Autopsia bebelușului mort la botez confirmă: a fost înecat de preot în cristelniță. Copilașului i-a fost scoasă o cantitate mare de apă din plămâni

0
2931
Momentul tragediei de la Suceava: micuțul este scufundat de trei ori în apă de preot, înghite apă și se îneacă în cristelniță. FOTO: Monitorul de Suceava

Autopsia bebelușului mort la Suceava, în urma botezului, a confirmat bănuielile: copilașul a fost înecat de preot în cristelniță, scrie Monitorul de Suceava.

Necropsia a fost efectuată de o echipă de medici legiști care au descoperit lichid în plămânii copilului. Aceasta este cauza morții, au stabilit experții.

Copilul a fost botezat duminică de preot, care l-a scufundat de 3 ori în apă. Pruncul de numai 6 săptămâni n-a mai putut respira din cauza apei intrate în plămâni. A intrat în stop cardio-respirator, dar pe moment echipajul SMURD sosit la fața locului a reușit să-l resusciteze.

Echipajul SMURD care a intervenit la biserică i-a scos copilului 110 mililitri de apă din plămâni

A fost dus la Spitalul Județean, unde a fost intubat, dar în acea noapte organismul n-a mai rezistat și copilașul a murit.

Medicul care a efectuat operațiunile de prim-ajutor a declarat că a reușit să-i scoată din plămâni o cantitate de circa 110 mililitri de apă – foarte mult pentru un bebeluș de numai o lună și jumătate, care la acea vârstă mănâncă la o masă, de exemplu, 90 de mililitri de lapte. Mai mult decât atât, pe lângă această apă scoasă de echipa de intervenție, și doctorii legiști au găsit lichid în plămâni! Deocamdată, sursele publicației sucevene spun că rămâne să se stabilească ce fel de lichid era: apa din cristelniță sau lapte.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a anunțat că preotul Alexandru Mazarache, care a oficiat botezul, are calitatea de suspect.

Reacții diverse în societate și Biserică. În timp ce procuratura a deschis dosar penal, se fac petiții pentru a se renunța la botezul prin scufundarea copiilor în apă. Aripa dură a BOR nici nu vrea să audă

După tragedie, tatăl copilului îl acuză pe preot. Arhiepiscopia Sucevei a emis un comunicat în care nu își cere scuze și nici nu consideră că ar fi cineva vinovat, lăsând de înțeles că așa a fost voia lui Dumnezeu.

Patriarhia a fost mai dură și a cerut urgentarea anchetei, simultan cu suspendarea preotului.

În acest timp, parchetul și poliția au început ancheta pentru omor din culpă.

În societatea civilă a izbucnit o dezbatere. Se fac petiții în care se cere renunțarea la ritualul scufundării copilului de 3 ori în apă, în favoarea unuia mai blând, turnarea de apă în creștet.

Reacțiile dinspre Biserică sunt contradictorii. Reprezentantul Patriarhiei a spus că nu e obligatoriu să se facă scufundarea copilului în apă. În schimb, IPS Teodosie, exponentul aripii dure, medievale, a ortodoxiei din România, a replicat agresiv, răspunzând că nu se pune problema schimbării ritualului indiferent ce s-ar întâmpla.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here