Țeapă! Vasilica nu mai este „șefă la Femei”. E a doua funcție pe care i-o ia Ciolacu, după cea de președinte PSD. Ex-baronul Oprișan a fost extras cu totul de la Vrancea

0
632
Viorica Dăncilă & Marian Oprișan într-un episod propagandistic, pe vremea când Vasilica era șefă de guvern...

Două decapitări și o înlocuire formală în structurile de conducere ale PSD, la o săptămână de la alegerile locale. Dispar trei nume cu greutate: Viorica Dăncilă (ex-președinte PSD, ex-candidat al partidului la Președinția României), Marian Oprișan (ex-președinte PSD Vrancea, ex-președinte al Consiliului Județean Vrancea) și Niculae Bădălău (ex-președinte PSD Giurgiu, ex-senator).

Dăncilă și Oprișan au fost executați de conducerea PSD, în formula Ciolacu – Stănescu – Grindeanu – Firea – Dâncu. În cazul lui Bădălău, înlocuirea de la șefia filialei PSD Giurgiu a survenit ca urmare a numirii acestuia la Curtea de Conturi, ca vicepreședinte.

Deciziile au fost adoptate luni, în ședința de luni a Consiliului Politic Național (CPN, fostul CEx) al PSD.

Dăncilă, lichidată în doi pași

Viorica Dăncilă nu va mai conduce Organizația de Femei Social-Democrate (OFSD). Dăncilă a fost înlocuită cu Doina Federovici, noua șefă a Consiliului Județean Botoșani.

Dăncilă ocupa funcția de președinte OFSD din noiembrie 2019. Ea a primit această funcție ca o compensație pentru că, la presiunile tandemului Marce Ciolacu – Paul Stănescu, după pierderea rușinoasă a alegerilor prezidențiale, a demisionat din funcția de președinte al PSD. Dăncilă a preluat atunci șefia OFSD de la europarlamentarul Rovana Plumb.

Acum, Viorica Dăncilă pierde orice contact cu conducerea centrală a partidului pe care l-a condus timp de jumătate de an. Ea este scoasă complet din jocul de putere din interiorul PSD, în tentativa actualei conduceri de a se rupe – ca imagine – de gruparea teleormăneană a lui Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă speră, totuși, că va prinde un loc pe lista PSD pentru alegerile parlamentare din decembrie, să se „scoată” și ea cumva.

Oprișan, „debaronizat” după 20 de ani

După ce a pierdut alegerile pentru Consiliul Județean Vrancea, Marian Oprișan a rămas și fără funcția de președinte al PSD Vrancea, pe care o deținea de 20 de ani.

Conducerea PSD-iștilor vrânceni a fost preluată temporar chiar de șeful național al partidului, Marcel Ciolacu, până la găsirea unei soluții permanente.

Și Oprișan trage nădejde că va prinde un loc de parlamentar la alegerile din 6 decembrie.

Niculae Bădălău a demisionat de la conducerea PSD Giurgiu, după eșecul de la alegerile locale, dar el oricum trebuia să renunțe la funcția politică, întrucât urmează să-și preia mandatul de vicepreședinte al Curții de Conturi.

Locul lui Bădălău a fost luat de finul său, Marian Mina, cel care tocmai și-a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Giurgiu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here