miercuri, februarie 21, 2024
AcasăJustițieJudecătorul care nu vrea "O Românie fără hoție". L-a înfierat pe Cristi...

Judecătorul care nu vrea „O Românie fără hoție”. L-a înfierat pe Cristi Danileț, a militat pentru pensionarea la 45 de ani, a susținut jihadul anti-justiție al lui Dragnea

-

Biroul Electoral de Circumscriptie Dâmbovița a admis joi cererea PSD Dâmbovița de interzicere, pe motiv de „discriminare” și „defăimare”, a promovării sloganului Alianței USR-PLUS, „O Românie fără hoție”. Președintele BEC Dâmbovița este judecătorul Dragoș Constantin Popoiag, cel care în martie 2019, în plin „regim Dragnea”, semna o scrisoare de condamnare a judecătorului Cristi Danileț. Semnatarii scrisorii se desolidarizau de magistrații care protestau față de masacrarea legilor justiției.

Judecătorul Dragoș Popoiag, cel care a semnat documentul de interzicere în județul Dâmbovița a sloganului USR-PLUS, „O Românie fără hoție”, este un susținător al paginii de internet Victorponta.ro și apreciază pagina senatorului Robert Cazanciuc (PSD), căsătorit cu verișoara lui Ponta, a observat portalul JustNews.ro.

În același timp, potrivit profilului său de Facebook,magistratul urmărește grupul News Romania, o comunitate care promovează știri conspiraționiste de peNationalisti.ro, site care critică inclusiv purtarea măștii de protecție în timpul pandemiei.

În calitate de președinte al Biroului Electoral Dâmbovița, Popoiag a admis cererea PSD, interzicând sloganul „O Românie fără hoție” cu argumentul că este un „mesaj defăimător”.

- Advertisement -

„Mesajul induce în eroare și are un pronunțat caracter defăimător, întrucât este de natură de a induce în eroare electoratul, transmițând în mod indirect ideea că restul competitorilor electorali ar agrea o situație contrară mesajului din slogan, în sensul că aceștia ar favoriza încălcarea legii penale”, scrie în decizia BEC Dâmbovița. Aceasta poate fi contestată în cel mult 48 de ore de la afișare.

DOCUMENT: Decizia absurdă a BEC Dâmbovița

DOCUMENT: Semnătura judecătorului Popoiag pe hotărârea ticăloasă

- Advertisement -

A militat pentru pensionarea magistraților la 45 de ani

Dragoș Popoiag face parte dintre judecătorii care au protestat față decizia fostului ministru Tudorel Toader de a amâna, prin ordonanță de urgență, posibilitatea pensionarii magistraților la 20 de ani vechime. Legea fusese votată de Parlamentul controlat, la acea vreme, de Liviu Dragnea. Scopul ticălos al legii era acela de a crea un mare deficit de personal în sistemul judiciar, pentru a bloca dosarele și a ajunge la prescrierea faptelor. Aceasta era una dintre acțiunile de forță ale PSD-ALDE pentru salvarea corupților.

396 de judecatoris-au opus atunci modificărilor lui Toader, printre care și președintele Tribunalului Dâmbovița, judecătorul Dragoș Popoiag.

Potrivit Juridice.ro, judecătorul Popoiag a absolvit un master la celebra pseudo-universitate Valahia din Târgoviște. Tot acolo a început și doctoratul în 2011.

Dragoș Constantin Popoiag este căsătorit cu Elena Carmen Popoiag, judecătoare la Secția civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Și aceasta a semnat pentru pensionarea timpurie din sistem, adică în jurul vârstei de 45 de ani.

În 2019, soții Popoiag au avut, împreună, venituri totale de 539.000 de lei (115.000 de euro). Asta înseamnă 9.500 de euro pe lună.

Popoiag și marea

L-a înfierat pe Cristi Danileț, care lupta pentru salvarea justiției de „tăvălugul Dragnea”

În martie 2019, judecătorul Dragos Popoiag a semnat o scrisoare deschisă alături de alți 29 de președinți și vicepresedinți de judecătorii în care erau înfierați magistrații care protestau față de masacrarea legilor justiției.

„Îndemnul la forme radicale de protest, suspendarea activității firești a instanțelor, instigarea la mișcări de stradă, dezinformările constante, rostogolirea intenționată a unor neadevăruri nu au niciun fel de legătură cu activitatea și statutul de judecător. Judecătorul trebuie să rămână nepărtinitor și să fie capabil să facă aprecieri obiective și imparțiale în cauzele cu care este sau poate fi învestit în viitor. Coborarea judecătorului în agora și participarea acestuia la adunări publice, în care există riscul deja dovedit al confiscării acestora de către diverse persoane cu orientări politice manifeste, nu poate avea decât consecințe extrem de grave asupra ideii de justiție, în înțelesul ei fundamental. Echitatea, dreptatea și adevărul ca scop sunt cele care trebuie să definească magistratura”, se afirma în documentul celor 30.

Aceștia aveau o țintă și mai precisă: „Judecătorul Cristi Vasilică Danileț de la Tribunalul Cluj, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, coordonează mai multe manifestări și acțiuni publice, atât pe plan național, cât și european, erijându-se într-un «așa-zis» reprezentant al judecătorilor din România, acțiunile acestuia situându-se, de cele mai multe ori, în sfera unor demersuri cu conotații politice”.

Cristi Danileț

„Am luat, astfel, act cu îngrijorare de ultimul demers pe care, cu multă ușurință, domnul judecător Cristi Vasilică Danileț îl promovează în spațiul public, respectiv de a se deplasa împreună cu o delegație de 30 de magistrați la Bruxelles, pentru a discuta cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, cu privire la situația justiției din România. Solicităm public să se ia act de faptul că domnul judecător Cristi Vasilică Danileț nu reprezintă sistemul judiciar din România, nu reprezintă corpul profesional al judecătorilor și, prin toate luările sale de poziție, domnul judecător alege să încalce prevederile legale prin care magistraților le este interzis să-și exprime opiniile politice. Solicităm, pe această cale, magistraților implicați în acest demers să analizeze cu maximă responsabilitate implicarea în astfel de acțiuni și să nu se transforme în negociatori cu instituțiile politice ale Uniunii Europene, astfel de atribuții revenind altor autorități ale Statului român”, mai arătau cei 30 de judecători cu funcții de conducere, printre care și Popoiag.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. „Andreea Esca şi-a înscenat îmbolnăvirea cu Covid!” Delirul conspiraționist al lui Dan Bittman frizează demența

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Doamne, ce ticălos! Ii știu de când erau niște debutanți, el era procuror și de acolo cred ca s-a nărăvit. Carmen ere o tânără judecătoare dornica sa învețe. Amandoi au terminat la București, la stat. Pe ea a luat-o maestrul meu la facultate la Valahia, a venit și el la Penal mai târziu. Dar ușor, ușor Carmen a început sa producă decizii bizare, deci canalia de Dragoș era capul răutăților! Puilor, ați studiat Dreptul de pomana și amândoi v-ați pishat pe el de jurământ. Sictir!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -