Poluare gravă în București: depășire cu 350% a limitei maxime admise, în noaptea de joi spre vineri

0
768

Nivelul de poluare din București a depășit limita maximă admisă cu 350% în noaptea de joi spre vineri, conform datelor publicate de Hotnews.ro. Rețeaua de monitorizare a calității aerului a raportat poluare cu particule PM2,5 care a depășit chiar și cu 347% nivelul admis, iar polarea cu particule PM10 – cu 236%.

Potrivit datelor centralizate de Hotnews, cotele maxime de 347% la PM2,5 și 236% la PM10 au fost atinse la stația de la Bragadiru. În Rahova s-au raportat depășiri de 235% pentru PM2,5 și 164% pentru PM10.

Faptul că în centrul Bucureștiului (pe Strada Polonă) s-au consemnat depășiri mai mici – 122% pentru PM2,5 și 68% pentru PM10 – arată că nu traficul auto din oraș e responsabil de această otrăvire a aerului.

Anul trecut, scrie publicația amintită, au fost depășiri ale limitelor maxime și de 600%. Autoritățile – atât administrația Firea, cât și Guvernul – n-au făcut de atunci absolut nimic pentru a identifica și elimina cauzele acestei nenorociri cauzatoare de boli.

Creșterea poluării scurtează viața locuitorilor din București, în medie, cu 4 ani, relevă un studiu al Institutului Național de Sănătate Publică.

Deși se scrie că principalele cauze ale poluării sunt traficul rutier și încălzirea locuințelor, situația de acum – în pandemie, circulație vehiculelor a scăzut mult – arată că mai apropiată de realitate este explicația observatorilor independenți. Aceștia indică arderile necontrolate și ilegale de deșeuri făcute de diverse firme la marginea Bucureștiului, adesea în gropi de gunoi nedeclarate.

Cifrele din indicativul particulelor arată dimensiunea acestora. Cu cât sunt mai mici, cu atât sunt mai nocive, pentru că au șanse mai mari să intre în organism indiferent cum te-ai proteja.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here