vineri, aprilie 26, 2024
AcasăNewsCe lucrări de infrastructură feroviară va finanța UE în România. Comisia Europeană...

Ce lucrări de infrastructură feroviară va finanța UE în România. Comisia Europeană injectează 2,2 miliarde de euro în 140 de proiecte pe tot continentul

-

Comisia Europeană a selectat mai multe tronsoane de cale ferată din România printre cele 140 de proiecte pe care le va finanța, la nivelul întregului continent, cu suma de 2,2 miliarde de euro. 

Proiectul vizează construirea, de-a lungul Uniunii Europene, a legăturilor care lipsesc acum și care vor sprijini transportul sustenabil, crearea locurilor de muncă și plusvaloare. Potrivit calculelor Comisiei Europene, cele 2,2 miliarde de euro investite vor atrage, în final, investiții de alte 5 miliarde de euro în regiunile respective.

UE va finanța modernizarea rutelor care leagă Moldova de Transilvania și Oltenia de Muntenia. De asemenea, calea ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni

În România, au fost selectate pentru a fi finanțare de UE:

– lucrările de la linia de cale ferată București Nord – Aeroportul Otopeni (Henri Coandă),

- Advertisement -

– studiul de fezabilitate pentru modernizarea liniei de cale ferată Apahida (intrarea în Cluj) – Suceava,

– studiul de fezabilitate pentru modernizarea liniei de cale ferată București – Craiova,

– studiul de fezabilitate pentru modernizarea liniei de cale ferată Coșlariu (sat în apropiere de Alba Iulia) – Cluj.

- Advertisement -

După cum se poate vedea, e vorba de tronsoane vitale pentru transportul pe calea ferată în România: mult-așteptata legătură dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, ruta Cluj – Suceava (deci traversarea munților și legarea Transilvaniei de Moldova), ruta București – Craiova și ruta dinspre Cluj spre Sibiu-Brașov.

Comisia Europeană a optat pentru cele 4 proiecte dintr-o listă pe care a trimis-o Guvernul României în octombrie și noiembrie anul trecut.

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a explicat că aceste investiții în infrastructura vitală de transport sunt făcute cu scopul de a sprijini redresarea și creșterea economică. „Contribuţia UE în cuantum de 2,2 miliarde euro la această infrastructură de transport esenţială va contribui la impulsionarea redresării; ne aşteptăm ca această contribuţie să genereze investiţii în valoare de 5 miliarde euro. Investim în diferite tipuri de proiecte, cum ar fi transportul pe căi navigabile interioare, conexiunile multimodale, combustibilii alternativi sau infrastructura feroviară de mari dimensiuni”, afirmă Adina Vălean, citată de Agerpres.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Evenimentul zilei”, fake news grosolan cu două victime: Șerban Huidu și Andreea Esca

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -