vineri, aprilie 12, 2024
AcasăMainVIDEO. Arhiepiscopul Teodosie a ținut o slujbă de alungare a virusului! Noaptea,...

VIDEO. Arhiepiscopul Teodosie a ținut o slujbă de alungare a virusului! Noaptea, pe străzi, cu torțe și boxe

-

Locuitorii orașului Cogealac, din județul Constanța, au asistat marți seara la scene absolut surprinzătoare: o slujbă nocturnă anti-Covid oficiată de însuși Arhiepiscopul Tomisului și Constanței, Înalt Prea Sfințitul Teodosie! Întreaga procesiune a avut accente de Kusturica: prelatul ortodox, cu mască, mergând la pas pe străzi, în timp ce ținea slujba, iar în urma sa o dubă cu boxe, care amplifica sunetul. Numeroși localnici au însoțit cortegiul cu torțe și icoane.

Arhiepiscopul Teodosie a fost chemat de primarul din Cogealac, pentru a-l ajuta să scoată virusul din oameni și să-l alunge din localitate. Prelatul a descins la fața locului cu un sobor de preoți.

De-a lungul timpului, românii s-au obișnuit cu slujbe ale preoților pentru alungarea secetei, îmbunarea naturii, salvarea recoltelor. Însă, din Evul Mediu și până azi, s-a apelat la bunăvoința lui Dumnezeu și pentru a fi oprite molimele. În anii 1800-1900, moaștele Sfântului Dumitru au fost scoase de câteva ori de către preoți în București, ca să fie alungate diverse epidemii. În unele cazuri, există mărturii că acest lucru chiar s-ar fi întâmplat.

Interesant este că IPS Teodosie a fost, în primele luni ale pandemiei, în linia întâi a celor care au nesocotit regulile și au îndemnat oamenii să neglijeze pericolul. A împărtășit enoriași cu aceeași linguriță, a ținut o nouă slujbă de Paște și a dat asigurări că în biserică nu e pericol de infectare.

- Advertisement -

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. E riscant pentru credibilitate. Acum daca virusul nu va fi alungat rezulta ca rugaciunile lui nu fac doua parale si mai bine se apuca de o munca cinstita in loc sa traiasca pe spatele oamenilor la schimb cu rugaciuni fara valoare. Vom vedea urmarea. Daca va alunga virusul va deveni… moaste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -