Urmează invazia? Rusia a masat 40.000 de militari la granița estică a Ucrainei și 40.000 în Crimeea. Putin nu-i mai răspunde omologului ucrainean

2
6119
Trenuri cu trupe și blindate sunt trimise non-stop de Rusia spre granița ucraineană

Temerile și avertismentele exprimate în ultimele săptămâni de întreaga comunitate internațională sunt tot mai aproape de o confirmare tragică: Rusia pare să-și fi finalizat pregătirile pentru invazia Ucrainei. În acest moment, rușii au masat 40.000 de militari la granița din Est a statului vecin și alți 40.000 în Peninsula Crimeea, pe care au ocupat-o în 2014 și care legal aparține tot Ucrainei. Sunt cele mai mari forțe aduse după 2014.

Apelurile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a încercat să-l contacteze pe omologul său rus Vladimir Putin, au fost în van, cel dintâi nemaiprimind niciun răspuns, scrie Reuters.

Iulia Mendel, purtătoarea de cuvânt a lui Zelenski, a declarat luni că e Rusia a masat 80.000 de soldați la frontierele Ucrainei și în Crimeea. Zelenski urmează să plece la Paris, pentru a discuta cu oficiali europeni și internaționali despre ultimele acțiuni ale Rusiei, care a comandat escaladarea ostilităților din partea separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

Experții internaționali au avertizat de ceva vreme că situația politică, socială și economică din Rusia este foarte tensionată și că e de așteptat ca Putin să caute un conflict armat, ca supapă și modalitate de a distrage atenția.

Vinerea trecută, dictatorul rus a acuzat Ucraina de “acțiuni provocatoare periculoase” în regiunea Donbass, desi tocmai rușii sunt cei care ocupă acest teritoriu, prin miliții separatiste și trupe deghizate (celebrii “omuleți verzi”).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trei greșeli majore ale lui Vlad Voiculescu la evacuarea Spitalului Foișor

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

2 COMENTARII

  1. Tante Merkel,ce faci?Prietenul dumitale,herr putin,merita atentia pe care i-ai acordat-o necontenit ??Sa ne mai incredem in nemti,cand in fata spun una ,dar in culise isi vad de interesele lor meschine,cum au facut-o dintotdeauna in istorie???Noroc cu neamtul nostru ,ca e pro american 100%,altfel ne lua al cu coarne si coada de balaur demult!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.