Cât costă să fii „credincios comunității” la Iași: USR-istul Cezar Baciu, trecut de partea primarului Chirica, a fost votat viceprimar

5
653
Cezar Baciu

Cezar Baciu, consilierul local USR-PLUS din Iaşi cu ajutorul căruia luna trecută s-a făcut majoritatea pentru a fi votat bugetul local, a fost ales, luni, în funcția de viceprimar al municipiului.

Baciu a fost dat afară din USR-PLUS, însă a contestat decizia, iar până la o hotărâre definitivă a instanței, rămâne consilier local.

Dacă excluderea din partid va fi confirmată de Justiție, Baciu își va pierde mandatul de consilier și funcția de viceprimar.

Consiliul Local al municipiului Iași i-a ales luni pe Daniel Juravle (PNL) și Cezar Baciu (încă în USR-PLUS) în funcțiile de viceprimari.

Mihai Chirica, primarul Iașiului: „Alianța de guvernare PNL – USR-PLUS este de astăzi funcțională și la Iași. Timp de prea multe luni, anumite persoane, cu agendă politică personală, au vrut să pună frână dezvoltării Iașului. Alături de consilierii locali responsabili, de la PNL, PMP și USR-PLUS, am reușit configurarea unei majorități politice stabile și responsabile”.

Cezar Baciu, viceprimar: „O mare greutate s-a pus momentan pe umerii mei. Dar o să-mi asum toate aceste aspecte și voi lucra în folosul cetățenilor, la fel cum am mai declarat și anterior, conform jurământului pe care l-am depus”.

Luna trecută, Cezar Baciu nu a respectat decizia partidului său și a votat bugetul propus de primarul Chirica. Votul său a fost decisiv pentru adoptarea bugetului, cu un scor la limită: 14 pentru, 13 împotrivă (11 absenți, 2 abțineri).

În Consiliul Local Iași, majoritatea e asigurată de PNL (11 consilieri) + PMP (2 consilieri) + rebelul Baciu de la USR-PLUS. În total, 14 voturi. Cele 13 voturi ale Opoziției vin de la USR-PLUS (8) și PSD (5).

După ce a văzut votat bugetul Iașiului abia spre jumătatea lunii mai, primarul Mihai Chirica i-a mulțumit lui Cezar Baciu: „Am avut discuţii cu mare parte dintre consilierii USR-PLUS, care au venit să-mi transmită faptul că li se interzice politic să voteze acest buget. Cu atât mai mult vreau să-i mulţumesc consilierului Cezar Baciu, care a înţeles că nu o relaţie personală cu primarul municipiului Iaşi este importantă, ci o relaţie între rolul pe care îl are un consilier local şi cei care l-au votat. Jurământul pe care îl depui, «să-i slujeşti cu bună credinţă», nu este o vorbă în vânt, este un lucru care va dăinui peste timp. Nu există în viaţa asta un alt lucru mai important pe care îl poate face un om politic decât să slujească comunitatea care l-a votat într-un mod demn. Motiv pentru care cred că acest consilier este un credincios comunităţii care l-a adus în Consiliul Local”.

La votul de astăzi s-a văzut și cât costă la Iași să fii „credincios comunității”: un post de viceprimar.

USR-PLUS a declanşat procedurile de excludere a lui Cezar Baciu din partid. Există chiar o decizie în acest sens a conducerii USR-PLUS. Dar Baciu a atacat decizia în instanţă și rămâne membru USR-PLUS până în momentul emiterii unei hotărâri definitive în Justiţie. Dacă instanța va da dreptate USR-PLUS, Baciu își va pierde mandatul de consilier și, implicit, funcția de viceprimar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Dan Voiculescu o atacă și pe soția lui Mihai Șora, cu o tehnică securistă: „Am aflat cu tristețe că postările unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană apropiată…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! Ignoranță totală!!!

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol și pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

5 COMENTARII

 1. EXCLUDEREA ăluia din U.S.R. și, imediat/consecutiv, din (ALIANȚA) U.S.R.-P.L.U.S. este… 100% VALIDĂ (!!!), PÂNĂ LA PROBA (JURIDICĂ) CONTRARIE, adică… PÂNĂ LA O EVENTUALĂ (dar, practic,… IMPOSIBILĂ!) INVALIDARE A EXCLUDERII, care poate fi făcută DOAR de către FORUL-STATUTAR DIN (ALIANȚA) U.S.R.-P.L.U.S. (că au participat pe listă comună la alegeri!) sau de către o INSTANȚĂ-JUDICIARĂ COMPETENTĂ!!!

  Prefectul-județului este… OBLIGAT (de Lege!) să ia act de notificarea U.S.R.-P.L.U.S. care anunță că NU mai susține politic pe cel exclus, care ocupă unul dintre locurile care revin, ca rezultat al alegerilor-locale, U.S.R.-P.L.U.S.!!!

  Așadar, Instanța poate NUMAI să invalideze SIUAȚIA-ACTUALĂ, adică aceea că individul NU mai este membru U.S.R.-P.L.U.S.!!!

  Cât despre postul de consilier-local (și, acum, de viceprimar), nici acolo NU trebuie (conform Legii!) așteptată hotărârea Instanței pentru a fi ÎNLOCUIT din Consiliul-Local: în cazul în care respectivul câștigă procesul deschis de el (ceea ce repetăm: este… IMPOSIBIL!!!), va fi REPUS în funcție!!!

  • EXISTĂ, deja, DESTULE PRECEDENTE (am putea să le numim chiar… cazuri-de-„JURISPRUDENȚĂ” privitoare la acești consilieri, „locali” sau „județeni”!): au fost, în mandatele trecute, multe astfel de cazuri de aleși-locali pe care prefecții i-au înlocuit la cererea formațiunilor-politice care i-au trimis în Consilii, înainte de decizii DEFINITIVE-și-IREVOCABILE ale Istanțelor!!!

   • Concluzie: trădătorul EXCLUS-din-FORMAȚIUNEA-SA… ocupă ILEGAL (!!!) postul de consilier-local, iar așa-zisa „alegere” a individului în funcția de viceprimar este… ȘI MAI ILEGALĂ (ca să nu mai vorbim despre cât este de PENIBILĂ și IMORALĂ!!!)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here