a votat "fuziunea prin absorbție" cu PMP, dar președintele PMP neagă...

PNL a votat „fuziunea prin absorbție” cu PMP, dar președintele PMP neagă că s-ar preda! Următoarea țintă a lui Cîțu: ALDE

-

Excluderea din partid a fostului președinte Ludovic Orban nu a fost singura decizie importantă adoptată vineri de Biroul Executiv (BEx) al Partidului Național Liberal (PNL). În aceeași ședință s-a votat ca PNL să fuzioneze prin absorbție cu Partidul Mișcarea Populară (PMP), partid creat de fostul președinte Traian Băsescu și condus în prezent de Cristian Diaconescu.

Conducerea PNL a votat fuziunea prin absorbție cu PMP, ceea ce înseamnă că PNL ar urma să „înghită” PMP. Dacă acest tip de fuziune va avea finalitate, numele noului partid va fi PNL, iar inițialele PMP vor dispărea de pe eșichierul politic.

Mai mult, Comitetul Executiv al PNL a stabilit, prin vot, și echipa de negociere privind fuziunea prin absorbție cu PMP, susțin surse liberale.

Conform comunicărilor din tabăra liberală, fuziunea pare iminentă, iar acordul PMP este deja ferm în acest sens.

- Advertisement -

Numai că „mireasa” PMP nu știe nimic despre nuntă! Popularii vor decide sâmbătă, în forurile statutare, cum vor reacționa la oferta de fuziune făcută de PNL.

În schimb, într-un mesaj publicat pe Facebook de PMP, președintele partidului infirmă fuziunea cu PNL.

„Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte clar, că «știrile apărute în spațiul public, privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false»”, arată mesajul.

- Advertisement -

Pus în ofsaid de mesajul lui Cristian Diaconescu, Florin Cîțu a precizat nesigur, la Palatul Parlamentului: „Sunt doar negocieri. Nu sunt trase concluziile”.

Discuțiile pentru fuziunea PNL-PMP au fost demarate la începutul anului 2021, sub conducerea lui Ludovic Orban, iar Traian Băsescu nu s-ar fi implicat în ele.

Surse liberale susțin că PNL are în vedere o absorbție și a ALDE – „partidul-dezertor” fondat de Călin Popescu Tăriceanu după plecarea din PNL.

ALDE a ratat toate alegerile din 2019-2020, ajungând nesemnificativ, după ce s-a compromis prin susținerea politicilor sinistre ale PSD în „epoca Dragnea”.

Băsescu, Boc, Blaga și Flutur ar putea fi din nou colegi de partid, chiar dacă PDL nu mai există, iar PMP ar avea aceeași soartă!

După alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, când a ratat l”a mustață” intrarea în Parlament, conducerea PMP a fost preluată de Cristian Diaconescu, de la Eugen Tomac.

În prezent, PMP are 50 de primari și 2.250 de consilieri locali și județeni.

De asemenea, are doi europarlamentari: Traian Băsescu și Eugen Tomac. Dacă, în urma fuziunii, ei vor ajunge în PNL, acest partid și-ar reface numărul de europarlamentari după ce i-a pierdut pe Siegfried Mureșan și Mircea Hava, aflați în „tabăra Orban”.

Din PNL fac parte foștii liderii ai PDL, printre care Emil Boc, Vasile Blaga și Gheorghe Flutur, de care Traian Băsescu a „divorțat” în urma Congresului din 2013, în care Elena Udrea a pierdut alegerile pentru președinția partidului în favoarea lui Vasile Blaga.

Afat în penultimul său an în funcția de peședinte al României, Traian Băsescu a transmis atunci, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună „acum, definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, Partid Democrat!”.

Iată însă că, după 8 ani și jumătate, am putea asista la dispariția PMP, după cea a PDL, dar Traian Băsescu, Emil Boc și Vasile Blaga vor fi din nou colegi de partid. De data asta, în PNL-ul condus de Florin Cîțu și dirijat de succesorul lui Traian Băsescu la Cotroceni, Klaus Iohannis!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Orban a fost exclus din PNL după 29 de ani. „Decizia de azi mă face un om liber“. Va înființa „un nou partid liberal, cu valori creștine”

Restaurația USL: va fi demis directorul Metrorex care a luptat cu baronul sindical Rădoi și a demolat chioșcurile ilegale de la metrou

PNL a acceptat să se înființeze Ministerul Familiei pentru Gabriela Firea! Inițial era vorba de Ministerul Muncii, dar acela e un portofoliu prea greu

Cîțu le-a sugerat PSD-iștilor că, dacă nu-l acceptă pe el, atunci să pună premier de la ei, numai să nu fie Ciucă sau alt PNL-ist! Se teme că pierde șefia partidului

Cum s-a hotărât în PNL guvernarea cu PSD: „Foarte mulți n-au votat deloc, dar s-a socotit că au fost pentru! Unii ridicau mâna să nu se vadă, la nivelul scaunului”

Fiul lui Ion Rațiu este chemat să-și asume un rol politic de prim-plan, „în încercarea de a dezrobi de impostură și rușine PNȚCD-ul de astăzi” și „a da curaj românilor sabotați de o clasă politică iresponsabilă”

* Procurorii lui Kovesi au arestat un fost ministru croat care a dat 1,73 milioane de euro pe un software de 265.000

* VIDEO. Mesaj dement al dictaturii din Belarus: „Polonezilor, vă jucați cu focul! Potoliți-vă, altfel vă vor vorbi bombardierele Tupolev ale Rusiei!”

* Nu te răzgândi, Rădoisson! Ești pe drumul cel bun: pleacă! E ceva să te elimine de două ori, în 13 luni, o țară cu populație cât cartierul Ghencea!

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Sper ca dl.Diaconescu sa nu raspunda ofertei lui citu si iohannis,prin rares bogdan,aceea de a pune mana de fapt pe filialele si primarii pmp,ca doar asta e scopul,iar dl,Diaconescu va fi un vicepresedinte si atat,un fel de floare la butoniera lui citu,un pesedist fardat prost in liberal!!In niciun caz cat va fi dansul presedinte,nu va vrea fuziune prin absorbtie ,intr-un partid ce colaboreaza cu pesedistii din nou,un nou usele! Dar daca va primi indicatii de la Petrov,acum nu stiu cat de categoric va mai fi..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -