Actul care probează că nu mai au bani de salarii! Apare la doar o zi după dezvăluirea lui Ponta cu tăierile de pensii

2
5557

Anunţul de o gravitate imensă făcut ieri seară de Victor Ponta – potrivit căruia PSD şi ALDE au mărit intenţionat pensiile ca să îngroape următorul guvern, după ce pleacă puterea actuală -, era doar vârful aisbergului. Apar noi dezvăluiri care arată că Dragnea şi Tăriceanu nu doar că nu au bani de pensii, dar nici de salarii! Şi nu din 2020, când vor pleca de la putere, ci chiar de anul acesta, spre final.

Ministerul Finanțelor arată, într-un document trimis mai multor instituții bugetare şi intrat în posesia G4Media.ro, că în privința cheltuielilor de personal ” sumele propuse pentru trimestrul IV nu acoperă plata integrală a salariilor”!

Ministerul condus de Eugen Teodorovici arată în documentul citat că a cerut instituțiilor bugetare ”să comunice măsurile ce urmează a fi dispuse, astfel încât să se încadreze în cheltuielile de personal aprobate prin buget”, dar adaugă că ”în răspunsurile transmise până la această dată marea majoritate a ordonatorilor principali de credite au precizat că nu au identificat măsuri de reducere a cheltuielilor de personal”.

De remarcat că în documentul consultat de G4Media.ro Ministerul Finanțelor arată că instituțiile au transmis că ”vor solicita fonduri suplimentare cu ocazia rectificării bugetare”, dat fiind că nu au găsit soluții pentru reducerea cheltuielilor.

Adresa Ministerului Finanțelor vine pe fondul creșterii semnificative a cheltuielilor cu salariile bugetarilor în 2019 din cauza legii salarizării unitare (care prevede creșteri în trepte până în 2021), dar și a majorării salariului minim, indicator în funcție de care sunt stabilite alte salarii și indemnizații.

În plus, numărul de bugetari a crescut constant din 2012, de când PSD a ajuns la guvernare.

Cheltuiala cu salariile bugetare aprobată prin legea bugetului de stat a crescut cu 17 miliarde de lei în acest an față de 2018, dar opoziția a susținut în repetate rânduri că alocarea prin buget nu e suficientă pentru a acoperi creșterile.

Victor Ponta: „Ce se va moşteni după Dăncilă va fi mult mai rău decât am moştenit eu după Boc”

Victor Ponta a dezvăluit, marţi seară, un lucru foarte grav: actualul Guvern a mărit pensiile (deşi nu avea bani nici pentru cele ne-majorate, amânând chiar indexarea prevăzută de lege) special pentru a îngropa viitorul Executiv, care nu le va putea plăti de vreme ce statul abia le poate plăti azi, pe o datorie tot mai greu de suportat.

„I-am întrebat (pe parlamentarii PSD-ALDE – n.r.) ce vor face în 2021. <<A, păi n-o să mai fim noi la putere, o să vină ăștia USR, PNL… Şi o să zicem: <<Ați văzut că ăștia nu vă mai dau…>>”, a declarat Victor Ponta, la Digi 24.

Informaţiile fostului premier se bazează pe ce i-au răspuns foștii lui colegi din PSD când i-a întrebat de unde vor face rost de bani după ce au votat „legea Olguţa”, care prevede măriri substanțiale de pensii. O măsură populistă, fără acoperire în realitatea bugetară a României, luată special pentru a „cumpăra” electoratul care încă n-a înţeles ce tragedie provoacă în economie acţiunile iresponsabile ale politicienilor aflaţi la putere.

Practic, ce spune fostul premier e cam aşa: Guvernul nu mai are de multă vreme bani de pensii, s-a împrumutat ca să le plătească, ba chiar le-a mărit, împrumutându-se şi mai mult, special ca următorii guvernanţi să nu le poată plăti. Astfel, vor fi obligaţi să taie în carne vie, pentru ca poporul să dea vina pe ei, nu pe autorii acestui sabotaj intenţionat la adresa economiei naţionale. 

„Ce se va moşteni după Dăncilă va fi cu mult mai rău decât am moştenit eu după Boc. După alegerile prezidenţiale, va fi nevoie de un pact între partide, căci vor trebui luate măsuri foarte dure, or asta nu se poate decât dacă poporul ştie cât de gravă e situaţia în care actuala guvernare a dus România”, a spus Victor Ponta.

Afirmaţiile sale sunt credibile pentru că, aşa cum veţi afla mai jos, citează oameni din PSD care au luat parte la acest plan de subminnare a economiei naţionale, un real atentat la siguranţa financiară a cetăţeanului.

Iar Ponta ştie bine, ca fost prim-ministru, ce înseamnă să poţi plăti pensii şi salarii la stat când ţara e pe deficit, adică nu are bani pentru plata lor şi trebuie să se împrumute. Care împrumuturi devin o povară îngrozitoare pe umerii generaţiilor active de azi.

Dezvăluirile lui Victor Ponta

Cosmin Prelipceanu (Digi24): De ce nu au fost majorate pensiile la începutul anului?

Victor Ponta, președinte Pro România: 

 • „Pentru că nu avea bani, așa cum nu au nici acum. Evident, ce premier din lumea asta n-ar vrea să mărească pensiile și salariile. Toți ar vrea, dacă s-ar putea în fiecare zi. Important este să le mărești atunci când sunt sustenabile, când știi că economia privată îți produce venituri de natură să ții partea asta de pensii.”
 • „A venit legea doamnei Olguța Vasilescu care spune așa, în cifre: în 2019, cam 60 de miliarde dăm pentru pensii, în 2021 dăm 140 de miliarde. M-am dus (la parlamentarii PSD-ALDE – n.r.) și i-am întrebat pe toți: <<Chiar credeți că se va întâmpla?>> Au răspuns: <<Nu>>. <<Voi credeți că găsim 80 de miliarde de lei peste noapte?>>, i-am întrebat din nou. Şi-au zis: <<Nu>>. I-am întrebat: <<Și atunci de ce votați majorarea pensiilor?>>. <<Păi cum să zicem că nu?!>>, mi-au zis.”
 • „<<Îmi mințiți mie părinții. Mama mea aș vrea să aibă pensia dublă, dar nu pot să îi spun, stai liniștită că în 2021 îți dă Olguța>>, le-am spus eu.”
 • „I-am întrebat ce vor face în 2021. <<A, păi n-o să mai fim noi la Putere, o să vină ăștia USR, PNL și o să zicem: <<Ați văzut că ăștia nu vă mai dau…>>”
 • „E un cinism… Politica este destul de cinică, nu spun că e așa… numai trandafiri… E un cinism dus dincolo de acceptabilitate și care va duce în rândul tuturor românilor la o dezamăgire și la un dezgust care e foarte rău pentru țară.”

Dragnea aplică „metoda Tăriceanu”

Metoda PSD-ALDE nu e nouă. Ea a mai fost aplicată de Călin Popescu Tăriceanu, premierul din 2008, care în plină criză mondială a mărit pensiile, deşi ţara nu avea bani nici pentru pensiile ne-mărite. Deficitul s-a prăbuşit spre 8%, ceea ce a obligat Guvernul următor (Boc) să taie masiv din cheltuielile statului, inclusiv prin reducerea salariilor din sectorul public cu 25%.

A fost o condiţie impusă României de creditori internaţionali, care au transmis cam următorul mesaj: „Aha, voi n-aveaţi bani oricum, dar în loc să strângeţi cureaua, că lumea a intrat în criză, voi aţi făcut exact pe dos, mărind pensiile. Iar acum sunteţi în prag de faliment. Vreţi să vă dăm bani? Ok, vă dăm. Dar dacă îi vreţi, tăiaţi cheltuielile statului!”.

Toată lumea a dat atunci vina pe regimul Băsescu-Boc, dar cel care a împins România în criză a fost Guvernul Tăriceanu, care a subminat practic economia naţională, majorând cheltuielile statului în plină criză globală.

Boc a plătit cu funcţia, Tăriceanu a ajuns să conducă România alături de Dragnea, cel care i-a preluat metoda de a îngropa economia pentru a îngropa implicit viitoarea putere politică. De fapt, pentru a-i îngropa pe toţi plătitorii de taxe şi impozite. Pe un astfel de drum, e clar ce îi aşteaptă la capătul lui pe viitorii guvernanţi, dar şi pe români, în general.

S-au dus şi cele 3 miliarde de euro împrumutate!

Analistul financiar Iancu Guda a declarat zilele trecute că actualul guvern a îndatorat ţara pentru a putea plăti măririle de salarii şi ajutoare sociale doar pentru primele trei luni

„Ce avem noi acum? Doar pe primele două luni s-au dus aproape 2 miliarde de euro în deficit. Pe ce? Pe plata salariiilor mărite, a ajutoarelor sociale, a dobânzilor majorate, că asta avem acum, inflaţie provocată tot de politic, deci dobânzi mai mari la plata datoriei. Deci iată de ce am luat 3 miliarde de euro împrumut! Ca să plătim măririle pe trei luni. Care măriri de salarii afectează nu doar plata datoriei, dar măresc şi importurile, pentru că salariile mărite se duc în magazine, unde produsele sunt majoritar de import. Deci am mărit şi deficitul pe import-export, care loveşte în leu. Ca politician acum, mi-ar fi ruşine să mă uit la copiii mei, căci nu le las nimic altceva decât datorii. Nici autostrăzi, nici educaţie, nici spitale, doar datorii”,a declarat analistul financiar…

CITIŢI ŞI:

„Cele 3 miliarde de euro împrumutate s-au dus deja pe măririle de salarii. Ca politician, mi-ar fi ruşine să mă uit în ochii copiilor mei”

Economia României, SABOTATĂ din interior. Reuters acuză jaful prin Fondul Suveran, Vâlcov apără lăcomia Guvernului

Dragnea şi sucevenii care nu dau mâna cu hoţii

Cu ce vom plăti pensiile şi salariile? Va deveni România „gunoiul” lumii financiare?

Iohannis torpilează Guvernul Dăncilă şi aruncă la coş remanierea. Nicolicea&co. „nu au ţinută”. „Remanierea e un fel de farsă”

PSD nu-şi revine după atacul lui Iohannis. Codrin Ştefănescu: „Se crede vătaf pe moşie”

Ana Birchall, în locul lui Nicolicea la Justiţie. Bagă Dragnea „statul paralel” în Guvern?

„Pierderea alegerilor de către PSD va declanșa o criză, care va duce la căderea acestui Guvern”

Masacrul din Sri Lanka. Tragicul destin al miliardarului danez cu terenuri în Carpaţi. Anunţase că le va lăsa copiilor proprietăţile din Scoţia. Ieri, însă, i-au murit 3 din cei 4 copii

Foto: Eugen Teodorovici și Darius Vâlcov, artizanii bugetului de stat (InquamPhotos / Octav Ganea)

2 COMENTARII

 1. Nu merg mai departe cu opinia despre salarii şi pensii. Sunt bani pentru triplarea salariilor sau pensiilor dacă dau drumul la programul de colectare automată din conturile firmelor, renumitul program „Visecol”, dar eu sunt interesat de autostrăzi şi sănătate. Ei fură banii şi eu colectez maximum 35% din taxare.

  Voi propune Masoneriei 3 partide mari.
  PSD şi UDMR de stânga şi PNL de dreapta. Aşa e sistemul american. Vom trăi mai bine. Vom munci mai bine.

 2. Liviu Dragnea trebuia sa le spună oamenilor la Botoșani, Suceava , Iași următoarele :
  -am dublat sau chiar triplat salariile dar nu sle voastre ci ale parlamentarilor ,medicilor, magistraților, structurilor de forța dar in condițiile împrumutului extern , deci pentru consum și nu pentru investiții ( se putea construi o autostrada in Moldova de 300/400 km ) sau construirea de capacitați pentru cel puțin 200.000 locuri de munca sau reabilitarea celor lăsate in paragina;
  – 60% din primarii nu mai au bani de salarii ca le-am făcut salarii de nababi cu primari care încasează salarii uriașe dar localitățile au drumurile cele mai proaste;
  – România are o datorie externa de plătit afara de peste 96 miliarde de euro !!!!!!!!! deci fiecare roman are o datorie de cel puțin 5000 euro!!!!!!
  – nu am făcut decât 20 km de sutostrada dar guvernul Ponta pe care l-am dat jos a făcut doar 335 km;
  -datoria publica cu ce se împrumuta statul de la bănci , populație a depășit 40% din PIB
  – CALEA FERATĂ din ROMÂNIA ESTE LA PĂMÂNT DE CÂND ESTE PARTIDUL ȘI GUVERNUL NOSTRU LA GUVERNARE DAR VA PROMITAM CA INTR-O SUTA DE ANI REABULITAM 10% din rețeaua feroviară!
  – și la încheierea acestor “ realizări “ trebuia sa încheie cu celebrul discurs din 9 Martie 2018 de la București in care efectiv cerșise participanților ca sa fie reales la al treilea Congres PSD.
  Câta ticăloșie are in el acest borfaș ordinar de Zdragnea care “ nu vede “ in ce hal arată țara!!!!!
  Nemernicule o sa te ia in pumni romanii și sa zici mersi ordonarule!!!!!
  V-ați batit joc de țara voi cei din PSD și toată camarila acestui neisprăvit de Zdragnea.!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here