JURNAL DE FRONT (luni). Intrarea în scenariul 4 s-a amânat până mâine. Bilanțul de azi: 1.952 de infectați, 44 de morți

3
1512

Cele 192 de noi cazuri de infectări cu coronavirus au dus totalul la 1.952, cu 48 mai puțin decât cele 2.000 de cazuri care vor consfinți trecerea la scenariul 4 (ultimul). Această nouă fază a pandemiei va fi atinsă mâine, când vor fi luate noi măsuri de încetinire a răspândirii virusului.

Până luni la ora 13.00, numărul persoanelor decedate a urcat la 44.

Crește vertiginos numărul românilor sancționați pentru că nu repectă regulile carantinei sau pe cele ale izolării. Doar în ultimele 24 de ore au fost amendate 10.092 de persoane, cu suma totală de 16.048.902 lei, și au fost deschise 12 dosare penale.

BULETIN DE PRESĂ — Grupul de Comunicare Strategică

Luni, 30 martie 2020, ora 13.00

🔴Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

🔴Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj).

🔴Totodată, până acum, 44 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Ialomița și Satu Mare, au decedat.

🔴De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică (duminică, 29 martie, ora 13.00 – n. red.), au fost înregistrate alte 192 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani.

🔴La ATI (Anestezie Terapie Intensivă – n. red.), în acest moment, sunt internați 53 de pacienți, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

🔴Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.464 de persoane.

🔴Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

🔴Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 23.103 de teste, din care peste 1.500 în unități medicale private.

🔴De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 981 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

🔴De asemenea, 30 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate; pentru acestea a fost dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

🔴De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 12 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352, alin. 1 Cod Penal.

🔴Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 1.273 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

🔴Polițiștii au depistat, în ultimele 24 de ore, 10.092 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.048.902 lei.

🔴În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 86 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 12 în Franța, 6 în Germania, 6 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia și SUA.

🔴De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 16 cetățeni români aflați în străinătate (9 în Italia, 4 în Franța, unul în Germania, unul în Spania și unul în Marea Britanie) au decedat.

🔴În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.009 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.912 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

🔴Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

🔴De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Situația privind infectarea cu virusul COVID-19 la nivel european și global:

Până la data de 29 martie 2020, au fost raportate 331.122 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

3 COMENTARII

 1. Sunt curios câți bani au intrat în visteria țării ,din amenzile date… după ce va trece pandemia , guvernul va șterge toate acestea din motive de caritate…nu?…vin alegerile…. acum de numărul real al morților ….sunt mult mai mulți în realitate….sau mai puțini!!!… nimeni nu știe,.. că au murit de gripă,de infarct,. ..tot aia e…mortul este mort.. problema ce facem cu viii ,?..

 2. Suntem de mult in scenariul 4 pentru ca guvernul si autoritatile impotente, pline de prosti si mafioti nu au testat populatia.
  Am luat azi, asa cu distanta sociala cu tot, pulsul strazii si oamenii au inceput sa isi piarda rabdarea cu presedintele las si mai ales cu liberalii care se dovedesc a fi exact la fel de prosti si ticalosi ca pesedistii si rupti de realitate ca useristii. Sub un guvern liberal, firmele pesedistilor nenorociti prospera!
  Oamenii din rural sunt abandonati, cei care nu au bataia de joc ajutor social pentru ca nu au vrut sa fie presurile primarilor si care nu mai pot lucra cu ziua au fost lasati sa moara de foame cu familiile lor.
  Batranii satelor sunt lasati sa moara tot de foame in singuratate, chiar si cei cu pensii bune, nu mai pot interactiona cu cei tineri, nu mai pot face muncile agricole cu acestia. Nu toata lumea din zona rurala are pamant sa intretina pasari si animale, iar si putinul teren pe care il au nu a putut fi folosit inca din cauza vremii pentru legume.
  Mai mult au aparut speculantii si profitorii, povestea un domn ca parintilor lui de la tara li s-a cerut sa plateasca de 10 ori mai mult semanarea porumbului fata de anul trecut de catre un posesor de utilaje agricole! Ministrul agriculturii ce face, s-a imbatat cu propria prostie?!
  Daca guvernul liberal plin de prosti mai doarme pe el, ajutand doar somerii bogatelor multinationale si uitand de 44% din populatia rurala va fi dat jos de o rascoala cu furci chiar in timp de stare de urgenta! In Romania mocneste o nemultumire care este mult mai adanca decat nervozitatea cauzata de izolare si stare de urgenta si ea este din cauza prostilor din conducerea tarii depasiti de situatie!

 3. Numai comentatori destepti,pe aici! Bai,pesedisti imputiti,dupa ce ca v-ati pus oamenii peste tot la conducerea spitalelor si directiilor de sanatate,care dau acum bir cu fugitii,mai aveti tupeu sa urlati ?CINE S-A OCUPAT DE SANATATE PANA ACUM 5 LUNI,NU VOI,HOTILOR? CU ASTA NE-A CADORISIT GUVERNARILE PESEDISTE PONTA SI DRAGNEA IN ULTIMII ANI: CU MEDICI SPAGARI,SPITALE NEUTILATE ,PLINE DE MICROBI ,CA BANII MERGEAU DIRECT IN CONTURILE PRIMARILOR SI BARONILOR VOSTRI! TOTI CARE SE INTERNAU IN SPITALELE PASTORITE DE SPAGARII BEURAN SI PINTEA ,SE UMPLEAU DE BOLI INTRASPITALICESTI! MAI AVETI TUPEU SA RAGETI PE AICI?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here