Cazul „Firea 2”: primarul-nabab din Caracal se suspendă din PSD după tragedia de la Crevedia. Ion Doldurea declarase înfiorător: „E problema lor”, referindu-se la pompierii arși la stația GPL ilegală a fiului său

8
657
Ion Doldurea, înconjurat de folcloriste

Tragedia de la Crevedia, județul Dâmbovița (2 morți și 56 de răniți, dintre care unii în stare critică), a scos în prim-plan, din smârcurile politicii amestecate cu afacerile tenebroase, un personaj devenit brusc vedetă națională. O vedetă sinistră, așa cum PSD tot produce de 33 de ani încoace: Ion Doldurea, primarul orașului Caracal din județul Olt.

Sâmbătă seara, într-o intervenție înfiorătoare la România TV, Ion Doldurea a încercat să bagatelizeze urmărle tragediei de la Crevedia, produsă de firma fiului său, Ionuț Daniel Doldurea.

Cu un cinism insuportabil, Doldurea-senior a spus că rănirea gravă a celor 39 de pompieri „e treaba lor”, deși aceștia au fost surprinși de cea de-a doua explozie pentru că nimeni din clanul Doldurea nu i-a informat că în parcarea nenorocită mai erau cisterne cu gaz lichefiat (GPL).

Duminică după-amiază, Ion Doldurea a încercat să dreagă busuiocul, dar a sfârșit prin a-și etala cinismul o dată în plus, la adăpostul averii sale fabuloase și a profitului de milioane de euro făcut anual de firmele celor doi fii ai săi, prin influența politică a tatălui-primar.

Presat de la centru, unde protecția lui Paul Stănescu (secretar general al PSD) n-a mai contat în fața furiei lui Marcel Ciolacu (pus într-o situație complicată, ca prim-ministru și președinte al PSD), Ion Doldurea a anunțat că se suspendă „din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută”. Iar funcțiile sale politice sunt pe plan local, la nivelul PSD Caracal.

De funcția administrativă, cea de primar al orașului Caracal, nici vorbă să se despartă!

Episodul 1 – sâmbătă. Au ars pompierii? „E problema lor”

Sâmbătă seară, la România TV, Ion Doldurea a vorbit cu cinism de parvenit despre tragedia provocată de firma fiului său la Crevedia. El a spus despre pompierii răniți în cea de-a doua explozie că e „problema lor”.

Imediat după deflagrație, Ion Doldurea a confirmat: „Da, e a băiatului meu, dar e dezafectată. Nu de acolo a pornit toată treaba”.

El a precizat că este plecat în delegație în Polonia, dar încearcă să se întoarcă în țară în cel mai scurt timp.

Întrebat dacă știe că au murit oameni în urma exploziilor, primarul din Caracal a răspuns: „Da, știu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor”.

Doldurea a continuat apoi să vorbească de civilii răniți în deflagrație.

Primarul din Caracal n-a știut să spună de când era închisă stația GPL, precizând doar: „destul de demult”.

El a insistat că societatea nu avea activitate. „Oricum, acolo era locul unde dormeau băieții, șoferii care erau acolo”, a spus primarul.

Episodul 2 – duminică. „Am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și din orice altă funcție politică”

COMUNICAT DE PRESĂ

„Sunt puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia și transmit întreaga mea compasiune familiilor greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației.

De asemenea, transmit sănătate și putere celor care sunt în acest moment pe paturile spitalelor și luptă pentru recuperare.

Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit.

Nu am nicio scuză, dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.

La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri.

Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia «e problema lor».

Ca om, evident că sunt devastat de ideea că mulți pompieri au fost răniți și alți oameni au suferit ca urmare a acestui incendiu, repet, un accident.

Vreau să fie foarte clar că pentru mine, ca om, pompierii români sunt eroi care știu că își riscă viața zi de zi și pot suferi răni grave, fiind pregătiți în orice moment de sacrificiul suprem.

Având în vedere situația creată, deși nu am și nu am avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment, dar fiind vorba de un membru al familiei mele, pentru a nu exista niciun alt fel de interpretare, am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută.”

 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al doilea „Colectiv” în guvernările Iohannis-PSD: doi morți și 56 de răniți în iadul de la Crevedia. Afacerea criminală a primarului PSD din Caracal

* Accident grav: fostul ministru Ilan Laufer a intrat cu mașina într-un copac. Atât el, cât și soția sa și copiii lor sunt răniți

Sindicatul Europol acuză: pentru a-i proteja pe șmecherii veniți la mare, șefii IPJ Constanța le-au interzis polițiștilor să facă testări pentru alcool și droguri!

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

Putin, deasupra cadavrului lui Prigojin: „O persoană cu o soartă complicată, care a făcut greșeli grave în viață”. Totuși, „un om de afaceri talentat”

Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

8 COMENTARII

 1. Āstia sunt. Ce, nu stiati? Āstia sunt , asta le e calitatea umanā. Toti sunt la fel , de la cea mai micā jivinā psdpnl-istā pâna la vârful puterii. Cinici , grobiani, aroganti ,lacomi , violenti,ipocriti, necinstiti.

 2. Pesedistii sunt oameni foarte simpli intelectual. Unii, probabil majoritatea, sunt chiar foarte prosti.

  Pesedistul obisnuit nu intelege ce este aceea un principiu sau o lege a fizicii.

  El nu intelege necesitatea unui regulament tehnic.

  El considera ca toate astea sunt baliverne si mofturi inventate de dusmanul de clasa. Inventate numai ca sa nu ii permita lui sa prospere.

  Pesedistul considera ca dumnezeul lui il apara impotriva legilor naturii si legilor omenesti. Ca de aia a dat la popi bani cu nemiluita, pt biserica veche si aia noua.

  „Lasa, ca nu se va intampla tocmai la noi.” Este mantra definitorie a pesedistilor. Ei pur si simplu nu pot intelege.

  Pesedistul este un amestec de gandire magica, prostie, hotie si pofte carnale desantate.
  Pesedistul este chandala sau omul matz.

  Fie vorba, eu unul ma mir ca nu avem zilnic, sau saptamanal evenimente din acestea. Asta este marea mirare.

  Orice om normal (se pare ca normalitatea tinde sa devina cel mai rar lucru pe planeta) trebuie sa-si faca un scop major in viata din a scoate nebunii si prostii din conducerea societatii.

  A devenit kapital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here