marți, martie 5, 2024
AcasăNewsCele 3 mari surse de infectare cu Covid: 1) transportul în comun;...

Cele 3 mari surse de infectare cu Covid: 1) transportul în comun; 2) petrecerile private; 3) nerespectarea regulilor la serviciu

-

Cele 3 mari surse de răspândirea a coronavirusului în societate sunt aglomerația din transportul în comun, petrecerile private și nerespectarea regulilor de către angajați la locul de muncă, în special în fabrici, a estimat managerul Spitalului Victor Babeș, din Timișoara, într-o intervenție la Digi 24.

Potrivit medicului pneumolog Cristian Oancea, șeful spitalului, efectul este unul indirect și foarte perfid: în special tinerii încalcă măsurile de prevenție, apoi transmit virusul în familie, unde cei grav afectați sunt vârstnicii.

Cele trei mari surse de infectare au fost stabilite de medicii timișoreni în urma discuțiilor pe care le-au avut cu pacienții, a explicat Oancea. Managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara a menționat: „În primul rând, transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici. Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, arată că cei mai afectați sunt vârstnicii. Aceste trei mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții“.

Doctorul a făcut un ultim apel: “Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și aici autoritățile locale și-au făcut datoria. Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea în special a adolescenților ne duc în punctul în care suntem. Cert este că, în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Restricții anti-Covid dure, începând de luni: toate școlile închise, masca obligatorie peste tot, magazinele închise după ora 21.00

Profesor dat afară pentru că a refuzat să predea online. Altuia, din același motiv, i-a fost micșorat salariul

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -