Sondaj Inscop: PSD crește, PNL e peste scorul de la alegeri, USR-PLUS recuperează, AUR o ia în jos (după un salt spectaculos)

6
2388
Sondaj INSCOP iunie 2021

Un sondaj realizat de Inscop în luna iunie arată că, față de rezultatele alegerilor din decembrie 2020, PSD și AUR au crescut în intenția de vot, PNL a înregistrat un ușor avans, iar USR-PLUS a scăzut puțin.

Evoluția principalelor partide este ușor contradictorie. Comparând sondajele din ultimele două luni (varianta Inscop) cu rezultatele de la alegerile parlamentare din decembrie 2020, se observă că un singur partid își menține tendința (de ușoară creștere): PNL. Celelalte formațiuni politice fluctuează: când în sus, când în jos.

PSD avea în luna mai 2021 mai puțin decât la alegeri, dar a recuperat în iunie și a sărit peste 30%.

PNL avea 25,9% în mai și a urcat la 26,6% în iunie, ambele scoruri fiind peste rezultatul de la alegeri (25,19%).

USR-PLUS a scăzut destul de mult în primele 6 luni de guvernare (decembrie 2020 – mai 2021), de la 15,37% la 11,3%, dar a recuperat serios în iunie (13,2%) și se află pe un trend ascendent.

AUR a urcat, pe valul pandemiei, de la 9,08% la 15,4% în 6 luni, dar în iunie a pierdut mai mult de un procent, părând s-o ia în jos.

Evoluția comparativă a principalelor 4 partide

Partidul … Dec. 2020 … Mai 2021 … Iunie 2021

PSD …………… 28,90 ……… 28,5 ………… 30,2

PNL …………… 25,19 ……… 25,9 ………… 26,6

USR-PLUS ….. 15,37 ……… 11,3 ………… 13,2

AUR ……………. 9,08 ……… 15,4 ………… 14,2

Remus Ștefureac, directorul Inscop Research, a comentat pe contul său de Facebook: “În mod normal, în primele 6-12 luni după preluarea guvernării, partidele aflate la putere ar fi trebuit să aibă scoruri semnificativ mai mari decât cele obținute în alegeri. Situația este însă diferită, partidele, aflate la putere având o intenție de vot similară sau chiar sub votul de la alegerile din urmă cu 7 luni. Explicațiile sunt mai multe, de la climatul de neîncredere determinat de pandemie până sincopele activității guvernamentale“.

Datele au fost culese în perioada 1-15 iunie 2021, prin metoda CATI (interviuri telefonice, prin intermediul chestionarului).

Volumul eșantionului multistadial stratificat: 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95 %, la un grad de încredere de 95%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* CCR dă o lovitură cumplită justiției. Decizia de azi, fidelă dorinței lui Dragnea, va crea o mare criză de procurori în DNA și DIICOT

* Victimizare nerușinată la Antena 1: „Aştept să mă omoare cineva pe stradă… să-mi dea c-un bolovan sau c-un cuţit la gât… să ne omoare copiii”

* Noul CNA, amendă-record pentru Antena 1! Sorin Ovidiu Bălan trata abject o amenințare cu moartea: „Așa se iubesc ei”. După 4 luni, bărbatul și-a omorât soția și pe fiul ei de 14 ani în curtea bisericii

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

* Robert Negoiță reîncepe „Borduriada” în Sectorul 3! El schimbă bordurile pe care le mai înlocuise în 2014 și 2018

* Adrian Ursu, mârlănie în direct: „Este o putoare la Sectorul 1!”

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* Maia Sandu începe revoluția în Moldova: imunitatea parlamentară va fi desființată, averile hoților vor fi confiscate. Reforma instituțiilor se va face cu experți străini

* Revoltă anticomunistă în Cuba. Președintele țării asmute populația împotriva protestatarilor: „Toți comuniștii să iasă pe străzi! Să înfrunte provocările într-un mod hotărât, ferm și curajos! Ordinul de luptă a fost dat: în stradă, revoluționari!”

* VIDEO. CFR Cluj s-a chinuit îngrozitor să elimine campioana Bosniei. A fost salvată de noua regulă a UEFA și de golul minunat al lui Chipciu, în minutul 118. Urmează stânca Gibraltarului!

6 COMENTARII

 1. După toate isprăvile din ultimii ani (mai ales cele din… super-electoralul 2020!)…, NU mai credem în sondajele românești… NICI ÎN RUPTUL CAPULUI!!!!!!!!!!!

  Oricum…, chiar NU credem că, de pildă, P.N.L. mai poate „sta bine” electoral și după cele câteva (deja) săptămâni deee… (CRUNT!) RĂZBOI-INTERN (!), sau că P.S.D. ar mai fi în creștere după toate TÂMPENIILE Ciolacului!!!

  Cât despre PANARAMA de A.U.R…., păiii…, acest partid nici nu va mai trece pragul electoral în 2024 (așa cum a fost foarteeeeeeeeee departe de a se apropia măcar de acesta, acum, în Moldova-de-peste-Prut!)!!!

 2. Auzi, băăă…, (IAR!) întreci ORICE MĂSURĂ: acesta este un ziar citit și apreciat de P.N.L.-iști și U.S.R.P.L.U.S.-iști, și dacă ție nu-ți place de ce nu ne lași, bă, în pace???????!!!

  Te roagă cineva să-ți bagi nasul în ceva ce-ți stă în gât!!!!!

  Nu ne mai INUNDA cu TÂMPENIILE tale, pe care ți le dictează RUSKOII-ÎMPUȚIȚI care te plătesc și pe tine, la fel ca pe Kuzmin Gușă și pe toate gunoaiele-umane din dejecțiile numite A.U.R., Neamul Românesc ș.a.m.d.!!!!!!!!!!!!!

   • Se semnează „tudor”, acest om/”troll”-al-rușilor…

    Procedeazăăă… „ȘERPEȘTE”, ca și ceilalți câțiva tovarăși de-ai săi, că nu-i singurul repartizat de la Ambasada Rusiei să fie „călare” pe ZIARISTII.COM!): prefăcându-se că nu pot, chipurile, dormi noaptea de frică să nu revină P.S.D. la Putere în 2024, DE FAPT FOLOSESC ORICE PRILEJ PENTRU A ÎNJURA P.N.L. și U.S.R.P.L.U.S.!!!!!

    Se cred, așadar,… deștepți/abili-nevoie-mare, DERBEDEII ăstia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here