Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

1
1928
Giovanni Brusca

Șoc, frustrare și furie în Italia! Giovanni Brusca (64 de ani), condamnat pentru asasinarea în 1992 a celebrului judecător sicilian antimafia Giovanni Falcone, a fost eliberat din închisoare „pentru bună purtare”, după 25 de ani de detenție. Decizia justiției italiene provoacă emoţie şi neînţelegere în Italia, relatează Agenția France Presse (AFP), citată de News.ro.

Eliberarea anticipată a lui Giovanni Brusca, luni, a provocat un şoc în Italia, iar vestea se află pe prima pagină a tuturor ziarelor de marți.

Giovanni Brusca a fost întemnițat în închisoarea Rebibbia din Roma, unde a beneficiat de un raport de bună purtare. În cei 25 de ani de detenţie, el a acceptat să colaboreze cu autorităţile.

Brusca va rămâne în libertate supravegheată timp de 4 ani.

„Este o veste care îmi face rău”

Giovanni Brusca este cel care, în 1992, a acţionat telecomanda care a detonat bomba plasată sub asfalt, la trecerea maşinii judecătorului, în apropiere de Palermo. Cumplita explozie i-a ucis pe Giovanni Falcone, pe soţia sa şi trei gărzi de corp (polițiști).

„Eliberarea lui Brusca, cel mai crud boss”, titrează cotidianul La Republicca.

„Este o veste care îmi face rău, dar asta este legea, o lege vrută de către fratele meu şi care trebuie respectată”, a reacţionat Maria, sora judecătorului Giovanni Falcone, citată de același ziar.

Tina Montinaro, văduva uneia dintre gărzile de corp, se declară indignată: „După 29 de ani nu ştim încă adevărul. (…) Omul care mi-a distrus familia este liber”.

Rosaria Costa, văduva altui poliţist ucis în 1992, a declarat pentru denunţă, Corriere della Sera: „El (Brusca – n. red.) a colaborat cu justiţia numai pentru a profita. Nu a fost o alegere personală intimă”.

A răpit, strangulat și dizolvat în acid un copil de 11 ani

Giovanni Brusca a fost arestat pe 20 mai 1996, la 4 ani după asasinarea judecătorului Falcone.

Giovanni Falcone

În detenție, Brusca a acceptat să colaboreze cu justiţia şi să depună mărturie în numeroase procese.

Giovanni Brusca a fost unul dintre cei mai apropiați colaboratori al crudului Toto Riina, capul mafiei siciliene Cosa Nostra.

Brusca, un „boss” sângeros, a recunoscut că a participat la peste 100 de asasinate, scrie Reuters.

El l-a răpit în 1983 pe micuțul Giuseppe Di Matteo, fiul în vârstă de 11 ani al unui colaborator al justiției. Tatăl lui Giuseppe Di Matteo era considerat de mafioți un „turnător”. Drept răzbunare, Giovanni Brusca l-a răpit pe copilul acestuia, l-a strangulat, iar cadavrul i l-a dizolvat în acid.

„O bestie sălbatică”

Federico Cafiero De Raho, procurorul naţional antimafia, a declarat pentru Reuters: „Indiferent ce putem crede despre atrocităţile pe care le-acomis la acea vreme, el a colaborat. (…) Să nu uităm că a furnizat informaţii despre atentate produse atât în Sicilia, cât şi în restul Italiei. Este evident că judecătorii au considerat că este vorba despre o pedeapsă cu închisoarea adecvată”.

Printre liderii politici, de la dreapta la stânga, eliberarea lui Brusca a provocat critici tăioase.

Enrico Letta, liderul Partidului Democrat (PD), de centru-stânga,  a catalogat decizia justiției drept „un pumn în stomac care te lasă mut. Ne întrebăm cum este posibil”.

Matteo Salvini, liderul Ligii Nord, de extremă dreapta: „O persoană care a comis aceste fapte, care a dizolvat un copil în acid, care l-a ucis pe Falcone, este în opinia mea o bestie sălbatică şi nu poate ieşi din închisoare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sergiu Toader, din Noua Zeelandă, despre „Tolontan și «caracatiţele» lui necâştigătoare”. O bijuterie stilistică, o reparație necesară

Misterele atacului mafiot la Arad. Ioan Crișan creștea somn african și crocodili în 22 de bazine încălzite cu apă termală

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

Dan Puric, delir conspiraționist: „S-a dat ordin să se stingă pandemia… la cei care ascultă de ordine pe unitate”

Tatăl celor 3 fete omorâte cu tomoxan vrea să se spânzure. El a adus otrava de la stână, unde muncește cu ziua

Revoluție la Primăria Capitalei! Nicușor Dan anunță că se trece de la condica de prezență „pe caiet” la cardul de acces. Miza: stoparea chiulului

George Simion – acțiuni de aurolac politic, împotriva Constituției. Vrea „suspendarea președintelui Iohannis printr-un referendum național”, deși suspendarea o poate face doar Parlamentul! Prin „referendum național” se decide demiterea, nu suspendarea!

Adrian Năstase recunoaște că doi securiști grei l-au sfătuit să-l aducă pe Cozmin Gușă în PSD: generalul Iulian Vlad și turnătorul Dan Voiculescu

Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

* „Rechinul” a fost „vândut” de bodyguardul său craiovean, și el infractor periculos, dar care ar fi devenit colaborator al FBI

1 COMENTARIU

  1. La noi, ucigasii si talharii nu au fost nici macar condamnati. Iorgovan, Iorgulescu, Huidu, Lung, madam C. Paunescu, limbricul Lucescu Jr., duamna care a beut rom cu vin, ala de Cluj–afacerist, etc. Ca nu mi-ar ajunge timpul pana maine dimineata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.