Haos pe Autostrada Soarelui: 4 accidente în lanț, cel puțin 17 victime, 52 de mașini lovite. Traficul e întrerupt, se intervine cu zeci de ambulanțe, descarcerarea și elicopterul

0
717
Zeci de mașini de ambulanță și descarcerare au fost trimise din 4 județe să intervină la accidentul uriaș de pe Autostrada Soarelui

O serie de accidente teribile s-a produs în dimineața zilei de vineri, 16 iulie, pe aglomerata Autostradă a Soarelui, unde peste 50 de mașini s-au ciocnit în lanț, între kilometrii 172-183, pe sensul de mers spre mare. Până la această oră se știe despre minimum 17 victime, autoritățile au activat planul roșu de intervenție, ambulanțe și autoutilitare de pompieri pentru descarcerare au ajuns deja sau sunt pe drum. La fața locului a fost trimis și un elicopter Smurd.

Conform ultimului bilanț comunicat de ISU, ar fi vorba de 52 de mașini implicate în 4 accidente petrecute pe o distanță de 10 kilometri. Traficul e întrerupt, iar elicopterul Smurd trimis inițial n-a putut interveni din cauza faptului că era ceață. În cele 52 de mașini se aflau 146 de pasageri, anunță autoritățile. Dintre cele 17 persoane accidentate, 5 sunt copii. Momentan nu s-a raportat niciun deces și toată lumea speră că bilanțul se va opri aici, însă medicul Raed Arafat, șeful ISU, avertizează să ne așteptăm că lucrurile se pot schimba pe parcurs.

Primele cauze ale acestor accidente par a fi viteza excesivă cuplată cu condițiile proaste de drum – ceață și vizibilitate scăzută – și cu aglomerația de pe autostradă pe sensul spre Constanța, unde toată lumea se grăbește încă de vineri dimineață să ajungă.

Doctorul Raed Arafat a declarat la Antena 3 că deocamdată nu s-au raportat decese în urma accidentelor în lanț de pe autostradă

Raed Arafat, șeful ISU, a dat detalii la Antena 3, spunând că s-au mobilizat zeci de ambulanțe, unități de descarcerare și de terapie intensivă din 3 județe și București: „Au fost mobilizate forțe de intervenție din mai multe județe. Constanța, București, Călărași, Ialomița. Bucureștiul a trimis 10 mașini de intervenție de tip B de prim ajutor, două mașini de tip C, un post medical avansat, o mașină de multiple victime care transportă și un număr de medici și asistenți și descarcerare. Constanța a trimis mai multe mașini de prim-ajutor, o mașină de terapie intensivă, 13 mașini de ambulanță, descarcerare și numeroase echipaje de poliție. Călărașiul a trimis 4 mașini de tip B, o mașină de descarcerare, o mașină de multiple victime. Inițial nu s-a putut interveni cu elicopterul pentru că era ceață“.

Traficul a fost întrerupt spre Constanța, ceea ce a dus la blocarea a mii de mașini pe autostradă.

Accidente se produc săptămânal pe Autostrada Soarelui din cauza aglomerației și a lipsei de respect în trafic, dar cel de vineri este cel mai grav din ultima vreme.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Dragnea a ieșit din pușcărie la fel de ticălos cum a intrat! Cică a lăsat o „Românie prosperă” și a găsit o „dictatură feroce”. Despre PSD: e „praf”, „un partid fără personalitate”

* VIDEO. Cei trei care l-au întâmpinat pe Dragnea după pușcărie: Carmen (mândra din tinerețe), Irina (mândra de la bătrânețe) și Codrin (pajul favorit)

* Ion Rădoi și concubina sa – 60 de zile sub control judiciar. Nu au voie să iasă din țară sau să poarte arme. Una dintre acuzații: șantajul

* VIDEO. Ironia istoriei: un elicopter american se salvează aterizând forțat în fața „Blocului Rusesc” din fosta „Piață Stalin” și „Piață Hitler”, actuala „Charles de Gaulle”!

* Sondaj Inscop: PSD crește, PNL e peste scorul de la alegeri, USR-PLUS recuperează, AUR o ia în jos (după un salt spectaculos)

* Victimizare nerușinată la Antena 1: „Aştept să mă omoare cineva pe stradă… să-mi dea c-un bolovan sau c-un cuţit la gât… să ne omoare copiii”

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

* Robert Negoiță reîncepe „Borduriada” în Sectorul 3. El schimbă bordurile pe care le mai înlocuise în 2014 și 2018

* Adrian Ursu, mârlănie în direct: „Este o putoare la Sectorul 1!”

* Maia Sandu începe revoluția în Moldova: imunitatea parlamentară va fi desființată, averile hoților vor fi confiscate. Reforma instituțiilor se va face cu experți străini

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here