Orban: “Ăștia sunt demenți! Au băgat România în faliment!” Premierul, disperat după ce PSD a dinamitat bugetul țării

1
7255
Ludovic Orban, presedinte PNL

Vestea că PSD a aruncat în aer bugetul țării, angajând – în doar câteva ore – cheltuieli de 65 de miliarde de lei, l-a prins pe premierul Ludovic Orban la un eveniment electoral în Argeș, moment în care liberalul a avut aproape o cădere nervoasă. Lovitura e cumplită, pentru că social-democrații au mărit dintr-un foc, în plină pandemie, deficitul României cu 6,5% din PIB, impactul fiind devastator pentru întreaga economie.

Prim-ministrul a explodat, la aflarea veștii: “Astăzi, PSD, în două ore, a băgat România în faliment! În comisiile de buget-finanțe, o majoritate PSD de 20 de oameni, care sunt aflați în delir, a generat cheltuieli de 6,3% din PIB prin amendamentele depuse la rectificarea bugetului. Și, în același timp, la propunerea marelui finanțist Orlando, a votat un alt amendament, prin care România nu se mai poate împrumuta, pentru că au redus de la 47% la 40% din PIB nivelul maxim al datoriei publice!“.

Ziaristii.com a scris pe larg AICI și AICI despre circumstanțele în care PSD a dat, miercuri, o lovitură devastatoare României, angajând cheltuieli de zeci de miliarde pe care țara nu și le poate permite.

“România n-are nevoie de dușmani externi, pentru că are cel mai periculos dușman, care este PSD

Orban a continuat, siderat:

  • “Ăștia sunt demenți! Dacă nu se trezește Parlamentul și nu blochează acest raport de-a dreptul imbecil, care este împotriva României, România riscă să fie retrogradată de toate agențiile de rating, să nu mai aibă capacitate să facă față plăților.”
  • „Ne vom lupta să nu fie adoptat raportul în plen. Le mulțumesc partenerilor din USR-PLUS, PMP, UDMR, grupul minorităților, care nu au participat la acest masacru al finanțelor publice românești care s-a petrecut azi în Comisia de Buget.”
  • „Vom solicita retrimiterea la comisie, pentru refacerea raportului. În cazul în care va fi adoptat, îl vom ataca la CCR și vom modifica aceste prevederi.”
  • „România n-are nevoie de dușmani externi, pentru că are cel mai periculos dușman, care este PSD.”
  • „Vom folosi toate instrumentele constituționale și legale pe care le avem la dispoziție, inclusiv o nouă rectificare, ca să fiu foarte limpede.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

1 COMENTARIU

  1. De acord, domnule Orban pesedeii sunt așa cum i-ați caracterizat. Dar peneleii cum sunt? Ce au promis și ce au livrat acestui popor obidit? Și reamintesc: lista e lungă și nu ați livrat nimic. Și amintesc proverbul cu picioarele scurte ale minciunii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here