Sinistra Secție Specială a lui Dragnea & Tudorel Toader a fost desființată, practic, de Justiție! Curtea de Apel Pitești: „Existența acestei Secții este nejustificată”

5
4671
Adina Florea, emblema SIIJ

Curtea de Apel Pitești a hotărât, luni, că Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), supranumită Secția Specială, nu mai poate funcționa în urma deciziei Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE). Decizia instanței este definitivă, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Judecătorii Curții de Apel Pitești au admis contestația formulată de o asociație de proprietari din județul Argeș, care reclamase un magistrat.

În decizia de luni, magistrații argeșeni invocă Tratatul de funcționare a UE și hotărârea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din 18 mai 2021.

Judecătorii au stabilit că SIIJ „nu este justificată de imperative obiective și verificabile legate de buna administrare a justiției și nu este însoțită de garanții specifice care să permită, pe de o parte, să se înlăture orice risc ca această secție să fie folosită ca instrument de control politic al activității respectivilor judecători și procurori susceptibil să aducă atingere independenței acestora, și, pe de altă parte, să se asigure că respectiva competență poate fi exercitată în privința acestora din urmă cu respectarea deplină a cerințelor care decurg din articolele 47 și 48 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”.

Instanța din Argeș a decis ca speța semnalată de asociația de proprietari să fie declinată spre soluționare parchetului competent, fiind smulsă astfel din ghearele Secției Speciale.

Decizia Curții de Apel Pitești

„În baza art. 2 și art. 19 alineatul (1) al doilea paragraf TUE, Decizia 2006/928 şi Hotărârea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (Marea Cameră) din 18.05.2021, constată că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este justificată de imperative obiective și verificabile legate de buna administrare a justiției și nu este însoțită de garanții specifice care să permită, pe de o parte, să se înlăture orice risc ca această secție să fie folosită ca instrument de control politic al activității respectivilor judecători și procurori, susceptibil să aducă atingere independenței acestora, și, pe de altă parte, să se asigure că respectiva competență poate fi exercitată în privința acestora din urmă cu respectarea deplină a cerințelor care decurg din articolele 47 și 48 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

În baza art. 4886 din Codul de procedură penală, admite contestaţia formulată de Asociaţia Proprietarilor Păgubiţi Oarja 2000 şi stabileşte termenul în care procurorul să rezolve cauza la data 18.01.2022.

În baza art. 2 și art. 19 alineatul (1) al doilea paragraf TUE, Decizia 2006/928 şi Hotărârea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (Marea Cameră) din 18.05.2021, urmează ca procurorul să-şi decline competenţa de soluţionare a cauzei, iar la stabilirea competenţei vor fi excluse dispoziţiile art. 88 1 din Legea 304/2004.

În baza art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 07.06.2021.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Dan Voiculescu o atacă și pe soția lui Mihai Șora, cu o tehnică securistă: „Am aflat cu tristețe că postările unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană apropiată…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! Ignoranță totală!!!

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol și pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

5 COMENTARII

  1. O Curte de Apel dintr-un judet rosu a avut curajul sa faca treaba carpelor coalitiei de guvernare din Parlament si din Ministerul Justitiei!!! Felicitari magistratilor de la Curtea de Apel Arges pentru exemplul ca trebuie sa facem curat de la baza piramidei, nefiind nicio diferenta la varful politic al piramidei intre impostorii PNL, impotentii limitati intelectual USR+ si interlopii din PSD!

      • Nu toti sunt la fel, doar mincinosii, impostorii, mediocrii si camarilele din USR+=PNL=PSD. Nimic util pentru tara si popor nu au facut USR+ si PNL in sase luni. Avem alegeri locale pe 27 iunie in aproape 40 de comune si 3 orase ale tarii, daca carpele din USR+ si PNL ar fi fost altfel decat PSD din ianuarie ar fi votat in Parlament revenirea la alegerea primarilor in doua tururi si a reducerii numarului de parlamentari la 300. Pe 27 iunie 40 de localitati ale tarii ar fi avut sansa la alegerea unor primari buni. Au majoritate in Parlament, mai mult AUR ar fi fost si interesati si fortati sa ii sustina cu aceste 2 initiative. Nu au vrut pentru ca sunt tot niste impostori care se tem de competitie la fel ca pesedistii, ei nu vor sa castige electoratul nehotarat ci doar sa isi conserve bula de prostie. In astea 6 luni singura lege data de prostii tai de la USR+ a fost ca mamele pot alapta in public, de parca pana acum orice roman sanatos la cap ar fi avut ceva cu mamele care isi hranesc bebelusii in public!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here