Caracatița PSD-BOR crescută în parohia ex-primarului pușcăriaș Pendiuc, cu participarea extraordinară a anarhistului ÎPS Teodosie

1
2810

Tudor Pendiuc (PSD), fost primar al Piteștiului, condamnat la 8 ani de pușcărie, a transformat o grădiniță într-o locuință socială cu 4 camere și a cedat-o unui preot cu doctorat la „facultatea” lui ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. I-a nășit copiii. Invitat la botez în pandemie: însuși Tomitanul, anarhistul nr. 1 din Biserica Ortodoxă Română.

Acest caz revoltător a ieșit la iveală numai după ce gazetarii de la „Jurnal de Argeș” au realizat o investigație laborioasă, dorind să descopere cine anume e preotul care l-a invitat, în plină pandemie, pe arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, pentru a-i creștina cel de-al optulea copil. Iar înaltul prelat, unul dintre promotorii teoriilor conspiraționiste anti-Covid, a răspuns afirmativ cererii și s-a deplasat, în urmă cu două săptămâni, de la Constanța la Ștefăneștiă lângă Pitești, ca să participe la eveniment.

„Masca a fost ignorată de ÎPS Teodosie, precum și de alți invitați, inclusiv de Tudor Pendiuc, nașul copiilor preotului Panciuc, care a preferat s-o poarte pe bărbie”

Aflăm că ÎPS Teodosie n-a bătut în zadar ditamai traseul de peste 330 de kilometri ce separă Constanța de Ștefănești. Preotul Alexandru Panciuc e nimeni altul decât „pila” fostului primar PSD al Piteștiului, Tudor Pendiuc, condamnat la 8 ani de închisoare pentru un prejudiciu de 6 milioane de euro. Dar și doctor în Teologie: doctoratul l-a obținut tocmai la Universitatea Ovidius din Constanța, aflată sub pulpana lui Teodosie „Șpagoveanu”.

Arhiepiscopul Tomisului e „încuscrit” până în creștetul capului cu PSD-iștii atunci când vine vorba des fărădelegile comise pe vreme de pandemie.

Ce scrie „Jurnal de Argeș”: „Nu era prima dată când venea Teodosie la Ștefănești, acesta participând și anul trecut la încreștinarea celui de-al 7-lea copil al preotului. Acum însă a fost vreme de pandemie, iar venirea lui Teodosie a atras un mare număr de participanți la Biserica «Sf. Constantin și Elena» din orașul Brătienilor. Cum era de așteptat, masca a fost ignorată de ÎPS Teodosie, precum și de alți invitați, inclusiv de Tudor Pendiuc, nașul copiilor preotului Panciuc, care a preferat s-o poarte pe bărbie. Poliția Ștefănești a declanșat verificări în ceea ce privește posibila încălcare a Legii 55/2020 cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor”.

Părintele Panciuc: „Așa este, locuiesc într-o fostă grădiniță. Nu mai știu cum a fost atunci, noi am făcut cereri multe pentru locuință socială”

Informațiile devin de-a dreptul șocante. Nașul Pendiuc a sacrificat o grădiniță, transformând-o într-o locuință socială, unde l-a cazat pe evlaviosul părinte pentru o chirie modică de 200 de lei pe lună.

Mai mult, părintele circulă cu un Mercedes de 8 locuri. „Între timp, statutul social al preotului s-a modificat, acesta nu mai e chiar un caz social, dovadă că are salariu bunicel ca inspector la Arhiepiscopie, bașca faptul că e văzut zilnic la volanul unui Mercedes. Lucru care nu le-a scăpat drept-credincioșilor”, titrează observă jurnaliștii.

Contactat de „Jurnal de Argeș” pe tema desființării grădiniței, preotul Alexandru Panciuc a încercat inițial să se abată de la subiect, apoi și-a recunoscut statutul de privilegiat. „Nu prea am timp să vorbesc, că tocmai a dat unul în mine, m-a lovit cu mașina, aștept Poliția aici”, ne-a spus preotul. După care a adăugat: „Așa este, locuiesc într-o fostă grădiniță. Nu mai știu cum a fost atunci, noi am făcut cereri multe pentru locuință socială. Nu mai era grădiniță atunci și am făcut cerere să ne dea un spațiu mai mare, că noi avem mulți copii. Nu avea dumnealui (fostul primar Tudor Pendiuc – n.red.) treabă cu asta. Tot acolo locuim și acum. Ca preot, am jumătate de normă, nu am salariul întreg, iar ca inspector am două mii și ceva, foarte puțin, iar cheltuielile sunt mult mai mari…”.

„Mutarea grădiniței a fost una cu schepsis, dacă nu chiar premeditată, și în urma unui trafic de influență vizibil și din avion”

Caracatița PSD – BOR, devoalată dibaci de jurnalista Alina Crângeanu de la „Jurnal de Argeș”

* „Originar din Ucraina, Alexandru Panciuc s-a căsătorit cu bucovineanca Olesia, venită și ea la studii la Pitești. Cununat de Tudor Pendiuc, care i-a și botezat cei 8 copii, fiind și un fel de rudă mai îndepărtată de-a preotesei, fostul primar i-a luat pe proaspeții însurăței sub aripa sa protectoare. Așa se face că, în 2014, prin hotărâre de Consiliu Local, familia Panciuc se mută din blocul G1 de pe strada Naum Râmniceanu, la patru camere, într-o locuință spațioasă aparținând Primăriei Pitești. În blocul PS6, de pe strada Teilor”.

* „Până în urmă cu puțin timp, aici funcționase o grădiniță, dar care fusese mutată mai încolo, în spațiile dispensarului medical de lângă Liceul Dacia, tocmai pentru a face loc numeroasei familii a finului domnului primar. Mutarea grădiniței a fost una cu schepsis, dacă nu chiar premeditată, și în urma unui trafic de influență vizibil și din avion. Cel puțin asta povestesc vecinii, care își amintesc că cineva a încercat atunci să cumpere apartamentul, însă Primăria Pitești nu a fost de acord, pe bună dreptate, motivând că este locuință socială”.

„E doctor în Teologie, după ce și-a susținut doctoratul la Universitatea Ovidius din Constanța, la «fabrica de doctorate» a lui Teodosie” 

* „La un interval anume de timp, la ușa locatarilor a venit un preot aparent blajin, de mână cu trei copii și cu soția însărcinată lângă el, cerând semnătură să fie acceptat în asociația de locatari. Oamenii și-au dat acordul. Se întâmpla în 2014. De atunci, familia Panciuc a evoluat pe scara socială. El este doctor în Teologie, după ce și-a susținut doctoratul la Universitatea Ovidius din Constanța, la «fabrica de doctorate» a lui Teodosie. Ea este doctor în Filologie, doctorat obținut la Universitatea Pitești, și traducător autorizat. Acum familia are 8 copii, însă preotul și-a declarat dorința de a avea 12”.

* „E drept că și veniturile au crescut. Cu toată modestia aparentă, părintele, care este inspector la sectorul filantropic al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, are un salariu care ajunge undeva la 3.500 de lei. Mai este și preot la o biserică de rang I, în orașul Ștefănești. Adică o parohie bogată, în limbaj laic. Ceea ce presupune un salariu de cel puțin 1.200 de lei, dacă nu cumva titlul de doctor îi mărește un pic retribuția. Nu mai punem la socoteală nunțile și botezurile din parohie. Și nici cutia milei”.

„Preotul, îmbrăcat în sutană, conducea grăbit duminică, după obișnuita slujbă, prin Ștefănești, un Mercedes Viano cu 8 locuri, uitând să semnalizeze”

* „Dar nu putem să trecem peste faptul că preotul, îmbrăcat în sutană, conducea grăbit duminică, după obișnuita slujbă, prin Ștefănești, un Mercedes Viano cu 8 locuri, uitând să semnalizeze. «Semnaliza», în schimb, numărul de înmatriculare AG-66-KGB (ufff, bine că lipsea încă un 6!) și o cruciuliță de argint încrustată în spatele autoturismului. Mai trebuie spus că preotul Panciuc are trei mașini în fața blocului. Adică Fordul, cu care a venit atunci când s-a mutat în apartamentul de pe Teilor, Mercedesul cu 8 locuri și un autoturism Kia de 5 locuri…”

* „Părintele Panciuc, care locuiește în aceeași locuință socială de acum 6 ani, cu o chirie de aproximativ 200 de lei pe lună, a făcut recent o cerere de a o cumpăra. Ceea ce nu este legal. Pentru același motiv pentru care a fost refuzat și cetățeanul care a vrut să cumpere apartamentul cu 4 camere înainte să se instaleze familia Panciuc în el. Mai mult, în această primăvară, tot prin hotărâre de Consiliu local, s-a decis să fie reevaluați toți chiriașii social din Pitești, pentru a se vedea dacă mai întrunesc aceleași condiții ca să stea în continuare în spațiile locative ale municipalităţii”.

„Erau vizitați de Pendiuc la diferite sărbători, la Sfânta Măria, Sfântul Nicolae… asta au sesizat toți locatarii. Greșeala noastră a fost că i-am dat acordul, iar acum ne dăm cu pumnii în cap”

Ce povestesc locatarii

* „Locatarii din Str. Teilor își fac cruce cu două mâini să scape de familia Panciuc. Anul trecut s-a făcut cerere la Primărie ca inspectorii de aici să vină să vadă hărmălaia provocată de copiii cuplului Panciuc, mai ales la ore târzii, atunci când preotul, ocupat cu treburi, ajunge acasă. Deși cuplul a angajat și o bonă, vecinii se plâng că juniorii sunt scăpați de sub control și aleargă toată ziua prin apartament și pe casa scării. Ca un făcut, comisia venită la fața locului nu a găsit nimic, pentru că a ajuns în… timpul programului de somn al celor mici”.

* „La parterul blocului PS6 era o grădiniță. Familia Panciuc locuiește în fosta grădiniță, într-un apartament închiriat de către primărie, prin Asistența socială. Apartamentul are patru camere. Este obținut…! Dar dumneavoastră știți că nașul de cununie al locatarului de care întrebați este Pendiuc? S-a prevalat de acest lucru și a ocupat acest apartament. Grădinița care funcționa acolo, încă din 1993, a fost strămutată în 2014 la dispensarul de lângă Liceul Dacia”.

* „A fost mutată pe motiv că grădinițele nu mai au voie să funcționeze într-o scară de bloc, deși mult timp după aceea altor grădinițe li s-a permis să funcționeze astfel. Eu cred că a fost strămutată abuziv. S-a încercat de către o persoană să cumpere apartamentul, Primăria a vrut la un moment dat să vândă, și se discuta atunci despre un preț de aproximativ 60-70.000 de euro. Apoi nu s-a dorit să se mai vândă. La un interval de timp scurt, a apărut acest Panciuc. Nu aveam de unde să-l știm, ulterior am aflat că «are spate»”.

* „Erau vizitați de Pendiuc la diferite sărbători, la Sfânta Măria, Sfântul Nicolae… asta au sesizat toți locatarii. Greșeala noastră a fost că i-am dat acordul, iar acum ne dăm cu pumnii în cap, pentru că nu trebuia să-i dăm acordul. În acest moment, se pune întrebarea: cu ce drept mai stă el în această locuință, pe asistență socială, în condițiile în care are atâtea venituri și poate altul amărât, care are copii la rândul lui, nu are un acoperiș deasupra capului? Cu trei mașini în fața blocului, cu casă la Bradu și cu alte venituri. Un Mercedes cu 8 locuri, o Kia cu 5 locuri. A venit cu un Ford vechi. Acum, deși are bani, are totuși, lună de lună, restanțe la întreținere”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Calendarul sinucigaș al lui Stanoevici

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here