sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăLumeaAmericaABC News: Biden 278 - Trump 260. Dar victoria lui Joe Biden...

ABC News: Biden 278 – Trump 260. Dar victoria lui Joe Biden ar putea fi și mai categorică: 306-232

-

Joe Biden se apropie cu viteză de Casa Albă, de unde-l va „evacua” pe Donald Trump după un mandat turbulent al acestuia. Conform Associated Press, raportul voturilor electorale certe este de 253-214 în favoarea lui Biden, care conduce și în 4 din cele 6 state în care învingătorul n-a fost încă decis. Grație mai ales voturilor prin corespondență, Biden a recuperat formidabil în Pennsylvania și Georgia (în Est) și și-a consolidat avansul în Arizona și Nevada (în Vest).

Donald Trump pare deja câștigător în Carolina de Nord și Alaska, dar e mult prea puțin pentru a mai avea șanse să rămână la Casa Albă.

Ca să obțină al doilea mandat, Trump ar trebui să câștige 3 din cele 4 state dominate de Biden, printre care obligatoriu Pennsylvania, ceea ce e aproape imposbil.

Teoretic, ar exista și varianta egalității perfecte, 269-269, dacă Biden ar câștiga Georgia și ar pierde toate celelalte state rămase în discuție.

- Advertisement -

La votul popular, candidatul democrat a obținut cu 4,3 milioane mai multe decât cel republican: Biden 74.811.378 (50,6%) – Trump 70.554.537 (47,7%).

ABC News estimează că Joe Biden va câștiga votul electoral cu 278-260, dar candidatul democrat pare să obțină o victorie chiar mai clară.

Previziunea ABC News

Scorul acum: Biden 253 – Trump 214

Previziune ABC News: Biden 278 – Trump 260

Previziune Ziaristii.com: Biden 306 – Trump 232

Dintre cele 6 state în care teoretic „se mai joacă”, Biden are șanse să câștige 4 (Pennsylvania, Georgia, Arizona și Nevada), iar Trump două (Carolina de Nord și Alaska). Raportul voturilor electorale din aceste state ar fi de 53-18 în favoarea lui Biden. Confirmarea unui asemenea scor ar duce rezultatul final la 306-232, o victorie categorică a candidatului democrat.

- Advertisement -

Statele în care numărătoarea nu s-a încheiat

 • Pennsylvania (20 de electori), raportare 99% – Avansul lui Biden a crescut la peste 27.000 de voturi.
 • Georgia (16 electori), raportare 99% – Avansul lui Biden se menține la 4.000 de voturi. Secretarul statului, Brad Raffensberger, a anunțat vineri că voturile vor fi renumărate. „Cursa rămâne prea strânsă. Cu o marjă atât de mică, va exista o renumărare în Georgia”, a spus Raffensberger într-o conferință de presă, la Atlanta.
 • Carolina de Nord (15 electori), raportare 99% – Avans de 76.000 de voturi, decisiv, în favoarea lui Trump.
 • Arizona (11 electori), raportare 90% – Avansul lui Biden a scăzut la 40.000 de voturi. Numărarea voturilor în acest stat se va prelungi până la sfârșitul săptămânii, cu 250.00 buletine rămase de numărat, potrivit CNN.
 • Nevada (6 electori), raportare 87% – Avansul lui Biden e de 23.000 de voturi. Mai sunt de numărat circa 120.000 de voturi, plus buletinele provizorii (pe liste speciale).
 • Alaska (3 electori), raportare 50% – Avansul lui Trump pare decisiv: 55.000 de voturi (62,1% pentru candidatul republican).

Rezultatele LIVE, în cele 50 de state ale SUA, pot fi urmărite AICI.

Biden: „Suntem pe drumul care duce la peste 300 de voturi electorale”

Sâmbătă dimineața (vineri seara târziu, spre miezul nopții, în America), Joe Biden a declarat de la reședința sa din Wilmington, statul Delaware: „Nu avem încă o declarație finală de victorie, dar cifrele ne spun că este clar. Vom câștiga această cursă. Uitați-vă doar la ce s-a întâmplat de ieri. Cu 24 de ore eram în urmă în Georgia, acum suntem în avans și vom câștiga acel stat. Acum 24 de ore eram în urmă în Pennsylvania și vom câștiga Pennsylvania. Și acum suntem în față, dar câștigăm în Arizona, câștigăm în Nevada și, de fapt, avansul nostru tocmai s-a dublat în Nevada. Suntem pe drumul care duce la peste 300 de voturi electorale. Și uitați-vă la numerele naționale. Vom câștiga această cursă cu o majoritate clară, cu națiunea în spatele nostru”.

În replică, Donald Trump spune că Joe Biden nu ar trebui să revendice „în mod nelegitim” victoria, deoarece procedurile juridice abia încep.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

 1. Mai da-o dracu de sondare. Adica pe ziaristii.com apare mai radicala victoria lui Biden decit la ABC in cea mai fanatica presa marxista din America ce intrerupe discursul lui Trump daca nu e pe directie neomarxista.
  Jubileaza Mateescu.
  Iar mandatul „turbulent” al lui Trump, presa anti-Trump l-a facut turbulent. Cu toate aste pe mandatul lui Trump economia a crescut si s-a redus somajul. S-a recuperat dupa dezastrul lasat de Obama.

  Daca previziunile de pe ziaristii.com sunt mai neomarxiste decit ale presei neomarxiste din SUA atunci previziunile mele dle Cartianu e ca o sa ajungeti ca Radu Moraru.

 2. Sunt foarte nemultumita de acest nou articol pe care-l citesc pe ziaristii.com, referitor la preluarea mot-a-mot a versiunii limitate si manipulative practicata de presa mainstream in Sua. De astazi, cu regret, imi retrag sprijinul material pe care vi-l acord de aproape 2 ani. V-am spus la un alt articol tot de stanga sa cititi punctul de vedere al celui mai bogat roman din Sua, ca sa intelegeti cum stau lucrurile in America, si ce i-a facut pe-atatia americani sa-l voteze pe Trump la aceste alegeri. Iata acest articol, pentru ca vad ca nu v-ati dus sa-l preluati si dvs., asta macar pentru a ramane cu o bruma de obiectivitate, ca ziaristi.
  https://www.comisarul.ro/articol/de-citit/de-ce-l-ar-fi-preferat-pe-trump-majoritat_1158165.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -