O femeie și-a omorât două fetițe încercând să le scape de păduchi. Le-a dat pe cap cu insecticid pentru oi!

2
2501
Ungra se află aproape de Rupea și de drumul național Brașov - Sighișoara

Imensă tragedie, sâmbătă, în comuna Ungra din județul Brașov! O localnică, Bianca Șomu, și-a băgat în spital toată familia, otrăvind-o cu tomoxan, un insecticid folosit pentru deparazitarea externă a oilor. Femeia le-a dat pe cap cu tomoxan celor trei fetițe ale sale (de 7, 8 și 9 ani), precum și ei înseși, dar și mamei sale. Intenția a fost de a scăpa cu toții de păduchi. Două fetițe au murit, cea de-a treia e în stare gravă la spital.

Trei copii și doi adulți din aceeași familie din comuna Ungra, județul Brașov, s-au intoxicat cu tomoxan, o substanță antiparazitară folosită la oi. Copiii au intrat în stop cardio-respirator.

Două echipaje SMURD şi două ale Serviciului de Ambulanţă s-au deplasat e urgență în comuna Ungra. Cele trei fetițe au fost găsite în stare de inconștiență.

Două dintre fetiţe, cele în vârstă de 7 şi de 9 ani, au murit. Ele nu au răspuns manevrelor de resuscitare.

Fetița de 8 ani, mama și bunica ei se află internate în spital, în stare gravă.

Fetița de 8 ani a fost dusă de ambulanța SMURD la spitalul din Rupea (aflat la 7 kilometri distanță), de unde ulterior, dată fiind gravitatea situației, a fost preluată de un elicopter și transferată la Spitalul Județean din Târgu Mureș.

Mama și bunica copiilor prezintau și ele simptome de intoxicație, dar erau conștiente. Mama a fost transportată la spitalul din Rupea, iar bunica i s-a acordat asistență medicală la fața locului.

„Din păcate, copiii în varstă de aproximativ 7 ani și 9 ani, de sex feminin, nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Cei doi copii au fost declaraţi decedaţi. Mama copilului a fost transportată la Spitalul Rupea. Bunica copilului este în stare gravă și i se acordă asistență medicală la fața locului”, a transmis ISU Brașov.

Primarul din Ungra: „Tomoxan este o substanţă foarte periculoasă”

Silviu Șchiopu (PNL), primarul comunei Ungra, a precizat la Antena 3 cum au fost intoxicați copiii.

  • „Şomu Bianca, mama celor trei minore, le-a spălat pe cap cu substanţa tomoxan, crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap, iar tomoxan este o substanţă destul de toxică… şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat.”
  • „Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea.”
  • „Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomoxan este pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni.”

O comună mică, aproape de Rupea

Ungra este o comună mică, de aproape 2.000 de locuitori, situată în partea de nord a județului Brașov, la 9 km de orașul Rupea și la 62 km de municipiul Brașov.

Ungra este așezată pe malul drept al Oltului, nu departe de confluența acestuia cu pâraiele Homorod și Valea Dăișoarei, la 3 km de Drumul Național 13, Brașov – Sighișoara, în zona denumită Țara Rupei.

Localitatea este locuită din antichitate. La Ungra se află ruinele unui castru roman, iar documente istorice atestă așezarea primilor coliniști sași, aici, în jurul anului 1100.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Misterele atacului mafiot la Arad. Ioan Crișan creștea somn african și crocodili în 22 de bazine încălzite cu apă termală

* Moartea lui Ioan Crișan – Principala pistă pe care merg anchetatorii. Primul cerc de suspecți în atacul mafiot de la Arad

* Cine este Ioan Crișan, arădeanul aruncat în aer cu mașină cu tot. Afacerile care i-ar fi putut aduce moartea

* VIDEO. Momentul în care mașina lui Ioan Crișan e aruncată în aer. Bombă puternică, precum cele folosite de mafioții italieni

* George Simion – acțiuni de aurolac politic, împotriva Constituției. Vrea „suspendarea președintelui Iohannis printr-un referendum național”, deși suspendarea o poate face doar Parlamentul! Prin „referendum național” se decide demiterea, nu suspendarea!

* Primăriile lui Negoiță și Piedone au blocat demolarea chioșcurilor ilegale de la metrou ale baronului Rădoi, în sectoarele 3 și 5

* Cadou la „aniversarea” a doi ani de pușcărie: Liviu Dragnea mai rămâne după gratii cel puțin trei luni! Până la 27 august nu mai are voie să depună cerere de eliberare

* Adrian Năstase recunoaște că doi securiști grei l-au sfătuit să-l aducă pe Cozmin Gușă în PSD: generalul Iulian Vlad și turnătorul Dan Voiculescu

* Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

* Dacă vrei Liga Campionilor, ia-ți antrenor german! Formidabila ștafetă Klopp – Flick – Tuchel. Chelsea e noua regină a Europei

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.