Astra Arad o bagă în penal pe Gabriela Firea, care a măsluit în favoarea turcilor licitația pentru tramvaie

4
22461
Firea a văzut cum îi pleacă din stație afacerea cu turcii, după ce Astra Vagoane a câștigat definitiv în tribunal licitația pentru livrarea a 100 de tramvaie

Astra Vagoane Arad depune plângere penală împotriva Gabrielei Firea, primarul general al Bucureștiului, după ce instanțele au stabilit că Primăria a încercat să măsluiască în favoarea unei firme turcești licitația pentru 100 de tramvaie. Valer Blidar, director la Astra Vagoane, spune că, pentru a-i ajuta pe turci, Firea a defăimat imaginea producătorului român, a mințit și a inventat citate inexistente din dosarul depus de firma din Arad.

Comisia Gabrielei Firea a trucat punctajul în licitația pentru 100 de tramvaie, în valoare de 160 de milioane de euro, pentru a scoate câștigătoare firma turcească Durmazlar, în dauna românilor de la Astra Vagoane. Turcii au prezentat schița unui prototip de tramvai copiat după cel al românilor, deși în caietul de sarcini se menționa că firmele care vor contractul trebuie să prezinte un tramvai pe care-l produc deja. Oamenii primăriței au acceptat însă prototipul turcilor și apoi le-au dat puncte suplimentare pentru o simplă declarație prin care povesteau când vor livra tramvaiele.

Valer Blidar, manager Astra Vagoane Arad: „Pregătim o plângere penală pentru defăimarea imaginii societății și pentru daunele cauzate de afirmațiile mincinoase

Astra Vagoane a făcut contestație și a câștigat. Turcii n-au contestat decizia, conștienți de situație, dar Firea s-a făcut foc și pară și, timp de un an, și-a pus juriștii din Primărie să se bată în instanțe pentru turci, deși Municipiul București era, în acest caz, beneficiar și nu concurent. Primărița a pierdut procesul și la tribunal, astfel că n-a avut încotro și a anunțat Astra Vagoane ca fiind câștigătoarea licitației.

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane, se teme că primărița Bucureștiului va continua să uneltească și după sentința definitivă a instanței, ca să găsească o modalitate de redirecționare a contractului pentru tramvaie către prietenii turci

Valer Blidar, directorul societății române, se teme însă că Firea nu s-a potolit și va căuta orice subterfugiu pentru a redirecționa, până la urmă, contractul de 160 de milioane de euro tot către prietenii turci.

„Nu știu ce plângere penală i-a făcut doamna Firea lui Nicușor Dan, dar Astra pregătește o plângere penală pentru defăimarea imaginii societății și pentru daunele cauzate de afirmațiile mincinoase, inventate fără niciun temei pentru inducerea în eroare a opiniei publice și pentru așa-zise citate inventate din oferta Astra, prin care, de asemenea, aduce grave acuze firmei din Arad.

Apetitul doamnei Firea pentru firmele turcești nu este o noutate, presa scrie de câțiva ani despre asta, iar acuzațiile mincinoase la adresa noastră și laudele la adresa firmei turcești dovedesc și de data asta temeinicia acuzațiilor la adresa primarului general”, a comentat Valer Blidar, conform MainNews.ro.

 „Ne întrebăm ce mai inventează doamna Firea, doar-doar va găsi o posibilitate de redestinare a contractului către firma agreată, cu toate că tramvaiul fabricat de turci nu poate circula în București“

Managerul de la Astra Arad o suspectează pe primărița Bucureștiului că pune la cale noi ticăloșii: „Ne întrebăm ce mai inventează doamna Firea, doar-doar va găsi o posibilitate de redestinare a contractului către firma agreată, cu toate că tramvaiul fabricat de turci nu poate circula în București.

Vedem însă cu câtă grijă doamna primar evită să pronunțe expresia <tramvaiul fabricat>, folosind în toate intervențiile sale noțiunea de <tramvaiul ofertat> și asta pentru că a fost ofertat un tramvai copie aproape fidelă după tramvaiul Astra, adică un prototip, deși caietul de sarcini interzice asta.

Turcii nu au fabricat niciodată un tramvai conform și nici nu au omologare. De fapt, aceștia au avut bunul simț și nu ne-au contrazis, ei nu au contestat Decizia CNSC și nici nu s-au prezentat la proces, în schimb s-a judecat cu noi PMB, adică instituția care trebuia să fie arbitru. De ce oare?“.

 În 2016, Firea și consultanții săi israelieni au câștigat Primăria cu sloganul “mândri că suntem români”. Apoi a trucat licitațiile ca să trimită contracte de sute de milioane de euro către firmele turcești

În 2016, împreună cu consultanții săi israelieni, Gabriela Firea și-a axat campania electorală pe mesaje naționaliste, vânzându-le bucureștenilor care stăteau să o asculte sloganul „Mândri că suntem români”. A umplut Bucureștiul cu panouri electorale în care era îmbrăcată în ie sau în care erau prezentate holde de grâne (ulterior, s-a demonstrat că pozele erau din Belarus).

2016: Gabriela Firea și expertul israelian Moshe Klughaft le livrează bucureștenilor sloganul campaniei electorale, „mândri că suntem români”. FOTO: Jerusalem Post

Numai că, după ce a venit la Primărie, Gabriela Firea a direcționat toate contractele – în valoare de sute de milioane de euro – către firmele turcești. Cel pentru autobuze a fost scandalos, pentru că s-au cumpărat mașini cu motor Diesel, pe motorină, tehnologie deja depășită și la care Occidentul a renunțat pentru transportul în comun. Autobuzele turcești nu vor putea fi folosite foarte mulți ani, pentru că Uniunea Europeană se pregătește să interzică motoarele Diesel din cauza poluării.

Contractul pentru troleibuze a fost semnat astă-primăvară de Firea tot cu niște turci care au prezentat la licitație prototipul unui autobuz electric! Firmele desemnate câștigătoare n-au produs niciodată troleibuze electrice de serie. Concurenții din Polonia, indignați de situație, au contestat licitația.

Contractul pentru tramvaie a fost trimis de Firea, inițial, tot la turci, dar românii de la Astra Vagoane nu s-au lăsat, au contestat și au câștigat pe linie, la toate forurile și instanțele care au judecat cazul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan mai are avans 2,5% în fața Gabrielei Firea. Traian Băsescu rupe 9% de la candidatul PNL & USR-PLUS

Cele 33 de capete ale „Caracatiței Firea”. Harta cumetriilor din Primăria Capitalei: nași, fini, rude, vecini, tovarăși de afaceri. PSD-iști plătiți regește din bani publici

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

4 COMENTARII

  1. […] Astra Arad o bagă în penal pe Gabriela Firea, care a măsluit în favoarea turcilor licitația pentru tramvaie from Romania Astra Arad o bagă în penal pe Gabriela Firea, care a măsluit în favoarea turcilor licitația pentru tramvaie from Romania Astra Arad o bagă în penal pe Gabriela Firea, care a măsluit în favoarea turcilor licitația pen… […]

  2. Poate sa faca si 100 de manevre, nu mai are timp sa misculeze nimic pentru a directiona contractul de tramvaie catre turci, pentru ca mai sta la primaria Bucurestiului pana saptamana viitoare, va fi aruncata de-acolo la alegeri ca o masea putreda pana-n nerv!

  3. Este una dintre cele mai mizerabile ticalosii.
    Dupa ce banda de mafioti, printre care si niste insi propusi de ea pt consiliul capitalei, au declarat industria romaneasca fier vechi, cand printr-un miracol ceva mai supravietuieste, Furea prefera sa o sufoce, ca sa-i avantajeze pe turci.
    Oare de ce?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here