„Acesta a fost sfârșitul ofensivei armatei ruse pe întregul front din Donețk!” / Disperare în rândul separatiștilor pro-ruși din Donbass. Teroristul Girkin deplânge catastrofa invadatorilor lângă Vuhledar

3
2789
Lupte crâncene în Vuhledar

Teroristul Igor Girkin, poreclit Strelkov (Pușcașul), fost comandant al milițiilor din autoproclamata Republică Populară Donețk, dă de pământ cu generalii Kremlinului, după ce armata putinistă a înregistrat pierderi uriașe în apropiere de orașul Vuhledar.

Postarea lui Igor Girkin din dimineața zilei de vineri, 10 februarie, în rețeaua de socializare VKontakte, a strâns mii de aprecieri. „A fost sfârșitul ofensivei ruse pe întreg frontul din Donețk”, a scris el.

Invadatorii au pierdut peste 30 de unități de vehicule blindate și sute de infanteriști, marinari sau forțe speciale. Girkin i-a umilit pe militarii lui Serghei Șoigu, afirmând că au fost împușcați de ucraineni „ca într-un poligon de tragere” și că „luptătorii noștri nu le-au putut provoca contrapierderi”.

Ziaristii.com vă prezintă „analiza” integrală a lui Igor Girkin.

„Inamicul și-a păstrat din nou fără prea multe dificultăți pozițiile în zona fortificată”

Gafe cu repetiție. „Deoarece înfrângerea de lângă Vuhledar este deja cunoscută pe scară largă (multe videoclipuri filmate de drone ale partenerilor de la Kiev sunt postate în rețea), va trebui să comentez separat (nu am vrut să fac asta înainte, precum și să raportez pierderi). Se pare că toate evenimentele din anul deja scurs au trecut peste generalii noștri. Totuși, întrucât unii dintre ei sunt (cel puțin din momentul în care au intrat în școlile militare) desăvârșiți cretini, toate greșelile care s-au făcut înainte s-au repetat exemplar.”

Tactică dezastruoasă. „Înaintarea tancurilor și coloanelor motorizate pe drumurile înguste, de-a lungul plantațiilor forestiere rare, pe un teren ideal plat (deoarece sunt câmpuri minate în părțile laterale), neacoperite din aer și de forțele de război electronic, s-a încheiat cu înfrângere. O parte din echipament a fost distrus de loviturile ATGM (lansate din clădirile înalte ale Vuhledarului), o parte a fost bombardat de artileria inamică, care a tras extrem de precis.”

Măcel incredibil. „S-au pierdut peste 30 de unități de vehicule blindate (nu voi da o defalcare pe tip) – pierderi de «două sute» doar în rândul tanchiștilor, multe zeci în cel al marinarilor –, au fost mai mulți morți în rândul forțele speciale și ale pușcașilor motorizați.”

Ucrainenii au rămas pe poziții. „Și, cel mai important, toate aceste pierderi s-au dovedit a fi «unilaterale»: ukrî (folosește prescurtarea defăimătoare de la ukraințî/ucrainenii – n. red.) au împușcat atacatorii «ca într-un poligon de tragere», luptătorii noștri nu le-au putut provoca contrapierderi. Inamicul și-a păstrat din nou, fără prea multe dificultăți, pozițiile în zona fortificată.”

„În general, acesta a fost sfârșitul, completat de rebeliunea batalionului de nomazi din Tuva”

Voluntari trimiși la sacrificare. „În același timp, liderii noștri militari (pentru «a nu se trezi de două ori») au trimis în mod obișnuit la sacrificare, în zona familiară din «complexul industrial» Donețk (au fost la asalt de zeci de ori) la Avdiivka, rebotezată «Forțele Federației Ruse», batalioane ale fostului NM al DNR (miliția populară a autoproclamatei Republici Populare Donețk) și unități de voluntari.”

Zero sprijin. „I-au trimis fără a-i sprijini fie cu foc de artilerie normală (care era extrem de inexact), fie cu vehicule blindate (care erau «protejate de mine», și nu a fost posibilă curățarea zonei din motive tehnice). Au mai lichidat (ucrainenii – n. red.) două companii de infanterie de asalt, cu același rezultat ca înainte.”

Final negru pentru ruși. „În general, acesta a fost sfârșitul «ofensivei armatei ruse pe întreg frontul Donețk», anunțată pe scară largă prin rețea de «uralele corpul militar». Completat de rebeliunea batalionului de nomazi din Tuva (refuzul de a ocupa pozițiile de luptă) și nu numai (în principiu, nu raportez nimic despre acest gen de evenimente până nu sunt «scurtate» de cineva în rețea și devin disponibile pentru public) . Și asta e tot deocamdată.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Delir Șoșoacă în Parlament: cică o ceartă din 2009 a lui Erdogan cu Shimon Peres s-ar fi petrecut luna trecută, motiv pentru care Oculta a cutremurat Turcia!

* Monstruos: Bode și Ciucă promovează proiectul de lege al lui Dragnea și Carmen Dan prin care protestele sunt pedepsite cu închisoarea până la 7 ani! Reacția societății civile

* Firea a închiriat un etaj întreg la World Trade Center pentru Ministerul Familiei, unde statul plătește 500.000 de euro anual. Ofertele RAAPPS pentru sediu gratis au fost considerate „necorespunzătoare“

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

Avertismentul unui constructor român: la noi va fi mult mai rău la un cutremur. De când rușii ne-au jefuit industria siderurgică, în construcții se folosește oțel casant rusesc de proastă calitate, exact ca-n Turcia

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

Dezastru: România, în pericol iminent să piardă miliarde din PNRR pentru căile ferate, după ce Grindeanu a anulat licitația pentru 12 trenuri cu hidrogen! Bătaia de joc a PSD a făcut ca nicio firmă să nu depună oferte

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Triumful lui Iuliu Maniu asupra torționarilor săi. Pelerinaj la Sighet și Bădăcin. O magnifică lecție de istorie, pe urmele marelui Om

3 COMENTARII

  1. Blestematii aia de rusi sint trimisi pe front ca vacile la abator. Sper sa ii lichideze ukrainienii pe toti cu putin in frunte. Cu cit sint lichidati mai multi cu atit se inmulteste mai putin specia asta spurcata si blestemata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here