Un procuror din Craiova fura bijuteriile depuse ca probe în dosar, dar și banii confiscați! A fost trimis în judecată

0
946

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost trimis în judecată, fiind acuzat de abuz în serviciu și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. Acesta ar fi furat mai multe bunuri depuse ca probe într-un dosar, între care și un inel. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) – muribunda Secție Specială – au dispus trimiterea în judecată a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Conform rechizitoriului, magistratul, în calitate de procuror de caz la DIICOT Craiova, și-ar fi însușit un inel depus ca probă într-un dosar.

„Cu ocazia instrumentării unui număr de 7 dosare, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de Codul de procedură penală, prin aceasta cauzând o pagubă persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicate sume de bani și bijuterii, precum și o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane și ale DIICOT, pentru a obține pentru sine un folos necuvenit, constând în sumele și obiectele de podoabă care nu s-au mai regăsit ca mijloace materiale de probă, bunuri ori sume asupra cărora s-ar fi aplicat măsuri asigurătorii în contextul urmăririi penale efectuate și în însușirea unui inel depus ca mijloc de probă de către un martor”, se arată în comunicat.

Totodată, inculpatul ar fi sustras și distrus o filă a unui proces-verbal de percheziție domiciliară, „în care se precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2.700 de lei, iar asupra acesteia suma de 1.600 de euro, sume de bani care s-au ridicat în vederea cercetărilor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Calendarul sinucigaș al lui Stanoevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here