joi, mai 30, 2024
AcasăNewsTrei medici ruși vaccinați cu Sputnik V s-au îmbolnăvit de Covid! Autoritățile...

Trei medici ruși vaccinați cu Sputnik V s-au îmbolnăvit de Covid! Autoritățile pretind însă că vaccinul rusesc are eficiență 92%

-

Cel puțin trei doctori ruși imunizați cu vaccinul Sputnik V împotriva noului coronavirus s-au îmbolnăvit de Covid, anunță agenția de presă guvernamentală TASS. Cei trei făceau parte din prima tranșă de oameni vaccinați anti-Covid cu serul despre care Vladimir Putin dă asigurări că este foarte bun și sigur.

Autoritățile au căutat explicații pentru această situație în condițiile în care, după ce BioNTech și Pfizer au anunțat că vaccinul lor are eficacitate de peste 90%, rușii s-au grăbit să spună că și al lor – Sputnik V – este eficient la peste 92$ dintre cei imunizați.

În final, specialiștii ruși au găsit un răspuns: probabil că doctorii s-au infectat după vaccinare, înainte să apuce să dezvolte anticorpi.

Oficialități medicale ale regiunii Altai, din Siberia, au precizat: “Cel mai probabil, imunitatea doctorilor bolnavi nu a avut timp să se formeze până în momentul în care au întâlnit patogenul. Este singurul lucru care ar fi putut cauza infectarea lor”. Interesant este că, inițial, se oferise altă explicație: cei 3 medici ar fi primit, de fapt, placebo și nu vaccinul real, în cadrul studiului clinic.

- Advertisement -

Producătorii vaccinului Sputnik V spun că protecția față de virus apare la 3 săptămâni după efectuarea celei de-a doua doze de vaccin.

Vaccinul Sputnik V a fost anunțat de Putin în septembrie, dar studiile clinice n-au fost făcute încă publice. Ulterior s-a aflat că, de fapt, vaccinul este încă testat pe oameni. Unii dintre aceștia sunt medici care lucrează în secțiile Covid.

În cadrul studiilor, unii dintre subiecții pe care se testează eficacitatea produsului primesc un placebo (fals vaccin), iar alții primesc vaccinul propriu-zis. Apoi se așteaptă să se vadă diferențele.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Dupa ce a „lansat” racheta noviciok,cine dracului mai vrea ceva de la sPutin???Doctorii or fi fost obligati sa fie cobai,poate erau adversari ai lui Putin,poate nu erau convinsi indeajuns ca vaccinul trebuia sa sara peste etape…cu rusii si chinezii,in general cu dictaturile nu e de glumit! Cine iese din front , „paka,paka!!!”,cum zice rusul la „bye bye!”😵😨😷

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -