PSD-istul caraghios care a încercat s-o ferească pe Dăncilă de întrebările dificile: traseistul profitor Valeriu Steriu. A fost ridiculizat de ziariști

1
4078
Vasilica și Valerică

Întâlnirea de joi a Vioricăi Dăncilă cu jurnaliștii a fost un fiasco și din cauza candidatei PSD, dar și a celui care a însoți-o la conferința de presă – Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al partidului.

Steriu i-a șicanat permanent pe reporterii care au insistat să primească răspunsuri concrete la întrebările pe care le-au pus, nu baliverne dănciliene fără legătură cu subiectul.

Pe ziariștii cei mai incisivi, Valeriu Steriu a încercat să-i întrerupă sau să-i împiedice să pună noi întrebări. El s-a comportat ca un mitocan, iar uneori ca un cenzor agresiv.

Jenat și el de ridicolul în care s-a tot pus, Steriu a repetat de câteva ori – în mod mincinos -că la PSD e deschidere totată, iată, orice ziarist poate pune orice întrebare, doamna președinte Viorica Dăncilă le va răspunde tuturor, spre deosebire de candidatul Klaus Iohannis, care… bla-bla-bla… și bla-bla-bla…

Cele mai stupide secvențe au fost cele în care purtătorul de cuvânt al PSD le-a tăiat microfonul reporterilor care-și făceau meseria foarte bine. Aceștia repetau întrebarea, pentru că Dăncilă nu voia să răspundă concret, ci muta discuția în altă parte.

A avut 4 legitimații la 3 partide

Valeriu Steriu (54 de ani) este un traseist cu experiență. A obținut primul mandat de parlamentar în 2004, când a dvenit senator PSD de Olt. Avea 35 de ani. A demisionat la scurt timp, ca să-i facă loc unui PSD-ist mai cu greutate: Ion Toma.

Au urmat trei mandate de deputat, cu trei partide diferite, în trei județe diferite (mă rog, două județe și Capitala):

  • 2008-2012: deputat de Olt – ales pe lista PSD, migrat în 2009 la UNPR (partidul gen. Gabriel Oprea);
  • 2012-2016: deputat de Călărași – ales pe lista USL (din care făcea parte și UNPR);
  • 2016-2020: deputat de București – ales pe lista PMP (după fuziunea PMP-UNPR).

Deși la PMP era președinte executiv, precum și președinte al filialei PMP București, în mai 2018 a revenit la PSD, partidul pe care-l părăsese în 2009.

Faptul că a făcut joncțiunea cu PSD într-o perioadă înfiorătoare din existența acestui partid, marcată de asaltul banditesc asupra justiției și de violenta retorică anti-europeană, arată că Steriu este un individ amoral, o nevertebrată, o moluscă politică.

Într-o postare recentă pe Facebook, Valeriu Steriu l-a catalogat drept „penal” pe președintele Klaus Iohannis. „Fără penali la Cotroceni”, a scris purtătorul de cuvânt al PSD.

Și-a plasat fratele și fosta soție în consulate

Prin combinațiile sale politice, Valeriu Steriu și-a „înfipt” neamurile în diplomație. Atât fratele său, cât și fosta soție lucrează în consulate din țări occidentale.

Alexandru Ion Steriu (fratele lui Valeriu Steriu) este consul general al Romaniei la Zaragoza, în Spania.

Simona Steriu (fosta soție a lui Valeriu Steriu, de care a divorțat în 2016 și cu care are trei copii) este consul economic la Consulatul României din Los Angeles, în California (SUA).

Alexandru Ion Steriu este PSD-ist vechi și profitor pe măsură. A parazitat instituții de stat, din domenii diverse – de la agricultură la sănătate și apoi în diplomație. În 2007 era șef la APIA, în 2009 devenea director în Ministerul Sănătății, iar în 2010 ajungea secretar general adjunct în Ministerul de Externe!

În 2012, Alexandru Steriu a fost avansat în funcția de ministru consilier la MAE, de unde a fost propulsat consul general la Consulatul României de la Zaragoza, funcție pe care o deține și astăzi.

Alexandru Steriu a candidat, fără succes, pe lista PSD la alegerile europarlamentare din 2009.

Frații Valeriu și Alexandru Steriu l-au avut ca rampă de lansare pe tatăl lor, Ioan Steriu, fost director al companiei de comerț exterior AzoExport, tovarăș bine înfipt în nomenclatura comunistă.

Prestația stupidă de la „dezbaterea” de joi a Vioricăi Dăncilă a fost o tristă confirmare: Valeriu Steriu este un oportunist nefrecventabil, un profitor al combinațiilor politice murdare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here