Afară cu „spioanele” clanurilor penale din vârful justiţiei! Asociaţiile civice cer îndepărtarea unor Lia Savonea şi Simona Marcu din CSM

4
2359

Niciodată de la intrarea României în UE justiţia n-a căzut atât de jos în materie de credibilitate a instituţiilor chemate să o protejeze şi administreze democratic. Lia Savonea, şefa CSM, este expresia celei mai mari promiscuităţi care a lovit a treia putere în stat.

Sub conducerea ei, s-a întâmplat cel mai grav lucru cu putinţă: o instituţie-emblemă a sistemului a devenit arma clanurilor penale în atacul declanşat la statul de drept începând cu iarna lui 2017 şi OUG 13.

Simona Marcu, ex-şefa CSM, şi Lia Savonea, succesoarea ei, au dirijat CSM pe placul unor Dragnea şi Tăriceanu şi a camarilelor penale care populează Parlamentul şi puterea executivă.

Excesul maxim al acestei cumetrii a fost comunicatul dat publicităţii de oamenii Liei Savonea împotriva Uniunii Europene, care ceruse ferm respectarea MCV şi a recomandărilor Comisiei de la Veneţia, adică exact ce nu făcuse puterea PSD-ALDE.

Nu există niciun exemplu în Europa în care şefii Justiţiei să atace Europa atunci când ea cere lege, nu fărădelege. Lia Savonea a reuşit să facă din România o „democraţie originală”, aşa cum visa pe vremuri Ion Iliescu, lovind UE cu un comunicat anti-UE, care cerea practic Europei să-i lase pe hoţi să fure în continuare, cu legi mutilate pe gustul mafiei.

Oameni ca Lia Savonea sau Simona Marcu nu au ce căuta la vârful justiţiei unei ţări europene. Ele sunt trecutul combinator, nu viitorul profesional onest al breslei maigistraţilor.

De aceea, 25 de organizații civice cer acum demisia din Consiliul Superior al Magistraturii a judecătoarelor Lia Savonea, Simona Marcu și Gabriela Baltag, pe care le acuză că, în repetate rânduri, ”au avut poziționări în flagrantă contradicție cu mandatul primit la alegerea lor ca membre în CSM din partea asociațiilor de magistrați-judecători de la diferitele instanțe din țară.”

Potrivit comunicatului, organizațiile semnatare mai solicită liderilor aflați în fruntea PSD și ALDE ”să înceteze imediat orice declarații sau atacuri la adresa independenței justiției și a statului de drept”.

Comunicatul asociaţiilor civice

”La mai puțin de 30 de zile de la votul covârșitor pro justiție independentă și pro stat de drept al românilor din țară și Diaspora, observăm că politicienii din arcul guvernamental nu au învățat nimic din lecția alegerilor europarlamentare.

Asistăm în continuare la încercări de intimidare a magistraților onești și, tocmai de aceea, neagreați și prigoniți de coaliția de guvernare PSD-ALDE prin instrumente instituționale special create în acest scop (așa cum este cazul Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție/SIIJ) sau în fruntea cărora au fost numite, prin OUG sau proceduri obscure, persoane care și-au demonstrat obediența și servilismul față de mai marii politici ai zilei (așa cum este cazul Inspecției Judiciare/IJ).

Facem un apel către Consiliul Superior al Magistraturii să iasă din letargia indusă de doamnele judecător Lia Savonea, (în calitate de președinte), Simona Marcu și Gabriela Baltag (în calitate de membre) și să își îndeplinească rolul constituțional de garant al independenței justiției.

Pe această cale, solicităm demisia din cadrul CSM a doamnelor judecătoare mai sus menționate care, în repetate rânduri, au avut poziționări în flagrantă contradicție cu mandatul primit la alegerea lor ca membre în CSM din partea asociațiilor de magistrați-judecători de la diferitele instanțe din țară.

Solicităm încetarea imediată a hărțuirii la care sunt supuși de către SIIJ și IJ domnii procurori Bogdan Ciprian Pîrlog și Sorin Marian Lia, membri în consiliul de conducere al Asociației Inițiativa pentru Justiție, pentru faptul că au avut îndrăzneala să ia atitudine și să vorbească, în virtutea dreptului la liberă exprimare garantat de Constituție, despre problemele cu care se confruntă sistemul judiciar din România în ultimii 2 ani și jumătate, supus unui asalt continuu și brutal din partea coaliției PSD-ALDE cu unicul scop de a-i face scăpați de dosare penale și condamnări pe politicienii alianței aflate la guvernare.

Cerem liderilor aflați în fruntea PSD și ALDE să înceteze imediat orice declarații sau atacuri la adresa independenței justiției și a statului de drept și să se conformeze cerințelor exprimate prin tratatele și acordurile la care statul român este parte – Tratatul UE și MCV – precum și a solicitărilor venite din partea asociațiilor de magistrați, a societății civile, a partenerilor occidentali ai României (ambasade, Comisia Europeană, Comisia de la Veneția) cu privire la necesitatea respectării obligațiilor și angajamentelor asumate odată cu dobândirea calității de membru UE și NATO cu drepturi depline.”

Asociații civice semnatare:

#activAG Pitești (membră a federației civice Contract România)
Acțiunea Civică Galați
Asociația Aradul Civic (membră a federației civice Contract România)
Asociația Culturală „Noul Horizont” din Valencia
Asociația Platforma Oradea Civică 2017 (membră a federației civice Contract România)
Alianța Românilor Uniți din Madrid (membră a asociației Diaspora Unită Ajută România)
Asociația Voci pentru Democrație și Justiție – VeDem Just
Civica Iași
Brașovul Civic (membră a federației civice Contract România)
Democracy Next Level din Milano
Diaspora Padova (membră a asociației Diaspora Unită Ajută România)
Diaspora Română din Italia (membră a asociației Diaspora Unită Ajută România)
Diaspora Milano
Diaspora Unită Ajută România / DUAR
Grupul Civic Madrid Ro
EuRo Aleg 2.0
Inițiativa Timișoara (membră a federației civice Contract România)
Maramureșul se adună
Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei
Mureșul Civic (membră a federației civice Contract România)
München pentru România (membră a asociației Diaspora Unită Ajută România)
Reactiv Brasov
Rezistența din Valencia
Rezist Zürich
România Unită (membră a asociației Diaspora Unită Ajută România)

CITIȚI ȘI:

PSD îi fură pe faţă pe pensionari. Senatul a respins legea Olguţei, care majora punctul de pensie de la 1 septembrie

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Tăriceanu, mesaj de loser frustrat, după moțiunea de cenzură. El confundă votul poporului cu votul cloacei PSD-ALDE

Rareș Bogdan a greșit. Poți înghiți broasca râioasă, dar nu spune că e gustoasă!

Incredibil! Vâlcov, blocat de DIICOT la Slatina, dar Adina Florea, implicată în dosar, ţinută în braţe de clanurile din justiţie

Cioloş a dat lovitura: primul român preşedinte de grup în Parlamentul European

Moțiunea a căzut: 200 de voturi pentru, 7 contra, 3 abțineri. Opoziției i-au lipsit 33 de voturi

Olguța Vasilescu, „milițianca” pusă de Dăncilă să păzească boicotul PSD: „Prezent, nu votează!”

Ilie Șerbănescu: „E inadmisibil, revoltător, apocaliptic” că românii nu au votat PSD, care „a mărit pensiile”!

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

Michel Platini, arestat pentru corupție! A fost un fotbalist genial și președinte al FIFA, dar șpaga din Qatar l-a distrus

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Carmen Dan încă nu și-a revenit din șocul arestării lui Dragnea. Zice că-l va vizita la pușcărie

Surpriza PLUS care a înfuriat USR. Sondajul care-l dă pe Cioloș peste Barna nu a fost comandat de Alianța USR-PLUS!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

DOCUMENT. Concedieri și reduceri salariale în toate instituțiile publice! Notificarea lui Orlando confirmă că nu mai sunt bani

Cifrele dezastrului: deficitul comercial al României a crescut cu 34,7% față de 2018. „Gaură” de 5 miliarde de euro în 4 luni

Urmarea jafului PSD: trenurile se defectează tot mai des. Ore de calvar pentru călători, fără toaletă, apă sau aer condiționat

4 COMENTARII

  1. Date afara din magistratura dara DREPT DE PENSIE!!!! Au fost slugile credincioase ale borfasului fost lider PSD, nu-i pronunți ca ma apuca greață. Omul asta a dus PSD-ul la cel mai slab scor din istoria recenta după ce in Decembrie 2016 a avut 43%!
    Diferența uriașă ca NU a făcut pasul in spate și toți cei din jurul lui Zdragnea trebuie sa plece și sa nu fie realeși la Congresul din 29 Iunie 2019 altfel vor avea de suferit in 2020 laurmatoarele alegeri!!!!

  2. Mai deontologule,dar cei care au nenorocit vieți și familii,ălora ce trebuie sa le faci?Toti acei procurori și judecători care au trimis in judecată și condamnat oameni care apoi au fost achitați,despre ei nu ai nimic de spus?Despre procurorul general Tiberiu Nițu care trebuia îndepărtat și adus Augustin Lazar,util lui Johhanis,care a fost achitat după ce zeița l-a trimis in judecată ,nu ai nimic de spus?Si pot sa-ți dau nenumărate exemple,dar oricum nu înțelegi nimic!Un neam de slugi și trădători!

  3. JOS CU SAVONEA SI CLICA CARE FAVORIZEAZA INFRACTORII!!!! CSM TREBUIE SA FIE CORECTA, NU INFESTATA DE SLUGILE HOTILOR!!!!! ROMANIA NU E A INFRACTORILOR PUSI PE POSTURI DE CONDUCERE, ASTA AU SPUS ROMANII LA REFERENDUM!!!!! PSD-aua nu a inteles nimic din ce vrea poporul roman, ala cinstit si care vrea o viata normala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here