Declarația de avere a lui Cezar Baciu, consilierul USR-PLUS care a votat bugetul Iașiului alături de PNL și PMP și a fost exclus din partid

6
1776

USR-PLUS a anunțat că miercuri l-a exclus din partid pe Cezar Baciu, consilierul care în aceeași zi a votat alături de PNL și PMP bugetul municipiului Iași. Până la eliminarea lui din Consiliul Local Iași este însă cale lungă.

Conform declarației de avere pe care a depus-o la Consiliul Local Iași pe 9 februarie 2021, Baciu Cezar-Alexandru (26 de ani) a câștigat anul trecut 24.237 de lei, dintre care 23.772 de lei din salarii în mediul privat și 465 de lei ca membru în comisia unei secții de votare.

În medie, Cezar Baciu a câștigat 2.020 de lei pe lună. Sursele sale de venit au fost următoarele:

 • 21.600 de lei – salariu de la Ciserom SA (jud. Alba)
 • 2.172 de lei – salariu de la Mivo Solution SRL
 • 465 de lei – membru în comisia de votare, la alegerile parlamentare.

Sunt singurele informații din declarația de avere a lui Cezar Baciu. În rest, linie trasă la toate rubricile: clădiri, terenuri, mașini, bijuterii, obiecte de artă, depozite bancare, acțiuni, împrumuturi, datorii etc. Nimic pe numele lui.

Votul de aur: majoritate la limită, 14-13

Bugetul municipiului Iaşi a fost adoptat în cadrul şedinţei de miercuri, 12 mai, a Consiliului Local. La cea de-a treia încercare de a vota bugetul pentru anul 2021 au participat 20 din cei 27 membri ai Consiliului Local. Votul decisiv pentru adoptarea bugetului a fost dat de Cezar Baciu, singurul consilier USR-PLUS (dintre cei 9) care nu a respectat indicația transmisă de conducerea filialei Iași a partidului, aceea de a nu vota bugetul.

În cele din urmă, bugetul a fost votat cu 14 voturi: 11 de la PNL, două de la PMP și unul de la USR-PLUS.

Conducerea organizației USR-PLUS Iași a anunțat că „defectorul” Cezar Baciu va fi dat afară din partid, lucru care, conform legii, ar trebui să ducă la pierderea mandatului de consilier. Procedura este însă greoaie, iar Cezar Baciu va mai fi consilier cel puțin câteva luni. El are dreptul să conteste în instanță decizia de excludere a sa din partid.

USR Iași: „Birourile județene reunite ale USR și PLUS Iași au propus Biroului Național excluderea lui Cezar Baciu din partid. Cezar Baciu este consilierul local prin votul căruia a trecut astăzi bugetul propus de Mihai Chirica, un buget construit cu ignorarea totală a propunerilor noastre. Potrivit legii, după excluderea din partid, consilierul local își va pierde mandatul”.

Afișul electoral al lui Cezar Baciu, pe care-l recomanda personat deputata Cosette Chichirău, șefa USR-PLUS Iași

Mihai Chirica (PNL), primarul Iașiului: „Am avut discuţii cu mare parte dintre consilierii USR-PLUS care au venit să-mi transmită faptul că li se interzice politic să voteze acest buget. Cu atât mai mult, vreau să-i mulţumesc consilierului Cezar Baciu, care a înţeles că nu o relaţie personală cu primarul municipiului Iaşi este importantă, ci o relaţie între rolul pe care îl are un consilier local şi cei care l-au votat. Jurământul pe care îl depui, «să-i slujeşti cu bună credinţă», nu este o vorbă în vânt, este un lucru care va dăinui peste timp. Nu există în viaţa asta un alt lucru mai important pe care-l poate face un om politic decât să slujească într-un mod demn comunitatea care l-a votat. Motiv pentru care cred că acest consilier este un credincios comunităţii care l-a adus în Consiliul Local”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ginerele secretarului general al PSD a fost angajat la ASF cu 4.000 de euro pe lună, plus bonusuri

* 16 din 58 de locuințe sociale pentru tineri, în Sectorul 1, au fost date unor angajați ai Primăriei! Unii au salarii de 5-6.000 de lei

* Fugarul Sorin Strutinsky, capturat în Italia. Afaceristul din gașca Mazăre – Nicușor Constantinescu e condamnat la 10 ani și 8 luni cu executare, dar are toate șansele să scape

* Editura Curtea Veche o ridiculizeză pe Budeanca: „Nu uitați, fătălăilor și amețitelor – o carte mocangeală pentru persoanele vaccinate!”

VIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian „Ceaușescu” e om-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD), dar și asociat cu soțul Ioanei Băsescu în afacerea „Moșia Brătienilor”

* TVR a scăpat de sinistra Doina Gradea, Radioul public a scăpat de politrucul Georgică Severin! Parlamentul a votat doi directori interimari, pentru 6 luni

* Comisia Europeană a revizuit masiv, în sus, previziunile despre creșterea economiei României în 2021 și 2022

* Dan Barna: „Dacă va porni urmărirea penală împotriva mea, voi renunța la toate funcțiile. Dar nu e cazul”. Dosarul a fost trimis de DLAF la DNA

* Bucureștenii vor avea tramvaie românești, pe bani europeni. Nicușor Dan a semnat contractul cu Astra Arad pentru 100 de vehicule. Șmenul făcut de Firea cu turcii a fost anulat

* PSD își plasează trompetele pe TV. Codruța Cerva a primit emisiune la postul unui interlop din Caracal. Videochatista Oana Lovin a ajuns la postul lui Pandele, din Voluntari

6 COMENTARII

 1. Unul care a votat pentru ieseni si nu pentru lacomia chichiraiei, aia de-i curg balele in continuare pentru postul de primar si care si-a pus vice pe unul fara nicio experienta, dar care era membru USR!!!!

  • Unul care a TRĂDAT NU NUMAI U.S.R.-P.L.U.S., ci și/MAI-ALES… POPULAȚIA Iașiului, votând… HOȚIILE-BUGETARE ale… MÂNDRIEI „LIBERALILOR”, INCULPATUL-PENAL (pentru CORUPȚIE și FURT-din-BANUL-PUBLIC!) Chirica, fostul… P.S.D.-ist de frunte!

   Rău a mai ajuns P.N.L…., dacă a ajuns să-și pună POSTACII să-i apere pe… INFRACTORI!!!

 2. Slujirea cu buna credinta a cetatenilor nu se face infratindu-te cu mafioti ca chirica ! Romania este in evul mediu pentru ca de 31 de ani se voteaza bugetele localitatilor pe proiecte obscure si nefolositoare de unde sa se poata fura. Foarte bine ca fost dat afara din USR+.

 3. Dacă ar fi fost un om CORECT, primarul Chirică ar fi trebuit să facă ceea ce au făcut, de exemplu, Nicușor Dan (la Primăria-Generală a Capitalei) sau Clotilde Armand (la Primăria-Sectorului-I din București), adică să se așeze la masa-NEGOCIERILOR cu GRUPUL (!) consilierilor-locali din CELĂLALT partid-IMPORTANT din coaliția parlamentar-guvernamentală (și, pe-alocuri, chiar administrativ-locală, comunal/orășenesc/municipal sau/și județeană: Constanța este un exemplu-POZITIV în acest sens, coaliția-de-centru-dreapata P.N.L. – U.S.R.P.L.U.S.-U.D.M.R. funcționând la nivel de Consiliu-Județean și la cele ale TUTUROR Consiliilor-Locale!!!!!!), până se ajungea la un CONSENS!!!

  În loc să facă acest lucru NORMAL/DECENT, INFRACTORUL CORUPT-și-HOȚ Chirica (INCULPAT-PENAL pentru malversațiuni cu fonduri-publice!), actualul primar P.N.L.-ist (fost, până anul trecut,… P.S.D.-ist-DE-FRUNTE!!!) a preferat să facă ceea ce știe cel mai bine (pentru căăă… NUMAI-ASTA a făcut toată cariera lui politico-administrativă!!!!!!), adică i-a „încercat” „la-bucată” pe fiecare dintre consilierii U.S.R.-P.L.U.S., până l-a găsit pe DERBEDEUL ăsta, ce s-a lăsat… CUMPĂRAT!!!!!

  SCÂRBĂ-TOTALĂĂĂ!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here