vineri, aprilie 12, 2024
AcasăInfracțiuniAlex Bodi, fostul soţ al unei vedete-de-cauciuc, a fost reținut pentru proxenetism....

Alex Bodi, fostul soţ al unei vedete-de-cauciuc, a fost reținut pentru proxenetism. Era promovat intens de trustul lui Voiculescu

-

Apărea frecvent la Antena Stars, televiziunea de can-can a familiei lui Dan Voiculescu, fiind prezentat drept „om de afaceri”. Devenise „mare vedetă” a emisiunilor de chiloțăreală. Tocmai divorțase de Bianca Drăguşanu, vestită vedetă-de-cauciuc. Se numește Alex Bodi și tocmai a fost reţinut de DIICOT pentru șantaj, trafic de persoane, proxenetism și constituire a unui grup infracţional organizat.

Alex Bodi a fost reținut miercuri seara de procurorii DIICOT Craiova, într-un dosar în care mai mulţi interlopi sunt acuzaţi că recrutau tinere pentru prostituţie prin metoda “loverboy”.

Potrivit unor surse judiciare, Alex Bodi a recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat şi de o infracţiune de şantaj, scrie Agerpres.

Miercuri dimineaţa, procurorii DIICOT Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare pe raza a 8 judeţe: Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt (în Oltenia), Ilfov, Giurgiu (în Muntenia), Braşov și Sibiu (în Ardeal). Perchezițiile au fost făcute într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane şi proxenetism.

- Advertisement -

Una din percheziţii a avut loc la locuinţa lui Alex Bodi, după care acesta a fost ridicat de mascaţi şi dus la audieri.

Metoda „loverboy”

Conform unui comunicat al DIICOT, din datele existente s-a stabilit că, la scurt timp după destructurarea unei grupări specializate în traficul de persoane şi proxenetism, condusă de un membru marcant al lumii interlope, unul dintre “locotenenţii” acestuia, în timp ce era închis într-un penitenciar, în perioada 2008-2011, împreună cu alţi trei deţinuţi, au folosit reţelele de socializare în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituţia.

Inducându-le pe acestea în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda „loverboy”), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate – situaţie materială precară, naivitate, lipsă de educaţie -, le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.

- Advertisement -

Sub coordonarea liderului, s-au pus bazele unei grupări infracţionale specializate, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori şi proxenetism şi, în secundar, în şantaj, consecinţă a plăţii unor taxe de protecţie.

Rețele de prostituție în toată Europa

După ce au ieşit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracţională au aderat alţi 12 suspecţi, împreună cu care au recrutat şi alte victime, le-au transportat şi adăpostit în state occidentale – Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia – şi le-au constrâns să practice prostituţia în favoarea lor, în diverse cluburi de profil.

După ce erau transportate în străinătate, tinerele care refuzau să se prostitueze erau sechestrate şi supuse unor violenţe extreme, chiar şi violuri, pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă, arată procurorii.

În cele mai multe cazuri, victimele au fost ţinute în imobile închiriate de liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia, erau permanent controlate şi supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locaţii închiriate în oraşele Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt (Germania), dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria).

Bătute, șantajate, vândute altor traficanți

Procurorii susţin că unele tinere au fost vândute altor traficanţi, persoanele care le-au preluat primind şi informaţii în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informaţii despre familie, pentru a fi şantajată, exploatată şi controlată mai uşor.

Potrivit DIICOT, au fost şi situaţii în care făptuitorii nu au mai reuşit să deţină controlul asupra victimelor, chiar şi după aplicarea unor corecţii fizice. În aceste cazuri, pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din ţară, le-au solicitat diferite sume de bani, pe care victimele nu au avut posibilitatea să le achite, fiind astfel obligate să continue activitatea de prostituţie.

O mare parte din sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei au fost investite de liderul grupării în diverse imobile din ţară şi străinătate.

Pe de altă parte, liderul acestei grupări obişnuia să perceapă victimelor taxe de protecţie pentru desfăşurarea unor activităţi licite/ilicite, “locotenenţii săi” recurgând, deseori, la şantaj pentru colectarea acestora. Taxele erau colectate cu ocazia unor petreceri.

Bianca Drăgușanu – Alex Bodi

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. asta-i interlop nu om de afaceri .. nu vedeti mekla lui si apucaturile de interlop??? Toti sunteti naivi si credeti tot ce spune antena 3 sau alte tv. de kakat Nu asa arata si se comporta un afacerist Femeia de cauciuc era drogata atunci cand toti spuneau ca ese batuta ..asa jurnalisti de 2 bani nici macar nu si-au dat seama .kurveta ata de causuge nu-i place un om serios ci interlopi si vagabontzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -