sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăDezvăluiriBirchall, ai pus-o! Scandal sexual cu ambasadorul SUA la UE, care ricoşează...

Birchall, ai pus-o! Scandal sexual cu ambasadorul SUA la UE, care ricoşează până la Casa Albă. Gordon Sondland, într-o „relaţie apropiată” cu fosta ministră PSD de la Justiţie

-

Gordon Sondland, ambasadorul SUA în Uniunea Europeană, care a devenit un martor cheie în ancheta de impeachment împotriva lui Donald Trump (declanşată de Congresul SUA în celebra anchetă „Ukraine-Gate”), a fost acuzat de abuz sexual de trei femei care spun că diplomatul a ripostat împotriva lor după ce  ele i-ar fi respins avansurile, scrie The Guardian.

Scandalul sexual în care e implicat Sondland (dreapta) îl atinge prin ricoşeu şi pe Trump

Ziarul local Portland Monthly a publicat povești cu numele a trei femei care au spus că Sondland, un bogat proprietar de hoteluri din orașul Seattle, a ripostat împotriva lor profesional după ce i-au respins avansurile sexuale.

Una dintre femei, Jana Solis, a declarat că l-a cunoscut pe Sondland în 2008, când a căutat un loc de muncă în funcția de expert în securitatea hotelului deţinut de acesta. Ea a spus că diplomatul a primit-o pentru prânz și i-a oferit un loc de muncă, numind-o „noua mea fată de hotel”, înainte de a-i da o palmă peste fund.

- Advertisement -

A mai adăugat că Sondland a invitat-o ​​apoi la el acasă, în Portland, pentru a-i evalua colecția de artă personală și că tot atunci el s-a dezbrăcat brusc când a ajuns în zona piscinei. De asemenea, l-a denunţat că a încercat să o sărute ​​cu forța, la o întâlnire ulterioară.

O altă femeie, Nicole Vogel, a spus că s-a întâlnit cu Sondland în 2003, în timpul unei mese de afaceri în care ea căuta investiții pentru o nouă revistă. Apoi a dus-o la un hotel deţinut de el și a invitat-o ​​să vadă o cameră, unde a cerut mai întâi o îmbrățișare de curtoazie și apoi „m-a prins de chip şi a vrut să mă sărute”.

Captură din publicaţia americană care a dezvăluit acuzaţiile de hărţuire sexuală

Vogel, care deține ziarul local Portland Monthly, a spus că a refuzat și că a plecat. Apoi a primit un e-mail de la Gordon Sondland, în care acesta o anunţa că refuză finanțarea proiectului.

- Advertisement -

Nu în ultimul rând, o a treia femeie, cu 27 de ani mai tânără decât Sondland, a spus că l-a întâlnit pentru a discuta despre oportunitățile de a obţine un job și, în schimb, el s-a repezit asupra ei și a sărutat-o, astfel încât a fost obligată să se rupă din braţele lui, ceea ce l-ar fi făcut pe diplomat să încheie rapid discuţia despre cariera profesională.

Sondland a negat dezvăluirile femeilor, într-un comunicat.

„Aceste afirmații neadevărate şi nedorite sunt create și, cred, coordonate în scopuri politice. De fapt, nu au niciun temei, iar eu le resping categoric”, a transmis într-o declaraţie de presă diplomatul american, care a depus mărturie în ancheta în care Congresul SUA îl investighează pe preşedintele Donald Trump.

Avocatul lui Sondland a sugerat chiar că femeile ar fi răspuns cu represalii împotriva ambasadorului, după ce oportunitățile de afaceri pe care ele i le-ar fi sugerat au eșuat.

„În special, ceea ce au în comun aceste doamne este că l-au abordat pe ambasadorul Sondland pentru un câștig financiar și personal – o investiție, un loc de muncă și o activitate de intermediere de asigurări – iar el le-a refuzat propunerile”, a declarat avocatul Jim McDermott.

Ana Birchall, prinsă prin ricoşeu în acest scandal

Ana Birchall şi Gordon Sondland

Gordon Sondland, ambasadorul SUA la Bruxelles şi unul dintre personajele importante din scandalul UkraineGate, ar fi invitat-o în mod suspect pe Ana Birchall, fost ministru PSD al Justiţiei, la Casa Albă. Nu au fost singurele invitaţii „pe sub mână” care au atras atenţia serviciilor secrete americane şi presei de peste Ocean.

Legăturile lui Gordon Sondland, ambasadorul SUA pe lângă UE, cu Ana Birchall, fostul ministru PSD al Justiției, și încercările acestuia de a-i aranja o întâlnire la Casa Albă au provocat îngrijorare în rândul Consiliul Național de Securitate al SUA (NSC), scrie publicația The Daily Beast, citând surse din administrația Trump.

Oficialii din Consiliul Național de Securitate al SUA sunt îngrijorați din cauza faptului că Sondland a avut întâlniri cu oficialii români fără a consulta NSC. ”Relația sa tot mai apropiată cu unul dintre acești oficiali, fostul ministru Ana Birchall, a generat preocupări semnificative în NSC”, scrie The Daily Beast, citând surse din instituție.

The Daily Beast notează că oficialii americani au observat schimbarea radicală de agendă a lui Birchall după ce a devenit ministru al Justiției, când a început să se opună agendei anti-justiție a lui Dragnea și a PSD, deşi iniţial o susţinuse asiduu.

Ana Birchall a respins categoric acuzațiile că ar fi mers la Casa Albă fără o programare. ”Alegația este falsă. Feedback-ul pe care l-am primit mereu a fost că sunt un partener de încredere, respectat și credibil”, a declarat Birchall pentru publicaţia citată.

Jurnaliştii de peste Ocean mai notează că Gordon Sondland a lăudat-o în repetate rânduri pe Ana Birchall și a găzduit-o în mai multe întâlniri cu înalți oficiali americani atât în Europa, cât și în Ucraina.

Birchall a participat la ceremonia de 4 Iulie din Bruxelles organizată de Sondland, la o cină din aprilie la care au luat parte secretarul Comerțului, Wilbur Ross, și secretarul Energiei, Rick Perry. De asemenea, Birchall a apărut alături de Sondland la ceremonia de inaugurare a președintelui Ucrainei, Volodimit Zelensky.

Cum a pledat Gordon Sondland în audierile din Congres

„Urmăm ordinele președintelui”. Aşa s-a exprimat ambasadorul Gordon Sondland, în audierea sa în fața Comitetului de Informații al Camerei Reprezentanților pentru rolul său central în scandalul „Ukrainegate”, care a dus la declanşarea procedurii de impeachment împotriva lui Donald Trump.

Sondland s-a referit la decizia lui Trump conform căreia toți colaboratorii săi lucrează sub ordinul avocatului său personal, Rudy Giuliani, angajat într-un efort de a presiona guvernul ucrainean al lui Volodimir Zelensky. Scopul Washingtonului a fost ca Zelensky să anunțe o investigație a familiei posibilului rival al lui Trump la alegerile din 2020, democratul Joe Biden, fost vicepreşedinte al SUA în mandatul lui Barack Obama.

În schimb, Trump s-ar fi oferit să deblocheze ajutorul militar acordat Ucrainei, pe care l-a înghețat în iunie (făcând astfel un mare serviciu Rusiei, care încearcă să ocupe estul Ucrainei) și să-l primească pe noul președinte de la Kiev la Casa Albă.

Sondland l-a implicat direct pe Trump afirmând că „știam că ancheta din Ucraina este importantă pentru președinte”.

Potrivit ambasadorului SUA la Bruxelles, implicat mai nou şi în acest sex-gate de care aminteam mai sus, președintele SUA a ordonat colaboratorilor săi să lucreze sub ordinul avocatului său personal, Rudy Giuliani, care a condus politica SUA față de Ucraina, în ciuda faptului că nu are niciun rol oficial în Guvernul de la Washington.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Wow! Asta să fie combinaţia Anei Birchall la Casa Albă? „Relaţia tot mai apropiată” cu ambasadorul SUA la Bruxelles face valuri peste Ocean

* Rareş Bogdan şterge pe jos cu Orlando: „mârlan”, „peruchier”, „imbecil”, „bou”, „fudul”, „arogant” şi „nimeni în drum”

- Advertisement -

8 COMENTARII

    • Multi baroni PSD nu i-au achitat serviciile orizontale vrei sa spui? Au… si n-au platit?… Cum a ajuns mocofana asta in pozitia aia daca nu dadea ce I se cerea? Sau iti imaginezi ca balosii aia din PSD n-au dezbracat-o? Esti naiv. Tu te-ai culca cu Nicolicea daca te-ar face ministru cu acces la multi bani? Sau cu Oprea? Sau cu alti kkti? Deci – ea a fost si ESTE parte din gasca penala PSD, indifferent de jocurile publice pe care le face. Odata ce a intrat acolo, face ce I se spune.

  1. Cel putin Serviciile Americane isi fac treaba. Ai nostri nu stiau de zbenguiala lui Bitch’all? Probabil ca auzisera ceva din presa?… Treaba e ca astfel de „tentative cu craci” sunt vazute de Americani ca manevre prostesti de a corupe un functionar de al lor, pe sub nasul lor. De cine? De Serviciile romanesti! – cand in realitate e vorba doar de o matracuca rea de Musca…

  2. Fratilor, Grigore, sa nu cumva sa fie lucratura gunoaielor filo-ruse psd-iste care inca sunt prin SIE/SRI. SINCER MA ASTEPTAM LA ASTA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -