Protestul Covidioților „anti-botniță”. Regizorul Cristi Puiu și actrița Carmen Tănase, penibili încă o dată

4
10408
Un cetățean cu botniță (stânga) și o actriță fără mască (Carmen Tănase)

Câteva sute de persoane (între 400 și 500, după cele mai credibile estimări) s-au strâns sâmbătă după-amiază în Piața Universității, precum și în Piața Victoriei, să protesteze față de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Organizatorul protestului a fost un anume Pompiliu Diplan, promovat insistent de Radu Moraru pe Nașul TV. Amândoi sunt adepții teoriilor conspiraționiste despre pandemia Covid-19, pe care le răspândesc în mod iresponsabil.

Acest Diplan spunea că așteaptă cel puțin 10.000 de oameni în Piața Universității. A adunat sub 500, dar a declarat, caraghios, că au fost ba 6.000, ba 8.000…

Conform reglementărilor din starea de alertă, adunările publice (mitinguri, proteste etc.) sunt permise cu maximum 100 de participanți și cu respectarea unor măsuri anti-epidemie (purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri între cei prezenți). Nu s-a respectat nimic.

VIDEO: Mitingul Covidioților

Organizarea protestului a fost revendicată și de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), o fantomă ce promovează idei năstrușnice, de sorginte rusească. Agitatorul-șef al formațiunii, George Simion, acuză actuala guvernare de „represiune politică împotriva partidelor din afara Parlamentului”.

„Jos botnița! Jos MASCArada!”

Sloganurile, discursurile și declarațiile stupide, penibile, ridicole, caraghioase au dat protestului nota așteptată: anarhistă și irațională.

Printre protestatari și-au făcut apariția și „patrioți” în haine preoțești, călugărițe (rețetă tradițională rusească), dar și doi recidiviști ai acțiunilor Covidiote: regizorul Cristi Puiu și actrița Carmen Tănase.

Regizorul Cristi Puiu a avut o ieșire bezmetică luna trecută, pe scena TIFF de la Cluj-Napoca, ținând un discurs stupid împotriva măștii de protecție.

Actrița Carmen Tănase a etalat o retorică grețoasă, conspiraționistă, la începutul acestei luni, la Antena 3, unde a însăilat idei bolnave despre oculta mondială care vrea să ne omoare copiii.

Cristi Puiu, rătăcit în pandemie

Cei doi reprezentanți ai cinematografiei la „balul vampirilor” au savurat lozincile din Piața Universității: „Jos botnița!” și „Jos MASCArada!”. Cei prezenți au convenit că pandemia e „o păcăleală ca să ne fure libertatea”, că Covid-19 este „o gripă banală” și că școlile au devenit niște „lagăre”. Dovezile? Irefutabile: masca obligaoriei și separatoarele de plexiglas.

În cele câteva ore de protest, singurii care au purtat mască au fost jurnaliștii și jandarmii. O realitate care pe unii protestatari i-a enervat teribil; aceștia le-au adresat cuvinte grele purtătorilor de mască, hotărând irevocabil că ei sunt „trimișii lui Satan”.

Gândirea confuză, schizofrenică a celor prezenți s-a revelat și când a fost ținut un moment de reculegere pentru victimele Covidului – virusul care „nu există” sau e „o banală gripă”!

Vocea medicilor: „Mă șochează imaginile din Piață. E o lipsă de respect față de pacienți și de personalul medical”

Câțiva medici, chestionați de Digi 24, au avertizat că asemenea adunări ar putea genera focare de infecție, inclusiv în școli, din moment ce manifestanții și-au adus și copiii la protest.

„E inconștiență!”, a comentat medicul Radu Țincu.

„Persoanele de la miting nu s-au protejat, există riscul să plece contaminate de acolo. De acolo ar putea porni focare, care vor ajunge în școli sau care riscă să fie multiplicate în mijloacele de transport”, a spus și Ioana Stăncel, specialist în sănătate publică.

„Mă șochează imaginile, prezența celor din Piață. E o lipsă de respect față de pacienți și de personalul medical. Mi se pare o lipsă de responsabilitate frapantă. E ca atunci când mergi aberant cu mașina și când poți face rău și celor din jur”, și-a exprimat revolta Andreea Moldovan, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cele 33 de capete ale „Caracatiței Firea”. Harta cumetriilor din Primăria Capitalei: nași, fini, rude, vecini, tovarăși de afaceri. PSD-iști plătiți regește din bani publici

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

4 COMENTARII

 1. Si jandarmii ce-au facut, au stat ca idiotii si s-au uitat la ei, evident. Jandarmeria nu stie sa disperseze manifestatii decat atunci cand sunt impotriva psd-ului, ca pe 10 august. Fapta clara ce arata ca ordinarul de psd controleaza in continuare ministerul de interne, iar ministrul Vela e de paie!

 2. Dragă Grigore,

  Întîi că AUR n-a revendicat deloc protestul din Piața Universității, dimpotrivă, a explicat jurnaliștilor urechiști că sînt alți organizatori acolo. Dar răul era făcut, Agerpres a transmis eronat și restul oficinilor de informații în buclă au înghițit pe nemestecate, că e greu să faci presă, să verifici știrea din trei surse.

  Doi, AUR este o fantomă poate pentru unii care nu știu cum îi cheamă cu buletinul în mînă darămite ce vine peste ei. Altminteri, un partid care, în doar 10 luni de existență, a ajuns la 10.000 de membri, a depus candidaturi în aceste alegeri locale în 34 de județe, care are o activitate susținută numai din cotizațiile și donațiile membrilor, dar activitate care se vede, și face audiență de milioane de vizualizări la orice video pus pe Facebook, numai fantomatic nu e.

  Trei, ca să acuzi un om care de peste 10 ani acționează civic pentru reunificarea țării că e agent rus trebuie să fii ori imbecil, ori vîndut. Și, din cîte știu eu, nu ești nici una, nici alta. Mă gîndesc că singura posibilitate ar fi că ești manipulat.

  Patru, noi doi ne cunoaștem foarte bine și nu cred că ai vreun argument cît de mic să susții că sînt filorus sau filoputinist, ba dimpotrivă. În calitate de co-președinte al partidului, crezi că l-aș lăsa să o ia razna spre Rusia, dacă prin absurd ar fi cineva care să-l ghidoneze într-acolo? Și-atunic, revin: cine te îndeamnă să scrii minciunile astea?

  Știu că pe vremuri erai interesat de adevăr, de dreptate, de deontologie. Sau cel puțin impresia asta mi-ai făcut-o cîndva, cînd am lucrat împreună. Ce s-a întîmplat între timp? De ce îți bați joc de numele tău și de munca ta? Văd că în ultimii ani faci jocuri foarte ciudate. Deși probabil știi că e ușor tare să-ți pierzi credibiltatea și n-o mai recîștigi.

  Cu nedumerire și melancolie, te salut!

  Claudiu Târziu

 3. Văzând numărul mare de steaguri şi de corturi e evident că mişcarea(!?) e finanţată de undeva din exterior!
  Multele noastre servicii de informaţii ce păzesc? Nu ştiu să urmărească decât români?Să afle sursa finanţării şi dacă e ceea ce bănuiesc se cheamă „spionaj în favoarea unei puteri inamice” sau mai simplu „trădare de ţară ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here