Bâlbă cu cea de-a 6-a victimă de la „Matei Balș”: nu era femeie, ci bărbat; nu a murit în incendiu, ci de Covid; nu avea 58 de ani, ci 70

2
1306
Ministrul Vlad Voiculescu

Ministerul Sănătății a bâlbâit comunicarea informațiilor despre cel de-al șaselea deces de la Institutul „Matei Balș”, dintre persoanele care ar fi fost afectate de incendiu vineri dimineață.

Inițial, comunicatorii instituției au transmis eronat că o femeie a murit în urma arsurilor suferite. Ulterior, ministerul a revenit cu o rectificare: persoana decedată nu era femeie, ci bărbat; nu avea 58 de ani, ci 70; și nu a fost afectată de incendiu, ci de infecția cu Covid-19.

Știrea inițială: 

În prima parte a zilei de sâmbătă, Ministerul Sănătății a anunțat despre un deces înregistrat în rândul pacienților care, după incendiul de la „Matei Balș”, au fost transferați la alte spitale. Era vorba despre „o femeie în vârstă de 58 ani, internată în Spitalul Universitar de Urgență București, care se afla în stare gravă”.

Pacienta era intubată, cu o pneumonie Covid-19 severă, „inhalase fum și suferise arsuri pe 2% din suprafața corporală”.

Știre rectificată: 

Aproape de ora 14.00, Ministerul Sănătății a transmis: „Rectificăm informația. Este vorba despre un bărbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiu, intubat. Femeia de 58 de ani se află în stare gravă. Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților”.

Așadar, „femeia de 58 de ani” anunțată inițial ca fiind moartă se află în viață, dar „în stare gravă”. În schimb, a decedat un bărbat de 70 de ani, dar care nu a avut de suferit din cauza incendiului.

În concluzie: numărul pacienților care au murit din cauza incendiului de la „Matei Balș” este, în continuare, de 5 (patru persoane carbonizate și una decedată câteva ore mai târziu, în urma arsurilor și a intoxicării cu fum).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Anchetatorii de la „Matei Balș”: „Se pare că au fost două explozii ale unor tuburi de oxigen, precedate de un incendiu”

* Numărul victimelor în incendiul de la „Matei Balș” urcă la 5: un pacient a fost găsit carbonizat în baie

2 COMENTARII

  1. Este CLAR: Vlad Voiculescu TREBUIE (!) să facă, URGENT (!), o… CURĂȚENIE-GENERALĂ, ADEVĂRATĂ (!), în Ministerul Sănătății: de sus (aparatul central, inclusiv Corpul-de-Control ministerial), până jos (managementul spitalelor din subordine și, „last-but-not-least”, Direcțiile de Sănătate Publică din județe și din Capitală)!!!!!

  2. Ne-am făcut de căcat în europa….de ani strig peste tot ca sistemul medical din romania este de căcat împrăștiat!!…e comparabil cu lagărele de concentrare naziste… bine ca dăm bani cu roaba unor nenorociti din sistem, unor analfabeți, unor cretini….mai bine închideți spitalele macar asa nu mor românii arși sai de bacterii intraspitalicesti..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here