Tristețe la Milano: Covidul l-a ucis pe Berni, brutarul care în timpul carantinei le dădea pâine gratis săracilor

1
17769

A pierdut lupta cu virusul un personaj extrem de îndrăgit la Milano: Berni, brutarul care, în timpul lockdown-ului din Italia, din primăvară, dăruia gratis pâine persoanelor aflate în dificultate. El își punea produsele de panificație în coșulețe, în fața magazinului său, iar nevoiașii luau ce și cât le trebuia.

Berni, pe numele său adevărat Gianni Bernardino, a devenit celebru în timpul carantinei din Italia. Atunci, el a hotărât să dăruiască produsele sale de panificație persoanelor afectate de pandemia de coronavirus.

Cunoscut de toată lumea din zonă, Berni își avea magazinul pe strada Paolo Sarpi din Milano și, de peste 30 de ani, produsele sale au devenit un punct de referință pentru locuitorii din acea zonă a orașului.

Apoi, conform Fanpage.it, a sosit pandemia de coronavirus și lockdown-ul, iar Berni a decis sa dea gratis de mâncare oamenilor care se aflau în dificultate. Zilnic, în fața magazinului său se găseau coșuri cu produse, însoțite de un mesaj simplu: „Pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. Luați, dar gândiți-vă și la alții”. Din păcate, valul 2 al pandemiei l-a luat și pe el. Avea 76 de ani.

Berni, în magazinul său din Milano

Era o persoană neobosită, care, în decursul vieții sale, a făcut cam de toate. Astfel, după cum le povestea celor care stăteau să-l asculte, a profesat diverse meserii: de la fotograf de modă până la pilot profesionist sau viceprimar într-un oraș din apropiere de Milano. În magazinul său știa să facă de toate, nu doar brutar: de la întreținerea rețelei electrice până la zugrăvirea pereților ori consolidarea zidurilor, totul avea amprenta muncii sale.

Miercuri 11 noiembrie, a avut loc înmormântarea lui Berni. Oamenii din întreg cartierul l-au urmat liniștiți, respectând cu strictețe regulile anti-coronavirus, dar hotărâți să-i dea ultimul salut celui care, timp de peste 30 de ani, le-a oferit pâine de calitate.

Înainte de lockdown, Berni dădea gratis oamenilor săraci pâinea și alte produse care rămâneau nevândute, în fiecare seară. În magazinul său se găseau și 50 de feluri diferite de pâine; în schimb, pentru producerea biscuiților a rămas legat de tradiție, folosind încă rețeta inventată de străbunica sa.

Acum, afacerea va fi preluata de familia sa. Una dintre fiice, Samuela, a declarat: „Cuptoarele familiei nostre nu vor înceta să producă. Aceasta era și dorința lui tata”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here