sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăNewsAtac violent al lui Băsescu: "iresponsabilul de la Cotroceni" și "inconştientul vesel...

Atac violent al lui Băsescu: „iresponsabilul de la Cotroceni” și „inconştientul vesel de la Victoria” „sacrifică un popor”

-

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, îl etichetează pe succesorul său, Klaus Iohannis, drept „iresponsabilul de la Cotroceni”, iar premierului Ludovic Orban îi spune „inconştientul vesel de la Victoria”. Atacul, de o duritate extremă, are loc pe fundalul epidemiei de coronavirus.

„Iohannis şi Orban sacrifică un popor”, „fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure”, a scris Băsescu pe Facebook, luni seara.

Violența atacului este surprinzătoare, dat fiind că europarlamentarul Traian Băsescu este coleg, în Grupul PPE din Parlamentul European, cu eurodeputații PNL.

Postarea vitriolantă a lui Traian Băsescu

”Un pod prea îndepărtat”

- Advertisement -

„În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor.

Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte.

În plină pandemie au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, şcolile şi organizează două rânduri de alegeri.

- Advertisement -

În acest timp, SARS-CoV-2 seceră zilnic zeci de vieţi, îmbolnăveşte zilnic mii de români care umplu spitalele şi secţiile ATI.

Sistemul sanitar se află la limită. Oricâte echipamente s-ar cumpăra, nu sunt cadre medicale calificate. A început să se simtă lipsa medicamentelor necesare tratării Covid-19, personalul medical este epuizat fizic.

Pentru ce toate acestea? Pentru că iresponsabilul de la Cotroceni şi inconştientul vesel de la Victoria au impresia că sunt «pe val» de simpatie populară care trebuie valorificată, după mintea lor, chiar şi cu sacrificarea vieţii şi sănătăţii bătrânilor, a copiilor sau a celor care mai au şi alte boli.

Dacă cei doi iresponsabili ţin să desfăşoare alegerile pe 6 decembrie, foarte bine, dar trebuie luate imediat măsuri de limitare a răspândirii bolii:

– închiderea imediată a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor, mall-urilor;

– închiderea imediată a grădiniţelor, şcolilor şi a universităţilor;c

– cea mai mare parte a funcţionarilor din ministere, agenţii guvernamentale, primării, companii private, multinaţionale trec pe soluţia «lucrului la domiciliu»;

– reducerea la maxim a transportului public;

– portul măştii devine obligatoriu în mod egal în spaţii închise şi în aer liber;

– interzicerea oricărei manifestări publice care implică mai mult de 6 oameni;

– limitarea accesului în pieţele agroalimentare;

– testare masivă a populaţiei, nu numai a acelora care au deja simptome.

Dacă nu se iau urgent astfel de măsuri, vom avea curând un sistem medical în colaps, iar pandemia va face ravagii în rândul populaţiei, care va plăti factura pentru doi iresponsabili.

Iohannis şi Orban trebuie să ia urgent măsuri. Altfel, şi pentru Iohannis, şi pentru Orban, şi pentru PNL, data de 6 decembrie va fi «un pod prea îndepărtat».

P. S. Uneori, în situaţii de criză, liderii unei ţări trebuie să facă ce trebuie şi nu ce vrea populaţia. Liderii politici sunt pentru a-şi asuma soluţii în timp de criză. Când totul merge bine, aproape că nu este nevoie de ei. Asta e!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Basescu indrazneste sa mai comenteze, dupa ce a furat 10% din procentele lui ND la PMB, si i-a dat astfel ajutor boarfei de firea! Nerusinat mai este, si turnator si ordinar, seamana picatura cu psdistii!

  2. Pe asta nu-l potoleste nimeni??? Turnatorul asta ordinar, care nu a zis nimic cand ccrul a admis cererea lui Renata,avocata hotilor,de a scoate bolnavii de covid din carantina si spitale,are tupeul sa jigneasca ,pentru ca e ofuscat ca nu pe el l-a chemat Orban la discutii despre aliante,ci pe sluga sa ,pusa de el pe post de presedinte de paie la partiduletul sau ! Mare branza,poate sa sttige cat vrea,e deja o relicva comunista beata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -