marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsVIDEO. Arma anti-Covid a ÎPS Calinic: "Am uns cu usturoi toate clanțele....

VIDEO. Arma anti-Covid a ÎPS Calinic: „Am uns cu usturoi toate clanțele. Am mâncat usturoi de mi-au trosnit fălcile”

-

Înalt Prea Sfințitul Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, le-a oferit credincioșilor o predică neobișnuită, în cadrul cuvântului de învățătură rostit de Sf. Mihail și Gavriil. Detalii senzaționale a surprins Ziarulargesul.ro. Inclusiv imagini video.

În ziua prăznuirii Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil, în ajunul marii sărbători de cinstire a Sf. Nectarie, peste 200 de oameni au venit la marele eveniment al sfinţirii raclei celei noi, la bisericii Sfinții Împărați Constantin şi Elena. În mijlocul unui sobor de preoţi, slujba a fost săvârşită de însuşi ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

Cum în prezent suntem preocupaţi de blestemăţia de virus care ne-a bulversat viaţa, părintele Calinic a abordat şi acest subiect.

VIDEO: Lecția anti-Covid a arhiepiscopului Calinic

„Doar mortul nu are febră!”

Predica ÎPS Calinic

  • „Avem febră, şi-acum e problemă dacă ai. Dar… doar mortul nu are febră!”
  • „Faceţi gargară cu oteţ! Şi un pic de sare. Nu uitaţi de apa caldă! Covidul ăsta se teme de apă fierbinte. Şi-atunci curăţaţi gâtul cu apă fierbinte şi un pic de oţet şi sare. Nu-i chiar plăcut, dar fuge orice virus de îşi rupe picioarele!”
  • „Şi-apoi, beţişoarele acelea, cum se fac testele, folosiţi-le la fel, cu amestecul acesta şi pe nas. Aşa prăjiţi Covidul!”
  • „Ţuica, o minunăţie şi ea! Faceţi frecţie cu ţuică! Pe cap, pe spate, pe tot corpul! E bun şi spirtul, dar el usucă pielea…”
  • „Mâncați usturoi, să știți! Eu am mâncat câte o căpățână pe zi! Una căpățână pe zi = 16 până la 20 de căței. Am luat până mi-au trosnit fălcile.”
  • „Eu stau undeva la țară. Am tăiat usturoiul în jumătate și am uns toate clanțele cu el. Păi, dacă mai vine cineva și-a pus mâna pe clanțe, nu știu ce Covid aduce. Și atuncea am dat cu usturoi. Dar spun acuma: m-am săturat de dat usturoi pe clanțe! Nu mai dau cu usturoi pe nicio clanță. Dar nici nu pun mâna pe clanță!”
  • „Dvs. cum deschideți ușa? Luați șorțul sau ce aveți… luați frumos și deschideți ușa. Sau purtați un fular la gât, un prosop la gât și luați imediat prosopul și trageți clanța cu mâna.”
  • „Unii deschideți ușile cu genunchiul. Unii deschideți cu piciorul. Dar cine nu poate cu piciorul și cu genunchiul, există o recomandare: scoateți ușa din țâțâni! Și nu mai avem uși, dom’le! Nu mai avem nici clanțe. Și am încheiat și cu ușile, și cu clanțele.”
  • „Vă rog frumos, mâncați… usturoiul! Puteți? Nu puteți. Ceapă! Cum, nu puteți nici ceapă? Hrean! Nu puteți nici hrean? Pătrunjel! Nu puteți pătrunjel? Luați…” (Înregistrarea video se încheie aici).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -