miercuri, februarie 21, 2024
AcasăNewsCare sunt zonele “roșii” din România în pericol să intre în carantină...

Care sunt zonele “roșii” din România în pericol să intre în carantină din cauza focarelor de coronavirus

-

În acest moment, potrivit datelor actualizate marți, 21 iulie, două județe și Bucureștiul pot fi considerate “zonele roșii”, focare de infecție cu coronavirus care ar putea fi vizate de evenualele măsuri de impunere locală a unor restricții.

În evaluarea situației din acest moment nu este de folos numărul total al cazurilor confirmate de la începutul pandemiei și până acum, ci numărul actual de cazuri active.

Orașul București, județele Argeș și Brașov – primele zone unde s-ar putea impune carantina

La acest capitol, Bucureștiul conduce detașat, cu 2.534 de oameni confirmați ca bolnavi chiar în acest moment. Totuși, raportat la populația totală, se poate spune că numărul de cazuri este îngrijorător, dar nu alarmant.

Pe locul 2 este județul Argeș, cu 1.497 de cazuri active.

- Advertisement -

Pe locul 3 este județul Brașov, cu 1.334 de cazuri active.

Aceste trei zone ar putea deveni primele vizate pentru impunerea unor restricții locale – măsură luată de multe alte țări, în pandemie, atunci când au apărut focare. În China, carantina unor cartiere, orașe sau provincii este aproape la ordinea zilei și pentru focare de coronavirus mult mai mici decât cele din România. Și autoritățile din Spania și Italia s-au folosit sau se folosesc de această soluție pentru a stăpâni situația.

În România, după București, Argeș și Brașov, sunt alte 4 județe destul de afectate acum, dar care sunt, încă, departe de “podium”:

- Advertisement -

– Prahova are 951 de cazuri active,

– Dâmbovița are 771 de cazuri active,

– Galați are 681 de cazuri active,

– Vrancea are 574 de cazuri active.

În unele cazuri, precum Dâmbovița și Galați, s-a constatat direct că numărul celor infectați a crescut din cauza unor bolnavi contagioși care s-au externat la cerere, folosindu-se de sentința Curții Constituționale din 3 iulie. Persoane infectate s-au dus acasă, în Dâmbovița, și au îmbolnăvit alte 26, generând 6 focare noi de coronavirus, au constatat anchetele epidemiologice.

Guvernul avertizează că e probabil să urmeze carantina sau restricții pentru anumite zone sau localități unde epidemia a scăpat de sub control

Marți, 21 iulie, s-au stabilit noi recorduri absolute în România, de la începutul epidemiei: 994 de cazuri noi, 36 de decese, 297 de pacienți internați în stare gravă la terapie intensivă.

Tot marți a intrat în vigoare noua lege a carantinei, votată săptămâna trecută de Parlament.

Membri ai Guvernului au afirmat în repetate rânduri, de-a lungul ultimelor zile, că nu se va mai institui starea de urgență la nivel național, dar local sau zonal s-ar putea apela la carantină și restricții, acolo unde focarele de infectare scapă de sub control.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

VIDEO. Caraghioșii din Piața Victoriei: „Suntem ultimi rezistenți în fața tiraniei!”. S-a scandat „Jos nazismul!”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Persoane infectate s-au dus acasă, în Dâmbovița, și au îmbolnăvit alte 26, generând 6 focare noi de coronavirus, au constatat anchetele epidemiologice. Si cele 6 dosare penale de ce lipsesc?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -