sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMass-mediaAndreea Berecleanu, tăioasă cu Antenele: "Nicăieri în lume nu s-a făcut un...

Andreea Berecleanu, tăioasă cu Antenele: „Nicăieri în lume nu s-a făcut un teledon. Firmele să doneze, dar în tăcere!”

-

Teledonul grupului de presă Intact a fost criticat tăios de Andreea Berecleanu, cea care s-a despărțit luna trecută de știrile Antenei 1 („Observator”).

Duminică, la ora 16.19, în plin teledon (prezentat de Alessandra Stoicescu, Dan Negru, Mihai Gâdea și Mihai Morar), Andreea Berecleanu a postat pe profilul său de Facebook un text necruțător, pe un ton civilizat.

Chiar dacă a precizat că postarea ei „nu are nimic subiectiv în ea”, e clar că Andreea Berecleanu a fost influențată și de maimuțărelile de pe ecran ale celei care i-a succedat la pupitrul „Obsevatorului”, Alessandra Stoicescu.

Luna trecută, Andreea Berecleanu scria cu dispreț despre „o fostă colegă” (Alessandra Stoicescu), fără a-i pomeni numele: „Ieri, un site a scris că aș fi primit un SMS de la o fostă colegă. Nu numai că nu am primit acel SMS, ca atare nici nu am avut cui să răspund, dar nici nu-mi doream să-l primesc.”.

- Advertisement -

Acum, Andreea Berecleanu pune în discuție moralitatea unei acțiuni de strângere de bani cu strigături ca la nunțile de pe vremuri, așa cum a fost teledonul Antenelor. Mai ales când banii vin de la oameni săraci.

„Nicăieri în această lume nu s-a făcut un teledon”, a constatat Andreea. „E de înțeles ca firmele să doneze, dar ÎN TĂCERE! (…) De ce trebuie expunere pentru așa ceva?”, punctează fosta prezentatoare a „Observatorului”.

Mesajul integral al Andreei Berecleanu

„Tot citesc de cel puțin o lună tot ce e legat de coronavirus și reacția altor țări raportată la această pandemie. Avem prieteni peste tot în lume, atât eu cât și soțul meu. În plus, indirect, prin grupurile de specialiști pe chirurgie plastică, aflu diverse informații medicale și studii pe această temă.

- Advertisement -

Am discutat și cu vărul meu, dr. Cătălin Badiu, chirurg cardiovascular, întors în România de mulți ani, având o bogată experiență profesională în Germania. Știu cum merg acolo lucrurile, știu care este sistemul medical. Noi suntem încă departe, deși medicii români fac peste puteri ce pot.

Informații primesc de pretutindeni, de pe toate continentele, de la prieteni, ca mulți dintre voi. Oamenii sunt năpăstuiți, sunt neputincioși, mulți își duc existența de la o lună la alta și chiar de la o zi la alta. Situația este dramatică peste tot.

Și totuși, nicăieri în această lume nu s-a făcut un teledon. Oare, de ce? Sigur că nu îți bagă nimeni cu forța mâna în buzunar, dar acum e sfâșietor să ceri de la un popor care NU ARE DE UNDE! Un popor care S-A SACRIFICAT DESTUL! De peste 80 de ani! S-au sacrificat părinții și bunicii noștri, acum se sacrifică aceste generații.

E de înțeles ca firmele să doneze, dar ÎN TĂCERE! Sau persoanele care au putere financiară. Avem prieteni care au făcut deja asta, avem oameni din familie care au știut drumul atunci când au avut de făcut o donație! De ce trebuie expunere pentru așa ceva?

Sper ca tot ajutorul să fie REAL pentru cei care au nevoie și sper ca medicii aflați în prima linie să-l primească!

Vreau să știți un singur lucru. Această postare nu are nimic subiectiv în ea. Au existat multe momente în care am prezentat și realizat teledoane, dar pentru cazuri izolate, pentru români sinistrați, pentru zone din țară afectate de calamități. Așadar, cei care au donat atunci nu erau în situația respectivă, își permiteau să facă un gest nobil.

Uniunea acestui popor stă și în solidaritatea față de cei care nu sunt bolnavi, dar stau acasă uitându-se la un frigider gol! Sau la cei care încă muncesc pentru că nu au nicio economie și trebuie să-și întrețină familia. Cei care trebuie să facă ceva sunt cei de la conducerea țării, de acum și dintotdeauna!

P. S. 1 Acest text nu e despre trustul Intact, așa cum mulți comentează, este despre români!

P. S. 2 Vă rog să citiți articolul din «Der Spiegel». Drager, firma nr. 1 în producția de ventilatoare, nu are cum să facă față numărului imens de comenzi…”

https://www.spiegel.de/international/germany/german-ventilator-manufacturer-absolutely-mission-impossible-a-549d1e18-8c21-45f1-846f-cf5ca254b008?fbclid=IwAR3WYDQe09SVGIhzSRzjUraN9o0W9_WOeyB_xfOg1pxJWVt1PX0WnRNAYnk

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -