Băsescu dinamitează alianța PMP cu PNL: “Noi deja avem suspiciuni majore și o încredere redusă în Orban”

3
4690
Traian Basescu, Ludovic Orban
Traian Băsescu și-a schimbat discursul față de Ludovic Orban

În timp ce Ludovic Orban anunță o alianță a liberalilor cu PMP, Traian Băsescu a făcut duminică declarații dure, atacându-l pe premier și punând condiții pentru ca partidul său să accepte cooperarea cu PNL. Băsescu și-a arătat neîncrederea în Orban și a cerut ca PMP să fie cooptat în coaliție peste tot în țară.

Traian Băsescu a cerut duminică, la Digi 24, ca liberalii să accepte toate condițiile, pentru ca PMP să intre în alianță: „Dacă PNL face alianţă cu PMP, să o facă de sus până jos, ori fiecare ne vedem de drumul lui. Înţeleg de la primării până la consilii judeţene, locale, peste tot. PMP nu e pelerină de vreme rea unde le convine. Ori mergem pe principiul pe care îl propune PMP şi în alianţa locală să sprijim primarul PNL sau consiliul judeţean PNL, dar dacă ne spune aici ne interesează, aici nu ne interesează, atunci ne vedem fiecare de drumul lui, că nu suntem pelerină de ploaie. Dacă vor fi corecţi şi nu ne vor face ce au făcut la locale, la Bucureşti, când cu 7 zile înainte de depunerea listelor ne-au anunţat că nu mai e alianţă, deci noi deja avem suspiciuni majore şi o încredere redusă în Ludovic Orban. La prima probă că rămâne acelaşi inconsecvent, ne vedem de drumul nostru“.

Aproximativ în același timp, Ludovic Orban afirma la România TV cu totul altceva: “Chiar dacă (n.r. – PMP) a avut candidat propriu, noi am anunţat că suntem deschişi acestei colaborări. Noi mâine (luni – n.r.) aprobăm în Biroul Executiv un proiect de colaborare cu PMP în consiliile judeţene şi locale. PMP este aliat cu noi la guvernare, chiar dacă a existat o candidatură separată, care ne-a dat ceva emoţii. La experienţa pe care o are Traian Băsescu, trebuia să ştie că o asemenea candidatură a redus numărul de voturi pentru candidatul dreptei. Deci suntem deschişi unei colaborări. Sigur, pe alte baze. Dacă ne uităm în ultimii patru ani, vedem că multe hotărâri iniţiate de Firea şi primarii de sector au fost adoptate cu voturile PMP. Noi mizăm pe o susţinere a proiectelor lui Nicuşor Dan“.

Pe de altă parte, Eugen Tomac, președintele PMP, spune că “vom negocia foarte multe funcții în toată țara, inclusiv în București”. El i-a propus lui Orban o colaborare acolo unde poate fi formată majoritatea în administrația locală. PMP va candida singură însă la alegerile parlamentare, fără nicio alianță.

Pe de altă parte, USR-PLUS nu este deloc favorabil cooptării PMP în alianțe din cauza comportamentului acestui partid în ultimii ani. Așa cum a remarcat și Orban, PMP a sprijinit PSD și cheltuielile nesăbuite ale Gabrielei Firea în București. Nu mai departe de acum câteva zile, la Realitatea Plus, candidatul PMP la Primăria Sectorului 4, Dan Marin Ștefănel, a dat recital de minciuni și manipulări, afirmând că PNL și USR-PLUS au furat alegerile în București cu ajutorul serviciilor speciale!

Candidatura lui Băsescu la Primăria București a fost altă dovadă că PMP are o atitudine duplicitară.

Scopul declarat al candidaturii a fost ca Băsescu să-și tracteze partidul la București și să-l ajute să ia mai multe procente în alegeri la consiliile de sector și cel general. Dar fostul președinte i-a întins astfel o nesperată mână de ajutor Gabrielei Firea, “rupând” procente importante de la Nicușor Dan.

Deși rezultatele finale ale alegerilor nu s-au anunțat nici măcar la această oră (la peste o săptămână după încheierea scrutinului), matematicianul a câștigat, având 42,79% după ce se număraseră 98,27% din voturi. Firea a rămas cu 38%. Băsescu a strâns aproape 11%. Fără candidatura acestuia din urmă, Nicușor Dan ar fi învins, foarte probabil, la minimum 10 procente diferență.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Jigodia nu se lasa,udrea ii arata iar degetul pe nas?😠 Bucuresteni puturosi si altii ca ei peste tot in tara au facut ca iar sa avem parte de santajistul politicii romanesti,o taratura securista!!!

  2. Ce dracu mai vrea și această relicvă comunistă, nu vede că numai posturile psd-iste îl pun pe ecran, pe timpul carierei s-a aliat cu oricine numai să câștige ceva, după mine nu este un om în care poți avea încredere, își păstrează stilul domniilor fanariote, nu contează cît plătește țara eu să fiu domnitor.!!!

  3. Ca fost presedinte, Basescu ar trebui sa inceteze cu aceste negocieri de felul „ce-mi dai ca sa-ti dau”. Sunt imorale si de prost gust. Consilierii sunt alesi ca sa sustina interesul general nu ca sa li se vanda sustinerea pentru a obtine alte avantaje.
    Nu ar trebui atatea aliante, trebuie constiinta si caracter.
    Daca nu exista, atunci trebuie obligati prin lege. Reaua credinta a alesilor ar tebui sanctionata, trebuie sa deconteze cei care initiaza sau sprijina prin vot masuri impotriva interesului public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here