miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLumeaEuropaÎn Olanda, secțiile de Terapie Intensivă sunt pline. Bolnavii de Covid vor...

În Olanda, secțiile de Terapie Intensivă sunt pline. Bolnavii de Covid vor fi transferați în Germania

-

Din cele 1.150 de locuri disponibile în secțiile de Terapie Intensivă din Olanda, 463 sunt deja ocupate de bolnavii de Covid-19. „Prima fază a pandemiei a părut o furtună, acum este un tsunami”, a declarat coordonatorul Centrului de distribuire a bolnavilor din Olanda, care a anunțat mutarea mai multor pacienți pozitivi în Germania. 

Pentru prima oară de la începutul pandemiei, vineri au fost înregistrate mai mult de 9.000 de noi cazuri de coronavirus în Olanda, în ciuda lockdown-ului impus cu o săptămână în urmă, care a dus la închiderea barurilor și a restaurantelor.

Autoritățile olandeze au declarat că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 9.283 de noi cazuri, cu 526 mai multe decât în ziua precedentă.

La fel ca în întreaga Europa, și în Olanda există o puternică îngrijorare în special pentru creșterea numărului de persoane internate în secțiile de Terapie Intensivă. Aproape jumătate din locurile disponibile în întreaga țară sunt deja ocupate de bolnavii de Covid-19. Mai mulți pacienți bolnavi de coronavirus vor fi mutați în țara vecină, Germania, care s-a arătat disponibilă să primească un anumit număr de bolnavi.

- Advertisement -

„Prima fază a pandemiei a părut ca o furtună, acum suntem prinși într-un tsunami”

Din cele 1.150 de locuri din secțiile de Terapie Intensivă, 463 sunt ocupate de pacienții pozitivi la coronavirus, iar 460 cu pacienți cu alte patologii. În total, 923 de locuri din 1.150 sunt ocupate, adică 80,2%.

Numărul bolnavilor de Covid-19 internați în spitalele din Olanda, care nu au nevoie de tratament intensiv, este de 1.540.

Coordonatorul Centrului pentru distribuirea bolnavilor, Ernst Kuipers, s-a arătat extrem de preocupat de evoluția situației. El a declarat că „va trece mult timp până când vom vedea efectele lockdown-ului impus de autorități”.

- Advertisement -

Măsurile restrictive vor avea efect când pacienții internați la Terapie Intensivă vor fi mai puțini de 300, iar cei internați în tratament normal nu vor depăși 600.

Construirea unor spitale speciale pentru bolnavii de Covid-19 nu este o soluție în acest moment, spune Kuipers, deoarece „problema nu este lipsa infrastructurii sau a aparatelor respiratorii, ci lipsa personalului medical calificat”.

Începând de astăzi, va începe transferarea în Germania a pacienților de Covid-19 pentru care nu mai sunt locuri disponibile în secțiile de Terapie Intensivă din Olanda.

Și în Germania, numărul persoanelor infectate este în creștere accentuată, dar îngrijorarea pentru suprapopularea spitalelor este mult mai mică decât în Olanda. Doar în Renania de Nord – Westfalia, regiune din Germania care are un număr de locuitori echivalent cu acela al întregii Olande, sunt peste disponibile 6.000 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Dan Bittman își continuă delirul conspiraționist: „În Germania nu moare nici dracu’ de Covid!” / „Să dea Dumnezeu să mor și eu de Covid!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -