Șoșoacă se cațără și pe tragedia de la „Matei Balș”! A vrut să intre cu forța în spital, dar au oprit-o jandarmii

1
4705
Șoșoacă și jandarmii

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă (AUR) n-a ratat ocazia de a face scandal și la Institutul „Matei Balș”, încercând să se cațere pe uriașa tragedie pentru a obține profit electoral. Ea s-a prezentat în fața spitalului și a cerut explicații pentru incendiu. Mai mult, a vrut să intre cu forța în instituția medicală, dar jandarmii nu i-au permis acest lucru.

Șoșoacă a produs scene grețoase, penibile, scandaloase. I-a chemat pe „toți parlamentarii” în fața spitalului, iar românilor le-a cerut să iasă în stradă și să protesteze. De mai multe ori, senatoarea urlătoare a invocat statutul ei de demnitar, superior unui muritor de rând.

Diana Șoșoacă a avut un schimb dur de replici cu portarul spitalului, care nu a lăsat-o să intre în unitatea medicală. Acesta i-a explicat calm că o anchetă a autorităților este în desfăşurare.

„Vreau să mă duc înăuntru la «Matei Balș», să văd ce se întâmplă. Vreau să aflu niște informații. Aici trebuie să vină absolut toți parlamentarii, să ia atitudine!”, a răcnit senatoarea AUR.

Ea i-a acuzat pe jandarmi că, dacă n-o lasă să intre în spital, înseamnă că „nu respectă poporul român”.

„Sunt foarte agitată, pentru că aveți cinci morți. Nu vi se pare normal (să fie agitată – n. red.)?! Râdeți?!”, s-a dat în spectacol Șoșoacă în fața jurnaliștilor și a jandarmilor.

În incendiul de vineri dimineață au murit 5 pacienți infectați cu Covid-19, în stare medie spre gravă, toți dependenți de masca de oxigen.

Urlătoarea

Declarații și urlături ale senatoarei Șoșoacă

  • „Este obligatoriu să existe cel puțin o demisie. Și demisia principală este a domnului Raed Arafat. Este deja al treilea eveniment care se petrece și dânsul nu cade niciodată. Dacă mai pun și «Colectiv», înseamnă că avem patru. Dacă mai pun și Lacul Știughiol, avem cinci. Dacă mai pun și Munții Apuseni, avem șase. Eu, în acest moment, îi cer pe cale oficială demisia lui Raed Arafat.”
  • „Trebuie numiți alți oameni, pentru că toți cei care au fost până acum nu au fost în stare să rezolve problemele sistemului medical din România. Sunt atâția profesioniști care pot deține aceste funcții, oameni care profesează.”
  • „Situația în acest moment este foarte gravă. Avem 5 morți. Trei sunt carbonizati și cu arsuri interne (erau patru – n. red.). Cum au ajuns să fie carbonzați? Ce se întâmplă cu oxigenul în exces din acele saloane?”
  • „Avem reiterarea cazului de la Piatră Neamț și reiterarea situației de la Spitalul Giulești.”
  • „Eu nu doresc să văd medici care să fie anchetați și trimiși în judecată, și care să plătească pentru incompetența altor persoane care puteau, prin deciziile lor, să facă din sistemul sanitar unul competent și care să funcționeze ca afară. Eu mi-aș dori o țară ca afară din punct de vedere medical.”
  • „Sistemul sanitar în România este în colaps. Adunăm bani la Casa de Asigurări de Sănătate, redirecționăm către alte și alte interese financiare. Follow the money!” (Urmărește banii! – n. red.)
  • „Avem spitale care s-au transformat în crematorii. Avem un Guvern care nu face absolut nimic. S-au preocupat de masca lui Şoşoacă şi de dosarul meu medical. Pentru ce n-au luat atitudine? Avem un profesor, dr. Streinu Cercel, care este mai preocupat de titulatura sa.”
  • „E obligaţia mea de senator şi de preşedinte al Comisiei de Abuzuri să mă implic!”

VIDEO: Șoșoacă, profitoarea cinică

Dialog între Șoșoacă și un jandarm de la intrarea în spital

Diana Șoșoacă: Vreau să chemați pe cineva!

Jandarm: Dacă cineva din conducerea spitalului vă dă acceptul să intrați.

Șoșoacă: Nu trebuie să-mi dea! Pot să intru pe unde doresc!

Jandarm: În momentul ăsta nu puteți să intrați, pentru că este o anchetă în desfășurare.

Șoșoacă: Chemați pe cineva! Contează cine sunt.

Jandarm: Este o anchetă în desfășurare.

Șoșoacă: Vă rog să chemați pe cineva!

Jandarm: Vă respect pe dumnevoastră și vă respect funcția.

Șoșoacă: Nu, dumneavoastră trebuie să respectați poporul român!

Jandarm: Trebuie să sunați.

Șoșoacă: Nu am de ce să sun. Nu am telefoane de la „Balș”. Nu sunt la birou, să sun de pe telefoanele special, să vorbesc cu cineva de la „Balș”. „Balș”-ul nu e unitate militară!

Jandarm: Am luat legătura. Sunt toți în anchetă.

Șoșoacă: Nu plec de aici!

Șoșoacă agitată

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Numărul victimelor în incendiul de la „Matei Balș” urcă la 5: un pacient a fost găsit carbonizat în baie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.