La nici două luni de la instalarea sa în funcția de președinte al SUA, Joe Biden (78 de ani) l-a luat în vizor pe omologul lui de la Kremlin, Vladimir Putin (68 de ani), căruia îi impută un amestec în alegerile de anul trecut din SUA. În urma lor, democratul Biden a ieșit câștigător, detronându-l pe republicanul Donald Trump (74 de ani), considerat a fi un amic al Rusiei.
Într-un interviu acordat televiziunii ABC, Biden a declarat că „Putin va plăti un preț”, după ce Administrația americană a publicat marți un raport neclasificat despre implicarea Rusiei în campania electorală de peste Ocean.
Concluzia raportului: dictatorul Putin a supravegheat eforturile radicale menite să „denigreze” candidatura lui Joe Biden.
„Va plăti un preț. Am avut o discuție îndelungată, el și eu, când îl cunoșteam relativ bine. I-am spus: «Te cunosc și tu mă cunoști. Dacă eu stabilesc că așa a avut loc, atunci să fii pregătit»”, a precizat Biden.
Moderatorul George Stephanopoulos i-a ridicat apoi mingea la fileu.
Stephanopoulos: Deci îl știți pe Vladimir Putin. Credeți că este un criminal?
Biden: Mmm… hmm… Cred!
Deși a spus că Putin va plăti pentru încercarea de a manipula alegerile din SUA, Biden n-a dorit să dea niciun fel de amănunte în această privință.
Putin, atacat de Biden la două zile după vizita organizației teroriste Hezbollah la Moscova
Atacul lui Joe Biden vine la doar două zile după vizita făcută în Rusia de o delegație a organizației politico-militare libaneze (pro-iraniene) Hezbollah, considerată de SUA și de unele state europene a fi una teroristă.
Delegația a fost condusă de liderul său, Muhammad Raad. Ea a fost primită chiar de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.
Ultima apariție a unor conducători Hezbollah la Moscova s-a produs în urmă cu aproape 10 ani, în octombrie 2011.
Agenția de presă Ria Novosti: „Hezbollah este o organizație șiită libaneză militarizată și un partid politic. În mai multe țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie, Olanda, Canada, Israel și Slovacia, Hezbollah este considerată o organizație teroristă și este acuzată de acte teroriste împotriva civililor și a Armatei. În Rusia, Hezbollah nu este considerată o organizație teroristă”.
Nici jurnaliștii de la cotidianul independent „Nezavisimaia Gazeta” nu văd cu ochi buni această întrevedere.
„Libanul este la un pas de o explozie socială pe scară largă, din cauza crizei politice și economice în curs de desfășurare în țară. Luna aceasta, prăbușirea monedei naționale a dus la o creștere a prețului la alimente, combustibil și bunuri esențiale. Acest lucru nu putea decât să afecteze activitatea de protest. Manifestanții și-au demonstrat forța prin blocarea rutelor critice de transport, determinând biroul președintelui Michel Aoun să lanseze un avertisment că «închiderea drumurilor depășește libertatea de exprimare și constituie un act organizat de sabotaj menit să submineze stabilitatea». La rândul lor, forțele de securitate au manifestat toleranță zero față de protestatari”.
Vizita delegației Hezbollah la Moscova aproape că a coincis cu cea a ministrului de Externe al Israelului, Gabi Ashkenazi, așteptat în capitala Rusiei pe 17 martie.
Analistul politic Anton Mardasov susține în „Nezavisimia Gazeta” că negocierile dintre Rusia, Hezbollah și Israel sunt extrem de toxice, că nu sunt legate doar de situația internă din Liban, ci și de dosarul sirian, care trebuie clarificat pe fundalul viitoarelor alegeri prezidențiale și a unei campanii de informare cu privire la „învierea generalului Tlass”, decedat la Paris în 2017.
Oare de ce toți teroriștii din lume au arme Kalasnikov ?
Biden i-a spus lui Putin… PE-NUME!!!
Păi cineva trebuie sa-i spună verde în față, că bolșevicii nu pricep decât de ciomag !