Angajați de la Centrul Primiri Urgențe din Târgu Neamț au virusat calculatoarele cu filme pentru adulți, în vreme ce ambulanțele cu pacienți Covid așteptau la ușă! De „gardă” era șeful CPU, „pila” primarului PSD-ist Vasilică Harpa

0
850
Dr. Florin Apostoae, șeful Centrului Primiri Urgențe de la Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț

La Centrul de Primiri Urgențe (CPU) al Spitalului Orășenesc din Târgu Neamț, angajați care primesc spor de pandemie își lasă baltă cetățenii pentru a urmări filme deocheate. Povestea, relatată pentru publicația Mesagerul de Neamț chiar de un membru din Consiliul de Administrație al instituției, e una incredibilă.

Maria Vrânceanu, membru în Consiliul de Administrație al spitalului din Târgu Neamț, a descoperit întâmplător ce se petrecea în cadrul CPU, după ce a mers cu soțul ei la un consult.

„Pe 2 aprilie am mers cu soțul meu la CPU, pentru că a avut o problemă de sănătate, un fel de intoxicație. Asta se întâmpla în jurul orei 11. Am ajuns la Triaj și era destulă forfotă acolo, asistentele fiind prinse cu munca, dar am observat că ele își alocă mult timp pentru completat hârtii, ceea ce nu e normal. Se pierdea mult timp care ar trebui folosit în interesul pacientului”, își începe ea mărturisirea.

„Viruși care au apărut ca urmare a faptului că în noaptea precedentă s-a intrat pe site-uri cu filme și lucruri pe care nu le pot spune aici. Afară erau și două ambulanțe cu suspecți Covid”

Oficialul Spitalului Orășenesc din Târgu Neamț a aflat ulterior că întregul sistem IT s-a blocat din cauza unor viruși informatici, descoperiți într-un calculator de la CPU.

Maria Vrânceanu

Maria Vrânceanu: „La un moment dat s-a blocat tot Triajul. Și nu știam ce se întâmplă. Așa că, fiind și membru în Consiliul de Administrație al spitalului, m-am interesat care e cauza blocajului activității în CPU. După ce l-am sunat pe domnul inginer Cebere, care se ocupă de sistemul IT din spital, am aflat că s-a blocat calculatorul. Fără calculator, la CPU nu poți face nimic, pentru că sunt proceduri de introducere a fiecărui pacient de către registrator în baza de date. Am întrebat de unde provine problema și, spre surprinderea mea, am aflat că în noaptea precedentă s-a descoperit de către inginerul IT că respectivul calculator de la Triaj se blocase din cauza unor viruși”.

Tot Maria Vrânceanu dezvăluie de ce n-a mai funcționat aparatura de la CPU: „Viruși care au apărut ca urmare a faptului că în noaptea precedentă s-a intrat pe site-uri cu filme și lucruri pe care nu le pot spune aici. Ceea ce este anormal și mi se pare de neacceptat. Nu vă mai spun că afară erau și două ambulanțe cu pacienți în ele, cu suspecți Covid”.

Directorul spitalului: „Noi am încercat să dăm posibilitatea angajaților CPU să-și facă pregătirea profesională online, dar probabil s-au relaxat și au accesat site-uri care nu țin de partea medicală și de fișa postului. Au fost accesate site-uri cu filme”

Directorul spitalului, dr. Alexandru Pătrașcu, a confirmat spusele Mariei Vrânceanu, demarând o anchetă internă pentru elucidarea situației și pentru stabilirea vinovaților.

Dr. Alexandru Pătrașcu: „La ultima ședință a Consiliului de Administrație, doamna Maria Vrînceanu a semnalat un incident care a avut loc în noaptea de 1 spre 2 aprilie la CPU. Ni s-a adus la cunoștință despre niște disfuncționalități la nivelul registraturii de la CPU, pe partea de calculatoare. Responsabilul de la serviciul care se ocupă de partea de IT a constatat că acel calculator de la Triaj din CPU s-a blocat din cauză că au fost accesate anumite site-uri ce a dus la virusarea calculatorului. Noi am încercat să dăm posibilitatea angajaților CPU să-și facă pregătirea profesională online, dar probabil s-au relaxat și au accesat site-uri care nu țin de partea medicală și de fișa postului. Au fost accesate site-uri cu filme. Acum accesul este restricționat și cei de la CPU au fost înștiințați că pot accesa telefoanele personale de pe rețeaua WI-FI a spitalului. O să facem o anchetă internă pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete”.

Din informațiile obținute de „Mesagerul de Neamț”, ar fi vorba despre filme interzise minorilor, precum și despre unele dedicate artelor marțiale.

„Dacă am glumi, explicația cea mai probabilă, după finalizarea anchetei interne, va fi că filmele cu Bruce Lee au fost vizionate pentru a învăța mișcări rapide și sigure în timpul intervențiilor. Site-urile pentru adulți îi învață pe cei care le-au vizionat ultimele noutăți în privința anatomiei și cum poți obține satisfacția profesională supremă când intervii asupra unui pacient. Dacă vizionarea s-a făcut de către mai multe persoane în același timp, putem vorbi chiar despre o lecție practică”, glumesc amar jurnaliștii.

Dr. Alexandru Pătrașcu, directorul spitalului din Târgu Neamț

În acea noapte, de gardă era chiar șeful CPU, acuzat anul trecut că i-ar fi făcut avansuri sexuale unei voluntare pentru a o angaja

În acea noapte de pomină, de gardă era chiar șeful Centrului Primiri Urgențe de la Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț, dr. Florin Apostoae. Adică, acel medic care fusese acuzat de o voluntară, în urmă cu un an, că i-a făcut avansuri sexuale pentru a o angaja și că i-ar fi cerut, pe deasupra, și 10.000 de euro.

„Indiferent de rezultatul anchetei interne, există o problemă serioasă în Spitalul din Târgu Neamț. Nu putem arăta pe nimeni cu degetul, dar în condițiile în care oamenii de aici sunt foarte bine plătiți, pe măsura muncii, se cere din partea lor responsabilitate și seriozitate. Mai ales că în noaptea când s-au vizionat filmele respective, de gardă era chiar șeful Centrului, dr. Florin Apostoae, un om (re)cunoscut pentru intransigența sa când venea vorba despre angajați. Ancheta internă ar trebui să se rezume la o singură întrebare: «D-le doctor Apostoae, cine este personajul care s-a distrat în noaptea respectivă cu filme pentru adulți și cu cele cu bătaie?». În urma răspunsului, personajul să fie trimis la cinematograf pe banii lui și desfăcut contractul de muncă. Indiferent cine ar fi acesta. Suntem convinși că dl Florin Apostoae va face asta, fie și numai pentru că încasează un venit net de peste 15.000 de lei lunar și asta obligă să dea exemplu de intransigență. Iar dr. Patrașcu, în calitate de manager, să fie de acord cu măsura propusă de fostul director al spitalului, iar Consiliul de Administrație să ia act de sancțiune”, subliniază jurnaliștii de la Mesagerul de Neamț.

„Pila” primarului Daniel Vasilică Harpa (PSD) luase nota 4,50 la concurs

Dr. Florin Apostoae (acum șeful CPU Târgu Neamț) era privit ca un dictator absolut de către angajații săi, în perioada în care deținuse funcția de manager al spitalului. Una dintre asistente divulgase escrocheriile făcute de acesta, într-un memoriu trimis și la Ministerul Sănătății. Cazul a fost ilustrat pe larg la acea vreme de ziarul Libertatea: angajări pe pile, favoritisme (și-a tratat soția „preventiv” de coronavirus), pontaje preferințiale pentru el și apropiații săi (chiar și peste 24 de ore pe zi!), consultații fictive pentru pacienți trimiși direct la Piatra Neamț.

Potrivit unei salariate din cadrul instituției, Apostoae a devenit manager cu nota 4,50, după ce contracandidatul lui, care obținuse nota 9,60 la proba de concurs, a fost descalificat la proiectul de management. Asta, pentru că Apostoae e bine înfipt în sistem, fiind unul dintre apropiații PSD-istului Daniel Vasilică Harpa, care a câștigat un nou mandat de primar al orașului Târgu Neamț sub sigla „Alianței pentru Târgu Neamț”.

Mai mult, edilul, prieten la cataramă cu Ionel Arsene (președintele Consiliului Județean Neamț), ar fi încercat s-o determine pe asistentă să renunțe la plângerea formulată împotriva lui Apostoae. „Primarul are legături puternice cu sănătatea pe județ: soția sa, Nadia Harpa, a fost șefa CAS Neamț până ieri, când a fost înlăturată. Nu este clar dacă femeia a acceptat, însă plângerile sale au rămas în picioare”, se preciza în ediția din 21 mai 2020 a ziarului Libertatea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Discuțiile despre transformarea „Foișor”-ului în spital Covid durau de 3 săptămâni, dar managerul Stoica s-a opus cu înverșunare până în ultima secundă

* Trei greșeli majore ale lui Vlad Voiculescu la evacuarea Spitalului Foișor

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here