Săptămâna horror a Alexandrei Păcuraru la Realitatea Plus: xenofobie, agramatisme, țățism, deputat USR alungat cu minciuni, ex-ministru siderat de pocirea numelui…

10
4237
Fostul ministru Cristian Diaconescu e siderat: Alexandra Păcuraru i s-a adresat cu "domnule Dan Diaconescu"! Și tot ea râde ca tuta...

Alexandra Păcuraru și Anca Alexandrescu nu doar că aduc amenzi în serie pentru Realitatea Plus, dar reușesc să decredibilizeze total televiziunea familiei Păcuraru. Opțiunea editorială dubioasă, promovarea unor toxine politice precum Liviu Dragnea, Diana Iovanovici-Șoșoacă, George Simion și Eugen Orlando Teodorovici, pupincurismul față de guvernanții Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, invitarea constantă a unor rusofili înrăiți precum familia Gușă (tartorul Cozmin și fiul Andrei Cosmin), Sorin Roșca Stănescu, Iosefina Pascal și Marius Ghilezan – toate acestea sunt dublate de gafe monumentale și de „obrăznicia prostului”.

A fost „săptămâna neagră” a Alexandrei Păcuraru (35 de ani), fiica patronului de la Realitatea Plus, Maricel Păcuraru. Seară de seară s-a făcut de râs, în emisiunea ei cu nume de perversitate subliminal-rusească – „Româna Suverană” –, dar apogeul l-a atins marți și joi.

Rețeta săptămânii horror: xenofobie, țățism, agramatisme, un invitat alungat din emisiune prin rafale de minciuni, altul siderat de pocirea numelui

Marți, prin minciunile lansate în avalanșă, l-a făcut pe unul dintre invitați, deputatul Cristian Seidler (USR), să plece din emisiune. Bombănelile amfitrioanei-beizadea, în urma invitatului furios, au fost de „țață de la piață”. De altfel, și felul în care Alexandra Păcuraru își pune mâine în șold, gesticulând ca-n telenovele, întărește această imagine jenantă.

Dar nimic nu bate vorbele domniței! Un spectacol caraghios, susținut de o amatoare a profesiei de jurnalist, care a confiscat prime-time-ul televiziunii patronate de domnul tată.

Joi, Alexandra Păcuraru s-a dezlănțuit într-un mizerabil episod de xenofobie, chiar în ziua în care pe ecranele televiziunii familiei sale rula o decizie a CNA, prin care Realitatea Plus a fost amendată pentru alte manifestări de xenofobie, în aceeași emisiune – „România Suverană” –, moderată de aceeași Alexandra Păcuraru.

Dar cum xenofobia nu e suficientă, telespectatorii Realitatea Plus au avut parte și de rafale de minciuni din partea invitatului putinist Cozmin Gușă, și de o gafă monumentală a moderatoarei, precum și de agramatismele înfiorătoare ale acesteia.

„Să n-avem numa’ nume străine în toate funcțiile-cheie!” Iar banii „să nu-i exporteze”, ci „să le recupereze”!!!

Alexandra Păcuraru a început luna „în forță”: joi, 1 iunie, a avut o incredibilă răbufnire de xenofobie. Ea a afirmat, siderant, că „avem numa’ nume străine, toate, în toate funcțiile-cheie” – referire evidentă la Klaus Iohannis, Eduard Hellvig, Laura Codruța Kovesi etc.

Tirada nefericitei moderatoare a fost îndulcită cu mierea contrafăcută a laudelor aduse celor doi „corifei” ai guvernării, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, care – în viziunea acesteia – au marele „merit” de a fi „români”, de a purta „nume românești”!

Alexandra Păcuraru: „Eu îmi doresc pentru România să avem un președinte român… român!… botezat în România, așa… un prim-ministru român, o echipă de români… Aș vrea să văd și eu că nu suntem minoritari din toate punctele de vedere și există dragostea aia de țară manifestată până la cel mai înalt nivel… Să n-avem numa’ nume străine, toate, în toate funcțiile-cheie… De asta mă și bucur că-l avem pe domnu’ Ciucă… uite, s-ar putea să vină și Ciolacu după el… rarități, să zic așa, în fruntea țării. Serviciile – să vorbim și de ele, că și-aici sunt numa’ nume străine?!… Români! Să avem garanția că românii vor schimba în bine țara… români care trăiesc în România, cu bani în România, respiră în România, nu huzuresc în alte părți și aici fac bani ca să-i exporteze, cum arăta doamna Maria Vasii…”

„Să-i exporteze” nu există în limba română, există doar „să-i exporte”. Dar agramatismele abundă în discursul liber al domniței, uneori chiar și când citește de pe prompter. Exemplu din aceeași emisiune de joi: „… bani pe care, dacă instituțiile statului le-ar recupera, am avea și de spitale…”.

Cu două zile înainte, referindu-se la Clotilde Armand, beizadeaua Păcuraru faultase limba română la fel de penibil: „Toate mesajele pe care le am de la telespectatori este că această persoană tot ce face este un fals”.

Moderatoarea către Cristian Diaconescu: „Domnule Dan Diaconescu…”

Tot joi, după un reportaj despre marele summit european de la Chișinău, Alexandra Păcuraru a produs un moment de stupoare generală. Ea i s-a adresat lui Cristian Diaconescu cu „domnule Dan Diaconescu”, confundându-l pe fostul ministru de Externe cu ex-pușcăriașul de la OTV!

Vizibil jenat, Cristian Diaconescu a încercat să treacă elegant peste situația penibilă.

Alexandra Păcuraru: Domnule Dan Diaconescu, un eveniment extraordinar de important pentru Republica Moldova.

Cristian Diaconescu: Cristian Diaconescu!

Alexandra Păcuraru (zâmbind tâmp): Cristian Diaconescu…

Cristian Diaconescu: Da, e în regulă. Este un eveniment interesant, deocamdată este la început…

A găzduit mizeriile lui Cozmin Gușă la adresa Moldovei și a Maiei Sandu

Printre multele episoade jenante sau toxice din emisiunea de joi a Alexandrei Păcuraru, s-a numărat și acela în care propagandistul putinist Cozmin Gușă (52 de ani) a încercat s-o ridiculizeze pe Maia Sandu. Moderatoarea rânjea prostește, n-o deranja defel că Gușă tămâia personaje precum Vladimir Voronin, Vladimir Plahotniuc și Petru Lucinschi, atacându-i mizerabil pe președinta pro-europeană a „României de Est” și președintele Ucrainei atacate de ruși.

Cozmin Gușă: „Moldova asta a avut o demnitate, chiar și când era sub Voronin, sub Lucinschi… a avut o demnitate chiar și sub Plahotniuc – atât de mult hulit, deși s-a plimbat cu Victoria Nuland prin Washington când și cum a vrut el. A avut o demnitate. Acum, această Moldovă și-a pierdut ceastă demnitate. Când i-am văzut în imagine pe Zelenski și pe Maia Sandu, am avut așa o idee… nu neapărat de Bonnie și Clyde… un fel de Tanda și Manda, cum se zice la noi la țară. Tanda și Manda care se iau de mână și execută niște mișcări publice”.

Ca să servească putinismul până la capăt, Gușă a lansat și o minciună sfruntată împotriva Republicii Moldova, iar moderatoarea-jupâneasă n-a făcut niciun efort să restabilească adevărul. Probabil depășită de subiect, a ales să meargă pe mâna rusofilului asociat în afaceri cu familia Păcuraru.

Cozmin Gușă: „Moldova asta atât de mică are un rol geopolitic fantastic de mare, care s-a văzut din nervozitatea Înaltului Reprezentant pentru politică externă, Josep Borrell, care în momentul în care a fost întrebat de către jurnaliștii moldoveni, astăzi, pe aeroport, «ce ziceți despre integrarea Moldovei în UE?», le-a dat-o… nu știu, o fi băut un whisky pe avion, habar n-am, că se mai poartă pe la europenii ăștia… le-a dat-o – cică «n-aveți nicio șansă, că aveți probleme cu Transnistria». Buf! Adică «n-aveți nicio șansă de integrare, pentru că aveți probleme cu Transnistria». Atât de complexă e situația Republicii Moldova, și noi ne tot jucăm cu…”

În realitate, Josep Borrell (76 de ani) a spus exact pe dos. Înainte de începerea celui de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene (CPE), găzduit de Republica Moldova, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate a declarat la Chișinău: „Republica Moldova decide în mod independent ce se întâmplă cu regiunea transnistreană. Ciprul a devenit membru al UE având o problemă teritorială. Moldova poate să facă la fel acest lucru”.

Așadar, Josep Borrell a declarat clar că problema transnistreană nu este o piedică în calea aderarării Republicii Moldova la UE, așa cum n-a fost problema Ciprului de Nord pentru aderarea Ciprului. Dar intoxicatorul putinist Cozmin Gușă a transmis, prin intermediul postului Realitatea Plus, Borrell le-ar fi spus moldovenilor că „n-aveți nicio șansă de integrare, pentru că aveți probleme cu Transnistria”! De fapt, Gușă  dat glas dorințelor sale, în acord cu dorințele lui Putin și în total dezacord cu realitatea, iar moderatoarea Alexandra Păcuraru n-a fost în stare să restabilească adevărul. Ea zâmbea tâmp la minciunile lui Gușă, aprobându-le prin tăcere și prin mimica sa de beizadea fără repere.

L-a alungat din emisiune pe Cristian Seidler (USR). „Aveți proiecte cu Clotilde? Sunt proiecte ca să luați toți banii din țară afară?” / „De ce îmi pui cuvinte în gură?”

Înainte de „joia neagră” a fost însă „marțea neagră” a Alexandrei Păcuraru. În emisiunea din 30 mai, ea l-a alungat pur și simplu din studio pe unul dintre invitați, deputatul Cristian Seidler (USR), prin rafala de minciuni la adresa acestuia și a colegei sale de partid, Clotilde Armand, primărița Sectorului 1 al Capitalei.

În scurtul dialog dintre moderatoare și invitat, aceasta a apărat – într-un evident conflict de interese – afacerea cu gunoaie a familiei sale, aflată în conflict financiar cu Clotilde Armand.

Stilul abordat de moderatoare poate fi numit „țățism de presă”. El include inclusiv schmbarea bruscă a formulei de adresare, de la persoana a doua plural la persoana a doua singular. Când Cristian Seidler a pomenit de „mafia de la Romprest” (afacerea cu gunoaie a familiei Păcuraru), acesta s-a trezit ținta unor cuvinte scuipate cu ură, ca într-o telenovelă cu păruieli: „de ce îmi pui cuvinte în gură?”; „vrei să…?”; „sunteți în bula securiștilor”; „gura păcătosului adevăr vorbește”.

Ora de țățism

Dialogul dintre Alexandra Păcuraru și Cristian Seidler

Cristian Seidler: Nu accept o societate în care să se facă apologia infracțiunii. Nu mă interesează dacă naționalitatea infractorului este român, francez sau de oricare. Toți trebuie să plătească la fel.

Alexandra Păcuraru: Da, dar cei care sunt străini în România se sustrag…

Cristian Seidler: Marii politicieni ai României se sustrag ei, până una-alta. Dar încă o dată, indiferent de ce naționalitate sau cetățenie are infractorul, trebuie să stea la răcoare și trebuie recuperat prejudiciul. Dar nici să naștem teorii conspiraționiste, cu „telefoane de la ambasadă”…

Alexandra Păcuraru: Dar nu sunt conspiraționiste. Coldea a fost… Doamna Clotilde a dumneavoastră tot pe la Ambasada Franței a fost.

Cristian Seidler: A fost ce? Infractoare? Și a sunat Ambasada Franței? Ce sugerați?

Alexandra Păcuraru: Aaaaa, nu știm, nu știm, că prima oară când a plecat din țară, nu știm de ce a plecat din țară, când a fost nu știu ce accident la firma unde doamna Clotilde era directoare.

Cristian Seidler: L-o fi împins ea pe om să se facă accident, nu? Asta sugerați?

Alexandra Păcuraru: Da’ de ce îmi pui cuvinte în gură?

Cristian Seidler: Nu… V-am vorbit cu respect.

Alexandra Păcuraru: Nu contează! Îmi pui cuvinte în gură, eu n-am zis că sugerez asta.

Cristian Seidler: V-am întrebat dacă sugerați – da sau nu?

Alexandra Păcuraru: Eu am sugerat că a plecat din țară după ce a fost un accident. Vrei să…?

Cristian Seidler: Și, deci, că ar avea legătură cu infracțiunea respectivă?

Alexandra Păcuraru: Păi, ce ce a plecat din țară?

Cristian Seidler: Dar dumneavoastră de ce plecați mâine din țară dacă a avut loc ieri un accident pe Valea Jiului?

Alexandra Păcuraru: De ce a fost chemată la Ambasadă alături de domnul Coldea și de toată lumea? Ce face Ambasada pentru ea?

Cristian Seidler: Când a fost asta? Când s-a întâmplat asta?

Alexandra Păcuraru: Păi, întrebați-l pe domnul Coldea, că am înțeles că sunteți prieteni!

Cristian Seidler: Păi, nu… Întrebați dumneavoastră! Aduceți-mi dovezi că așa s-a întâmplat!

Alexandra Păcuraru: Păi, îl sun, dar nu-mi răspunde.

Cristian Seidler: Dumneavoastră faceți niște afirmații pentru care nu aveți dovezi.

Alexandra Păcuraru: Fac afirmații pe care tot statul le-a făcut.

Cristian Seidler: Pentru care nu aveți dovezi.

Alexandra Păcuraru: Păi, am fost eu s-o pozez pe doamna Clotilde?!

Cristian Seidler: Păi, dacă n-aveți dovada, de ce vorbiți despre faptul că așa s-a întâmplat?

Alexandra Păcuraru: Pentru că știu de la oameni care au fost acolo că s-a dus.

Cristian Seidler: Aaaaa…

Alexandra Păcuraru: Bineînțeles că știu! Cum știți și dvs. că a făcut accident și spuneți că zic eu chestia asta.

Cristian Seidler: Păi, asta ați sugerat: că există o legătură…

Alexandra Păcuraru: Păi, „sugerez eu”… Nu, sugerează Seidler! Deci înseamnă „gura păcătosului adevăr vorbește”.

Cristian Seidler: Are cetățenie română, putea fi cercetată…

Alexandra Păcuraru: Și tatăl doamnei Clotilde ce era?

Cristian Seidler: Tatăl doamnei Clotilde – habar nu am!

Alexandra Păcuraru: Oooooo… oooooo…

Cristian Seidler: Ce era?

Alexandra Păcuraru: Păi, nu știu, nu sunteți acolo? Vă răspunde la telefon Clotilde?

Cristian Seidler: Dacă o sun, da.

Alexandra Păcuraru: Aveți proiecte cu Clotilde? Sunt proiecte de țară sau sunt proiecte ca să luați toți banii din țară afară?

Cristian Seidler: Asta sugerați acum? Mulțumesc.

Alexandra Păcuraru: Nu, vă întreb.

Cristian Seidler: Nu, dvs. sugerați.

Alexandra Păcuraru: Nu, vă întreb. Este o întrebare. Toate mesajele pe care le am de la telespectatori este că această persoană tot ce face este un fals, la Primăria Capitalei Sectorului 1. Ea își dă bani ei – n-ați văzut?

Cristian Seidler: Aveți vreo dovadă pentru asta? Că și eu pot spune despre dvs. verzi și uscate.

Alexandra Păcuraru: Păi, da’ cum? Consilierii de la PNL și PSD – dacă nici ei nu mai au dovezi…

Cristian Seidler: Păi, nu au dovezi, tocmai, e doar bla-bla-bla.

Alexandra Păcuraru: Păi, a prezentat toată media, s-a vorbit – și Clotilde este tot acolo.

Cristian Seidler: Exact!

Alexandra Păcuraru: De ce? O susține statul francez! Statul român o susține…

Cristian Seidler: Dacă veniți cu teorii conspiraționiste…

Alexandra Păcuraru: Dar nu sunt conspiraționistă, eu trăiesc aici, am afaceri aici.

Cristian Seidler: Spuneți Soros!

Alexandra Păcuraru: Zic Macron.

Cristian Seidler, sub asaltul Păcurăriței, care „trage” cu minciuni

Cristian Seidler: Faceți afirmații goale și nu aveți dovezi.

Alexandra Păcuraru: N-am dovadă, dar consilierii fac afirmațiile astea. Nu vorbește cu ei, își dă singură banii, ia singură deciziile, nu are discuții cu nimeni. Ea creează numa’ scandal, cu toată lumea numa’ s-a certat femeia asta.

Cristian Seidler: Evident, cu mafia gunoiului s-a certat, da! Și în continuare se va certa cu toată mafia de la Romprest!

Alexandra Păcuraru: „Cu mafia gunoiului”… de asta avem șobolani mai mari decât pisicile pe stradă.

Cristian Seidler: Asta e o afirmație pe care la postul dumnevoastră încercați să o dovediți cu filmări de pe vremea doamnei Firea din parc. Haideți să fim serioși! M-am săturat de toate manipulările astea. Când aveți dovezi, faceți afirmații, ne batem în idei, dar când veniți așa, cu invenții…

Alexandra Păcuraru: Domnule Seidler, înseamnă că trăiți într-o altă bulă. Cred că sunteți în bula securiștilor.

Cristian Seidler: În ce bulă sunt? Sunt în bula securiștilor? Da? Bine, la revedere!

Alexandra Păcuraru: Da, în bula securiștilor care neagă realitatea.

Cristian Seidler: Seară bună! Ne întâlnim în instanță…

Alexandra Păcuraru: Doamne-ajută!

Cristian Seidler: … când spuneți dvs. că eu sunt în bula securiștilor fără nicio dovadă.

Alexandra Păcuraru: Păi, securiștii de-aia sunt securiști, că nu trebuie să…

Cristian Seidler: Și v-o spun în direct: la CNA vă fac reclamație pentru că ați făcut o afirmație fără dovadă, că eu aș fi din bula securiștilor. Vai de capul meu, ce televiziune e asta, la care faceți afirmații total nefondate, inventate. Stimată doamnă, aveți vreo dovadă? Atât vă întreb: aveți vreo dovadă că eu trăiesc în bula securiștilor?

Alexandra Păcuraru: Nu, am zis că „poate”… Am zis că „poate trăiți”…

Cristian Seidler: Deci n-aveți nicio dovadă.

Alexandra Păcuraru: Am zis că „poate trăiți”…

Cristian Seidler: Deci nu aveți nicio dovadă. La revedere!

Alexandra Păcuraru: „O noapte binecuvântată” se zice, domnule Seidler! Vedeți să nu vă sfârâie nervii… că s-ar putea să… să fie rău…

Amenințări de tip mafiot? „S-ar putea să fie rău…” / „Poate se îneacă până ajunge acasă…”

Când Cristian Seidler părăsea studioul emisiunii „România Suverană” de la Realitatea Plus, moderatoarea Alexandra Păcuraru i s-a adresat cu un comentariu nevrotic, umoral, ciudat, ce poate conține și o amenințare: „Vedeți să nu vă sfârâie nervii… că s-ar putea să… să fie rău…

Câteva minute mai târziu, în absența lui Cristian Seidler, moderatoarea i s-a adresat unui alt invitat, deputatul Mircea Fechet (PNL), la fel de dubios și, posibil, amenințător: „Domnule Fechet, cum e? Ați rămas singur acolo… Ia, vin… vin să vă țin… Hai, să nu rămâneți, că vă țin eu companie. Să-i luați domnului Seidler și apa, poate se îneacă până ajunge acasă… să aibă vorbele la el, să mă acționeze în instanță…”

Alexandra Păcuraru se apropie de Mircea Fechet, pe lângă scaunul lăsat liber de Cristian Seidler…

Cele două afirmații pot fi interpretate oricum, inclusiv ca având tentă mafiotă, dar e greu de spus dacă fiica ex-pușcăriașului Maricel Păcuraru a vrut să transmită un mesaj amenințător. Destinatarul mesajului, Cristian Seidler, îl poate percepe astfel. De altfel, în timpul emisiunii, când moderatoarea a spus că primărița Clotilde Armand „cu toată lumea s-a certat”, deputatul USR i-a replicat tăios: „Evident, cu mafia gunoiului s-a certat, da! Și în continuare se va certa cu toată mafia de la Romprest!”.

Când a spus „Romprest”, a spus familia Păcuraru! Când a spus „mafia de la Romprest”, n-a cruțat familia Păcuraru, a cărei săgeată media era chiar acolo, în studio, și arunca minciuni în direcția primăriței Armand și, ulterior, a deputatului Seidler, ambii de la USR.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mesaj ca la plenarele PCR: directorul Loteriei Române vrea să revoluționeze toate loteriile din Europa! Până acum, tânărul PSD-ist a „performat” doar la propria avere

* PSD își asmute hăitașii asupra profesorilor. Ciutacu urlă la greviști: „După ce ieșiți din grevă, să nu cumva să ratați cele trei luni consecutive de concediu plătit! Meritați să vă odihniți“

* EDITORIAL CARTIANU. Tăiați, bă, pensiile speciale!

* O profesoară regretă că o admira pe Dana Budeanu, după ce o mamă a imitat-o pe „vedetă“ și i-a spus „marș, fă, la ore!“. Budeanca vorbise la fel

* „Bugetul e țăndări. Aceste găști de amatori trebuiau ținute departe de trezoreria statului“. Cele 6 erori majore comise de PSD când a făcut bugetul pe 2023, analizate de profesorul Cristian Păun

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

* Olaianos și-a retras pe șest plângerea împotriva TVR, după ce făcuse tam-tam că a ratat deplasarea în Qatar și cerea 200.000 de euro!

* Fostul fotbalist Dănuț Lupu, condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare după ce a condus 22 de ani fără permis! A mai făcut pușcărie și în Grecia

* Fenomenul FC Sevilla: a câștigat și cea de-a 7-a sa finală în Europa League! Prima finală europeană pierdută de Jose Mourinho, după 5 succese. Montiel – decisiv și pentru Argentina, și pentru Sevilla

* VIDEO. „Se credea că Rusia are a doua cea mai puternică armată din lume. Acum are a doua cea mai puternică armată din Ucraina!” – Antony Blinken, secretarul de stat al SUA

10 COMENTARII

    • Pai nu din ei s-au nascut cei de la Romania TV?! Nu se vor uni, pentru ca scopul securistilor de sorginte putlerista este sa fie cat mai multe televiziuni care sa propage acelasi mesaj mincinos si sa indobitoceasca populatia.

  1. Parerea mea este ca doreste sa devina un idol al natiunii, iar natiunea sa o aleaga presedinte. Sau sa obtina macar cat a obtinut prin mijloace asemanatoare, dar mult mai controlate, predecesorul ei, Rares.

  2. Alexandra Păcuraru, Anca Alexandrescu, Gabriela Firea (speram sa nu devina primarita) și gata formatia „Trio țațe”!
    P.S. Bine ca dl. Seidler a plecat repede, altfel l-ar fi întrebat ce a făcut în ultimii 5 ani.

  3. Dupa greseala lui Barna de a se duce la Antena 3 dupa alegerile europarlamentare, se pare ca USR nu a inteles nimic din televiziunile astea bolnave. Nu castigati electorat la televiziunile corupte , il pierdeti, ce e asa greu de inteles? Faceti-va vazuti prin alte metode!

  4. Un mic comentariu:marti a fost difuzat textul sanctiunii cu xenofobia de la emisiunea suverana.Asta fiindca miercuri a fost difuzat cel pentru cealalta rapandula a postului,Anca Alexandrescu,pentru ceva clasic:antivaccinisme
    Marti fiindca si pe site ul CNA a aparut decizia,aceea cand suveranista a vrut s-o exorcizeze pe Deca,in martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here