Trei firme de transport internațional, prinse că vindeau sute de teste Covid fals negative, pe ruta Turcia. Prețul: 50 de lei testul fals

0
711

Anchetatorii desfășoară luni percheziții la 3 firme de transport internațional de călători care le livrau clienților pe ruta Turcia și un test Covid fals, care atesta că aceștia nu sunt infectați, scrie Antena3.ro.

Cele 3 firme percepeau în plus, pe lângă prețul biletului, și 50 de lei pentru testul Covid fals negativ. Procurorii și polițiștii au descoperit până acum sute de astfel de cazuri, dar dimensiunile escrocheriei sunt încă necunoscute.

Există suspiciuni că, de fapt, ar putea fi vorba și de peste 1.000 de persoane care au fraudat astfel legislația națională și internațională privind combaterea epidemiei.

Nu se știe câți dintre cei care și-au cumpărat testele false erau, de fapt, infectați și au mers pe autocar, iar mai apoi prin orașele turcești, bolnavi de Covid.

Fals material în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals

Ancheta a plecat de la sesizarea vameșilor din Vama Giurgiu, care au descoperit că nu erau recunoscute de sistem codurile de bare de pe certificatele prezentate la graniță.

Perchezițiile s-au făcut la Autogara Filaret, de unde pleacă autocarele spre Turcia.

IPJ Giurgiu, care acționează în acest caz împreună cu jandarmii și cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, a anunțat: “În dimineața zilei de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Vlad Țepeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare  5 mandate de percheziție domiciliară la sediile și punctele de lucru a 3 societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, constând în aceea că administratorii societăților comerciale au pus la dispoziția călătorilor teste COVID- 19 care atestă faptul că aceștia nu sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2, teste care în realitate nu au fost efectuate“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trei greșeli majore ale lui Vlad Voiculescu la evacuarea Spitalului Foișor

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here