Au furat pe rupte. Dintr-o firmă înființată de primarul Robert Negoiță în Sectorul 3 s-au “evaporat” bunuri de 300.000 de lei

0
5442

Din firma Administrare Străzi S3 (AS3), companie înființată de primarul Robert Negoiță în 2017, s-au “evaporat” echipamente și unelte în valoare de 300.000 de lei, a descoperit jurnalista Catiușa Ivanov, de la Hotnews.ro.

Laptopuri, unelte, echipamente, materiale de construcții și mobilier au fost furate, iar “cineva” a încercat să șteargă urmele strecurând pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local un proiect prin care obiectele erau casate.

Au furat tot: dulapuri, scaune, mături, târnăcoape, ciocane, telemetru cu laser, coșuri de gunoi, motocoasă, bocanci, polizor, scară, bormașină, computer, televizor…

După cum notează Catiușa Ivanov, nici măcar PSD-iștii n-au îndrăznit să facă o ilegalitate atât de flagrantă, astfel că proiectul a fost respins, iar primarul Robert Negoiță spune că a făcut plângere penală.

Conform anexei atașate proiectului de hotărâre pentru casarea bunurilor, de la compania Sectorului 3 dispăruseră dulapuri, scaune, cască de protecție, ochelari de protecție, mături, târnăcop, telemetru cu laser, ciocane, lopeți, coșuri de gunoi, asirator, motocoasă, bocanci, mănuși de lucru, polizor, șpaclu, scară telescopică, pensule, dreptar, lanț, trafaleți, bormașină, calculator, lampă sudură, televizor.

Liviu Mălureanu, consilier USR la Sectorul 3, a comentat pentru hotnews.ro: ”Ceea ce s-a întâmplat la societatea Administrare Străzi S3 este rezultatul unui proces defectuos și adesea politizat de selectare a managementului societăților aparținând Primăriei Sectorului 3. Mai mult, la propunerea primarului Robert Negoiță, conducerea acestei societăți a beneficiat de măriri de salarii, «performanța» fiind însă lipsuri în gestiune. Din păcate, cei care plătesc sunt cetățenii Sectorului 3”.

Compania Administrare Străzi Sectorul 3 a terminat anul trecut cu pierderi de 8 milioane de lei și datorii de alte 22,6 milioane lei

Șefii acestei companii, în intervalul 2017-2019, au fost Ioan Constantinescu și, apoi, Roxana Bălăceanu.

AS3 a avut în 2018 venituri de 10,2 milioane lei, în proporție covârșitoare de la bugetul public, și cheltuieli de circa 10 milioane lei. Cheltuielile salariale s-au ridicat la 2,4 milioane lei, din care cheltuielile cu consiliul de administrație: 338.000 lei.

În 2019, AS3 SRL a terminat anul cu o pierdere catastrofală, de 8.011.568 lei. Primăria a pompat bani serioși în companie, astfel că veniturile au fost de 65.362.167 lei, dar cheltuielile au fost mult mai mari: 73.373.735 lei. AS3 SRL mai are și datorii de 22.611.473 lei.

Rețeaua de firme municipale și orășenești prin care administrația PSD „rezolvăbanii publici a fost pusă la cale, inițial, de Florentin Pandele la Voluntari

Compania AS3 este una din cele 8 înființate de Negoiță în Sectorul 3 după modelul Gabrielei Firea la Primăria Bucureștiului.

La rândul ei, primărița Capitalei s-a inspirat de la sistemul pus la cale de soțul său, Florentin Pandele, primar la Voluntari. Toți sunt primari PSD.

Prin acest mecanism, al înființării unor companii municipale/urbane/de sector se pot crea mai multe funcții de conducere pentru oamenii din partid, prieteni, apropiați și fideli.

În același timp, se blochează transparentizarea cheltuielilor, sub pretextul că aceste companii acționează pe piață și nu își pot divulga situația în fața concurenței.

Presa a scris, de-a lungul timpului, despre “drenarea” banilor publici prin aceste companii care au o eficiență foarte scăzută. În schimb, e plin de șefi cu salarii foarte mari și de funcționari “de partid”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.